ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στο κυβερνητικό επιτελείο μετά τις αποχωρήσεις των Σταύρου Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκου. Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε ότι ο δικηγόρος Στέλιος Κουτνατζής, γ.γ. του υπουργικού συμβουλίου επί Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων, αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες της ΓΓ Πρωθυπουργού, καθώς και την επιμέλεια της νομοθετικής ύλης για λογαριασμό του πρωθυπουργού. Δηλαδή επανέρχεται η θέση σε επίπεδο Γενικού Γραμματέα από υφυπουργού και αποκτά περισσότερο τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά. Ηταν η θέση που κατείχε ο Γιάννης Μπρατάκος επί της ουσίας αλλά διαφοροποιημένη.
Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης αναλαμβάνει επιπλέον τη ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων (π.χ. υπουργικού συμβουλίου) σε συνεργασία με τον Στέλιο Κουτναζτή.

Επίσης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα ήδη υπάρχοντα στελέχη του Μαξίμου συνεχίζουν με τις αρμοδιότητες που είχαν. Επιπλέον, ο Άκης Σκέρτσος αναλαμβάνει την εποπτεία και τη ρύθμιση των Οργανισμών και των Φορέων που υπάγονται στον Πρωθυπουργό (π.χ. Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής, Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώματα του ανθρώπου, Εθνική Επιτροπή για Άτομα με Αναπηρία) και ο Θανάσης Κοντογεώργης την Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού.
Ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης αναλαμβάνει με τον κ. Κουτνατζή την επικοινωνία με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και την επικοινωνία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή και την Κοινωνία των Πολιτών.
Η Ελένη Σχινά αναλαμβάνει Διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου του Πρωθυπουργού (μαζί με το αρχείο και το πρωτόκολλο του ΠΘ)
Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης, συνεχίζει να έχει τις αρμοδιότητες των ΜΜΕ, την εκπροσώπηση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.
Δείτε επίσης:
Ευρωεκλογές: Η απόλυτη αστοχία των κομμάτων
Κυριάκο, πάρε τώρα αποφάσεις και… άλλαξέ τα όλα – Άρθρο παρέμβαση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Morgan Stanley: Η ΕΚΤ πιθανότατα θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια έως το 2026 λόγω Μέσης Ανατολής
- Χρηματιστήριο: Συνεχίζει ανοδικά, σε πτώση η Ευρώπη – Focus σε Cener και Lamda
- Ισραήλ: «Συνεχίστε μέχρι τέλους» προέτρεψε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ τον Ισραηλινό ομόλογό του
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Παρατείνεται η διαβούλευση για την έρευνα στις τραπεζικές καταθέσεις έως 31 Μαρτίου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.