• Πολιτική

    Αυτοδιοικητικές εκλογές: Η μάχη του σταυρού για τους celebrities – Ποιοι θριάμβευσαν και ποιοι δεν τα κατάφεραν

    • NewsRoom
    Αυτοδιοικητικές εκλογές: Γιώργος Τσαλίκης - Έρρικα Πρεζεράκου - Θανάσης Βισκαδουράκης - Βασιλική Μιλλούση - Σάκης Κατσούλης - Μπέσσυ Αργυράκη

    Γιώργος Τσαλίκης – Έρρικα Πρεζεράκου – Θανάσης Βισκαδουράκης – Βασιλική Μιλλούση – Σάκης Κατσούλης – Μπέσσυ Αργυράκη


    Στη μάχη του σταυρού ρίχτηκαν αρκετοί celebrities στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023.

    Τραγουδιστές, ηθοποιοί, αθλητές αλλά και παίκτες ριάλιτι δεν έλειψαν από τα ψηφοδέλτια των αυτοδιοικητικών εκλογών, με ορισμένους από αυτούς να θριαμβεύουν και άλλους… να μην τα καταφέρνουν.

    Πέραν των υποψήφιων συμβούλων, υπήρχαν και δύο υποψήφιοι δήμαρχοι που προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο της showbiz, ο Χάρης Ρώμας στο Χαλάνδρι με 14,91% και η Μαρίνα Πατούλη με 15,62% στην Πεύκη. Ωστόσο και οι δύο αποκλείστηκαν από τον δεύτερο γύρο.

    Στην Πεύκη, επίσης, ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο ήταν και είναι υποψήφιος δήμαρχος, ο Γρηγόρης Λέων. Με 33,04% περνά στον δεύτερο γύρο.

    Ο Γιώργος Τσαλίκης έλαβε 3.386 ψήφους και βγήκε τρίτος με το συνδυασμό του Ανδρέα Παχατουρίδη στο Περιστέρι, που εκλέχθηκε από την πρώην Κυριακή.

    Ο ηθοποιός Χάρης Μαυρουδής με 1.377 ψήφους εξελέγη πρώτος δημοτικός σύμβουλος στο Χαλάνδρι, με τον Σίμο Ρούσσο.

    Στον Δήμο Αθηναίων εξελέγη 6η η Κατερίνα Γκαγκάκη με 4.027 ψήφους, η οποία εκλέγεται ξανά στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας.

    Τη θέση 26 στον Κεντρικό Τομέα κατέλαβε η ηθοποιός Νικολέττα Καρρά, με 1.520 ψήφους.

    Στη Γλυφάδα, η Μαίρη Μηλιαρέση θριάμβευσε για μια ακόμη φορά, με 2.409 ψήφους, και εκλέγεται τρίτη ξανά στο δημοτικό συμβούλιο.

    Στη θέση 35, επίσης στη Γλυφάδα, βρέθηκε η Αφροδίτη Σκαφίδα με 817 ψήφους, η οποία όμως μάλλον δεν εκλέγεται.

    Στον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας, ο τραγουδιστής και πρώην αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κώστας Μπίγαλης έλαβε 183 ψήφους με τον συνδυασμό του ηθοποιού Γιάννη Βούρου που επανεξελέγη δήμαρχος.

    Στον ίδιο δήμο υποψήφιος ήταν και ο ηθοποιός Γιάννης Αϊβάζης, ο οποίος ήρθε δεύτερος σε σειρά προτίμησης με 407 σταυρούς.

    Στον δήμο Αγίας Παρασκευής την τύχη της δοκίμασε και η Ιωάννα Πηλιχού, η οποία κατετάγη τρίτη στο ψηφοδέλτιο του Αλέξανδρου Μουστόγιαννη με 97 σταυρούς.

    Ποιοι επώνυμοι εκλέγονται περιφερειακοί σύμβουλοι

    Σε επίπεδο Περιφερειακών Εκλογών, ο μόνος «σταρ» υποψήφιος ήταν ο Απόστολος Γκλέτσος. Ο ηθοποιός και πρώην δήμαρχος Στυλίδας διεκδικούσε την ψήφο των πολιτών στην Περιφέρεια Στερεά Ελλάδας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο συγκέντρωσε ποσοστό 24,88%, δίνοντας τη θέση του Περιφερειάρχη στον Φάνη Σπανό (48,35%).

    Ο απόλυτος πρωταθλητής στην αυτοδιοίκηση είναι ο Θάνος Ασκητής, ο οποίος τερμάτισε πρώτος στον Βόρειο Τομέα με τον συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά, συγκεντρώνοντας 19.115 ψήφους.

    Στο ίδιο ψηφοδέλτιο, στην τρίτη θέση, εκλέγεται για πρώτη φορά περιφερειακή σύμβουλος η Έρρικα Πρεζεράκου, έχοντας συγκεντρώσει 12.250 ψήφους.

    Με τον Νίκο Χαρδαλιά στον Δυτικό Τομέα εκλέγεται περιφερειακός σύμβουλος και ο γνωστός από το Survivor Σάκης Κατσούλης, ο οποίος έλαβε 6.209 ψήφους.

    Στον Κεντρικό Τομέα Αττικής η αδελφή της Όλγας Κεφαλογιάννη, Χριστίνα, τερμάτισε πρώτη και εκλέγεται με 12.058 ψήφους, ενώ ο αγαπημένος του τηλεοπτικού κοινού Θανάσης Βισκαδουράκης εκλέγεται επίσης -δεύτερος στη σειρά-, με 10.194 ψήφους.

    Στον Κεντρικό Τομέα εκλέγεται και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Νίκος Σαργκάνης, με 7.352 ψήφους, στην έκτη θέση.

    Στον Νότιο Τομέα, επίσης με τον Νίκο Χαρδαλιά, εκλέγονται οι:

    Μανώλης Σφακιανάκης, στην πρώτη θέση με 15.921 ψήφους.

    Ο Μιχάλης Ζαμπίδης, στη δεύτερη θέση με 12.681 ψήφους.

    Η Βασιλική Μιλλούση, στην τρίτη θέση με 11.611 ψήφους.

    Στην τέταρτη θέση είναι η Μπέσσυ Αργυράκη, με 9.511 ψήφους.

    Στην έκτη θέση είναι ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, ο οποίος εκλέγεται με 6.210 ψήφους.

    Δεν εκλέγονται ωστόσο, στην 9η και 10η θέση αντίστοιχα, ο Κώστας Σόμμερ με 4.948 ψήφους και η ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη, με 3.949 ψήφους.

    Τον απόλυτο θρίαμβο, βέβαια, κατέγραψε, η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, η οποία ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Απόστολο Τζιτζικώστα στη Θεσσαλονίκη και σάρωσε -ενδεχομένως και με τις περισσότερες ψήφους στη χώρα- με 24.939 ψήφους.

    Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Μπάνε Πρέλεβιτς με 12.340 ψήφους, στην πέμπτη θέση ο Άγγελος Χαριστέας με 11.038 ψήφους και στην έβδομη εκλόγιμη θέση η παρουσιάστρια Βίκυ Χατζηβασιλείου, με 8.222 ψήφους.

    Διαβάστε επίσης:

    Δήμος Αθηναίων: Ντιμπέιτ ζήτησε ο Μπακογιάννης, αποδέχθηκε ο Δούκας

    Τσίπρας: Αρνήθηκε τη θέση στο Συμβούλιο της Ευρώπης

    Μητσοτάκης: Δικαιωμένος για την επιλογή μας στο πρόσωπο του Αλκ. Στεφανή

    ________________­_______

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Δείτε πώς διαμορφώνονται οι χάρτες των αποτελεσμάτων για δήμους και περιφέρειες



    ΣΧΟΛΙΑ