• Πολιτική

    ΑμεΑ για έργα στην Ακρόπολη: Η πολιτεία λύνει τον γόρδιο δεσμό του αποκλεισμού της πρόσβασης μας στον Ιερό Βράχο

    • NewsRoom

    Γιώργος Φουντουλάκης


    Την πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να προχωρήσει σε βελτιωτικά έργα για την επισκευή των τσιμεντένιων διαδρόμων πρόσβασης στον βράχο της Ακρόπολης και την διαμόρφωση του χώρου πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες.

    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της για το έργο – το οποίο προκάλεσε την αντίδραση ορισμένων που έκαναν λόγω για «τσιμεντοποίηση», αποκρύπτοντας πως οι τσιμεντένιοι διάδρομοι βρίσκονταν επί δεκαετίες στον βράχο – με την επίστρωση των διαδρομών στον Βράχο της Ακρόπολης, δίνεται στα άτομα με αναπηρία η  ευκαιρία να επισκεφθούν χωρίς προβλήματα αυτό το μνημείο του Παγκόσμιου Πολιτισμού.

    Η Πολιτεία με το σπουδαίο αυτό έργο, το οποίο κάποιοι -ευτυχώς ελάχιστοι- έσπευσαν να το κατακρίνουν, λύνει τον γόρδιο δεσμό του αποκλεισμού της πρόσβασης των ΑμεΑ (και όχι μόνο) στον χώρο του Ιερού Βράχου, αναφέρει η Ομοσπονδία.

    «Οι κακοτράχαλοι και άκρως επικίνδυνοι δρόμοι, δεν επέτρεπαν σε καμία περίπτωση, την επίσκεψη των ΑμεΑ, στο χώρο του Ιερού Βράχου. Πλέον, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ήρθε να δώσει λύση, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία και καλούμε όλους εκείνους που αρκέστηκαν να κατηγορήσουν το έργο του Υπουργείου, να… πάρουν τα πόδια τους και να βρεθούν στην Ακρόπολη. Εκείνοι μπορούν να τα πάρουν. Κάποιοι από εμάς, όχι. Λύση στο πρόβλημα των ΑμεΑ, ευτυχώς δίνει το συγκεκριμένο έργο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από το αθλητικό αναπηρικό κίνημα στο Υπουργείο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Γιώργος Φουντουλάκης.



    ΣΧΟΛΙΑ