• Οικονομία

    Βρέθηκε «μνηστήρας» για τη Βίλα Όλγα των 1,5 εκατ. ευρώ

    • NewsRoom


    Έως την Πέμπτη είχαν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν φάκελο προκειμένου να εκδηλώσουν επενδυτικό ενδιαφέρον για τη Βίλα Όλγα, το ιστορικό κτήριο επί της οδού Βασ. Όλγας 20 στη Θεσσαλονίκη.

    Η δημοπρασία φαίνεται πως στέφεται με επιτυχία καθώς υποβλήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον ένας φάκελος για το κτήριο των 1,5 εκατ. ευρώ.

    Τα αποτελέσματα της δημοπρασίας αναμένεται να γίνουν γνωστά τη Δευτέρα 6 Μαΐου, οπότε θα γίνει και η αποσφράγιση των φακέλων.

    Λίγα λόγια για το κτήριο

    Το τριώροφο κτήριο με την περίτεχνη πρόσοψη, χαρακτηριστικό παράδειγμα του νεομπαρόκ εκλεκτικισμού, είναι συνολικής επιφάνειας 945 τμ και βρίσκεται σε οικόπεδο 1.845 τμ.

    Κατασκευάστηκε από τον αρχιτέκτονα Ξενοφώντα Παιονίδη το 1878 για τον γαλλικής υπηκοότητας Εβραίο έμπορο, Τζεμποργά. Τον Οκτώβριο του 1894, το ακίνητο πωλήθηκε στον Ισραηλίτη δικηγόρο Εμμανουήλ Ραφαήλ Σαλέμ.

    Το 1915 μισθώνει τη βίλα το ιταλικό προξενείο και το 1924 την αγοράζει από τον Σαλέμ. Το ιταλικό προξενείο στεγάζεται στην έπαυλη έως τον σεισμό του 1978, οπότε το ακίνητο, σύμφωνα με το voria.gr, εγκαταλείπεται και παραμένει ερημωμένο μέχρι σήμερα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προσοχή στις ηλεκτρονικές συναλλαγές: Έτσι μας κλέβουν ηλεκτρονικά καταστήματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκινά 2η γεώτρηση η Τουρκία στα όρια της κυπριακής ΑΟΖ – Σε επιφυλακή η Λευκωσία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Folli Follie: Ένας χρόνος από την έκθεση-κόλαφο της QCM, μια «ανάσα» από τη νέα ποινική δίωξη



    ΣΧΟΛΙΑ