• Το ράλι της IDEAL, το big deal Εξάρχου, τo γεύμα του Μπίτζιου στη Βουλιαγμένη, ο Βασίλης Κάτσος στην Intralot, και γιατί στην DIMAND οι μέτοχοι χάνουν τα ωραία τους λεφτά

    Είναι αλήθεια ότι ένας «καυτός» φάκελος που θα ανοίξει ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, είναι αυτός της Διπλής Ανάπλασης με την κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟ στον Βοτανικό…

    image

    Η Ideal «τρέχει» και η αγορά περιμένει την S&P

    Χθες η αγορά ήταν καλή, καθώς το επενδυτικό κοινό αναμένει την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα, από τον διεθνή οίκο S&P.

    Η αγορά δεν φάνηκε να επηρεάζεται από την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής και ούτε δείχνει να την απασχολούν οι μεμονωμένες απώλειες του κόμματος της ΝΔ, σε περιφέρειες και δήμους.

    Οι μετοχές που ξεχώρισαν ήταν της IDEAL που έκλεισε στα 5,86 ευρώ με κέρδη 9,12% και όγκο συναλλαγών τις 113.000 μετοχές.

    Για την εταιρεία σας έχουμε ενημερώσει εγκαίρως.

    Ειδικά μετά την ενσωμάτωση του ATTICA stores, η Holding έχει αλλάξει επίπεδο και πλέον οι χρηματιστηριακές εταιρείες (όπως της EUROΒΑΝΚ Equities) σε αναλύσεις τους, εκτιμούν ότι η δική τιμή είναι πέριξ των 8 ευρώ.

    Επίσης έχουν εμφανιστεί θεσμικά χαρτοφυλάκια ως επακόλουθο του road show από τη διοίκηση της εταιρείας.

    Εξαιρετική εικόνα για τη Lamda Development ΛΑΜΔΑ 2,20% 6,97 που αιφνιδίασε καθώς έκλεισε στα 6,34 ευρώ με κέρδη 3,34% αλλά πολύ μακριά από τα 6,70 ευρώ που έγινε προ ετών η Αύξηση Μετοχικού κεφαλαίου.

    H Mytilineos με 224.000 μετοχές όγκο, έκλεισε στα 35,12 ευρώ.

    Η εταιρεία ετοιμάζει, με ταχύτατους ρυθμούς, την εισαγωγή της μετοχής της, στον δείκτη FTSE 100 στο Λονδίνο.

     

    DIMAND: Όταν οι επενδυτές χάνουν τα ωραία τους λεφτά

    Μια από τις μετοχές που δεν λένε να ξεφύγουν από τη βασανισμένη περιοχή των 11 ευρώ είναι η DIMAND.

    Πλήρης απογοήτευση για όσους πίστεψαν το όραμα της εταιρείας και επένδυσαν τα ωραία τους λεφτά.

    Η μετοχή για μια ακόμα συνεδρίαση βάφτηκε στα «κόκκινα» και έκλεισε με πτώση στα 10,70 ευρώ μια ανάσα από τα χαμηλά των 52 εβδομάδων που είναι τα 10,40 ευρώ.

    Το αφεντικό της εταιρείας Δημήτρης Ανδριόπουλος, ενώ μέχρι πριν από λίγες ημέρες κατείχε το 51% πλέον κατέχει το 54,039% καθώς αγόρασε 566.000 μετοχές.

     

    Αλέξανδρος Εξάρχου: Ετοιμάζει big deal

    Η συμπεριφορά της Intrakat ΙΝΚΑΤ 1,61% 5,05 για μια ακόμα φορά ήταν αξιοπρόσεκτη, καθώς έκλεισε στα 2,99 ευρώ, με χαμηλό όγκο συναλλαγών που δεν ξεπέρασε τις 185.000 μετοχές.

    Όπως με ενημερώνουν, τις επόμενες ώρες θα έχουμε εξελίξεις στο μέτωπο της Επιτροπής Ανταγωνισμού που στην ουσία θα εγκρίνει την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ από την εισηγμένη.

    Η εξαγορά θα  ολοκληρωθεί στα τέλος του Οκτωβρίου.

    Σε κάθε περίπτωση ο ισχυρός ανήρ της Ιντρακάτ, Αλέξανδρος Εξάρχου ετοιμάζει, το αργότερο ως το τέλος του 2023, ένα Big Deal που θα συζητηθεί.

     

    Ιντρακάτ: Το comeback του Λουκά Λαζαράκη

    Λένε ότι ο δολοφόνος επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος και το ίδιο γίνεται με παλιούς μετόχους της Intrakat.

    Γιατί σας το αναφέρω αυτό;

    Επειδή, δύο από τους παλιούς γνώριμους μετόχους της Intrakat, οι οποίοι κατείχαν το 10,5% και στη συνέχεια, όμως, το μείωσαν στο 0,11% εμφανίζονται και πάλι από χθες μέσω ελεγχόμενης από τους ίδιους offshore εταιρείας να ελέγχουν το 5,16% της κατασκευαστικής εταιρείας.

    Αν σας μπέρδεψα ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

    Όπως ανακοινώθηκε χθες στο Χ.Α. η εταιρεία ENVIRTUS INVESTMENTS LTD, η οποία είναι  εγκατεστημένη στην Κύπρο, διαθέτει πλέον το 5,16% του μετοχικού κεφαλαίου της Intrakat.

    Η εταιρεία ENVIRTUS αποτελεί τη μετονομασία της επίσης κυπριακής DANECH ESTATE I, η οποία μέχρι πέρυσι τον Ιούλιο κατείχε το 10,5 % της Intrakat και είχε στηρίξει την εισηγμένη σε παλαιότερη  ΑΜΚ.

    Βασικοί μέτοχοι της ήταν η XAVIER INVESTMENTS με μοναδικό μέτοχο τον Λουκά Λαζαράκη και η AL MAVA HOLDING S.A. που ελεγχόταν από άλλο επιχειρηματία, ενώ οι αποφάσεις λαμβάνονταν από κοινού καθώς σε κάθε εταιρεία αναλογούσε το 50% της DANECH ESTATE I.

    Να σας αναφέρω, επίσης, ότι η DANECH ESTATE I συμμετείχε στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΑΙΑ ΑΝΕΜΟΣ, με τον Λουκά Λαζαράκη να εκτελεί χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου.

    Η εταιρεία απορροφήθηκε από την Intrakat τον Ιούλιο του 2021.

    Να προσθέσω, επιπλέον, ότι έκτοτε οι δύο άνδρες είχαν διαμορφώσει μία ισχυρή θέση στην κατασκευαστική εταιρεία, την οποία πούλησαν εξωχρηματιστηριακά τον Ιούλιο του 2022 στους εφοπλιστές Ηλία Γκότση και Κώστα Αγγέλου έναντι 23 εκατ. Ευρώ.

     

    Ο Φέλιξ Mπίτζιος  στο Matsuhisa

    Στον Αστέρα της Βουλιαγμένης εθεάθη την Κυριακή το μεσημέρι ο εκ των πρωταγωνιστών της υπόθεσης των υποκλοπών Φέλιξ Μπίτζιος.

    Φίλος της στήλης τον εντόπισε να γευματίζει στο εστιατόριο Matsuhisa, το οποίο θεωρείται από πολλούς το καλύτερο ιαπωνικό εστιατόριο της Αθήνας.

    Η ίδια πηγή μας ανέφερε πως αυτή τη φορά ο Μπίτζιος δεν απολάμβανε την παρέα του φίλου και συνεργάτη του, Γιάννη Λαβράνου, ο οποίος όπως με έχουν ενημερώσει, είναι και αυτός θαυμαστής των δημιουργιών του διάσημου σεφ Nobu Matsuhisa.

    Δεν ξέρουμε εάν ο κ. Μπίτζιος δοκίμασε το περίφημο crispy shrimp kataifi creamy wasabi του Matsuhisa, το οποίο προτείνουμε ανεπιφύλακτα, αλλά αυτό που μας μεταφέρθηκε είναι πως παρά την ευχάριστη παρέα που τον συνόδευε εκείνος φαινόταν σκυθρωπός και απόμακρος.

    Βέβαια αυτό ουδόλως με παραξένεψε καθώς απ΄ότι φαίνεται οι δικαστικές περιπέτειες που αντιμετωπίζει ο μέτοχος μειοψηφίας της Intellexa και facilitator του Predator δεν θα πρέπει να  τον αφήνουν σε ησυχία.

    Ως φίλος της ιαπωνικής κουλτούρας και κουζίνας θα έπρεπε να γνωρίζει το γνωστό ιαπωνικό ρητό πως «η θλίψη, όπως και το σχισμένο ρούχο, θα πρέπει να  αφήνεται στο σπίτι».

    Για όσο τουλάχιστον θα διαμένει στο πολυτελές σπίτι του… το οποίο, όπως σας είχαμε ενημερώσει, το έχει βάλει προς πώληση.

     

    Ο Βασίλης Κάτσος στην INTRALOT και ο εφοπλιστής – έκπληξη

    Ένα από τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στις business στης Ελλάδος, είναι ο πολυσχιδής επιχειρηματίας Βασίλης Κάτσος, μέσω της εταιρείας NVK που κατέχει μαζί με την αδελφή του, Νέλλυ Κάτσου.

    Ο Βασίλης Κάτσος, όπως πληροφορείται ο WISEMAN, μπαίνει δυνατά στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Intralot, καθώς πιστεύει στις νέες μεγάλες προοπτικές της εταιρείας του Σωκράτη Κόκκαλη.

    Χθες ενημερωθήκατε ότι πολλά μέλη της παρέας της Μπιρίμπας του Σωκράτη Κόκκαλη, ίσως να έχουν αποφασίσει να επενδύσουν στην Intralot.

    Μεταξύ αυτών, σας γράψαμε για τον Μάριο Κάτσικα και τον Γιάννη Τσουκαρίδη.

    Πάντως, τις τελευταίες ώρες, «ακούγεται», χωρίς όμως να μπορεί να επιβεβαιωθεί,  ότι στην ΑΜΚ της INTRALOT συμμετέχει και Έλληνας εφοπλιστής, το όνομα του οποίου (εάν επιβεβαιωθεί) θα προκαλέσει «τεκτονικών» διαστάσεων έκπληξη.

     

    Συνάντηση Παπασταύρου – Πιερρακάκη στον απόηχο του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών

    Ψάχνοντας για τη συνάντηση που είχαν χθες δυο κορυφαίοι υπουργοί της Κυβέρνησης ο Κυριάκος Πιερρακάκης με τον Σταύρο Παπασταύρου, έπεσα επάνω σε είδηση, η οποία αν και  δεν αφορούσε το αντικείμενο της συνάντησης, εντούτοις ενδιαφέρει πάρα πολύ κόσμο.

    Σπεύδω δε – για όσους κάνουν πονηρές σκέψεις – να διευκρινίσω ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του υπουργού Παιδείας «ψήνεται» εδώ και πολύ καιρό, επομένως δεν συνδέεται με τα αποτελέσματα των Δημοτικών εκλογών.

    Όπως έμαθα, λοιπόν, ετοιμάζεται νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία αλλάζει όλο το καθεστώς των μεταγραφών.

    Το υφιστάμενο πλαίσιο έχει ταλαιπωρήσει χιλιάδες γονείς των οποίων τα παιδιά έχουν εισαχθεί σε κάποιο ΑΕΙ στην επαρχία.

    Όπως μαθαίνω με το νέο καθεστώς θα γίνεται πιο εύκολη η μεταγραφή για τα παιδιά των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.

    Όσον αφορά τώρα στη συνάντηση των δύο υπουργών αυτή αφορούσε την κατάρτιση ενός Οδικού Χάρτη για την έμπρακτη στήριξη των ατόμων με αναπηρία.

     

     Ο «αποχαιρετισμός» του Μιχάλη Τσαμάζ

    «Πολύ μελάνι έχει χυθεί» – όπως θα λέγαμε τις παλιές καλές ημέρες της έντυπης δημοσιογραφίας, για τις φήμες και τις πληροφορίες αναφορικά με το μέλλον του Διευθύνοντος Συμβούλου (CEO) του ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ.

    Βλέπετε το συμβόλαιό του με τον μεγάλο τηλεπικοινωνιακό όμιλο λήγει τον Ιούνιο του 2024, ωστόσο ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς πρόκειται να ακολουθήσει.

    Παρόλο που οι Γερμανοί της Deutsche Telekom φημίζονται για το πόσο έγκαιρα λαμβάνουν τις αποφάσεις τους,  ακόμη δεν έχει βγει λευκός καπνός.

    Όπως μαθαίνω, άνθρωπός μου που βρέθηκε χθες στο κτίριο του Αμαρουσίου μου ανέφερε ότι σε συζήτηση που είχε ο κ. Τσαμάζ με συνεργάτες του χθες στο Μέγαρο του ΟΤΕ, του είπε ότι η απόφαση θα ληφθεί  τον Δεκέμβριο.

    Παρά ταύτα ήδη στο τραπέζι έχει πέσει το όνομα του νέου προσώπου που εάν δεν ανανεωθεί η θητεία Τσαμάζ, φέρεται να αναλαμβάνει τα ηνία του Ομίλου.

    Οι πληροφορίες, που μου έχουν μεταφέρει, κάνουν λόγο ότι επικρατέστερος αντικαταστάτης του Μιχάλη Τσαμάζ θα είναι o Κώστας Νεμπής, CEO της Hrvatski Telekom, θυγατρική της DT στην Κροατία, ο οποίος με τον ερχομό του αναμένεται να φέρει αλλαγές στα στελέχη και τη διοικητική ομάδα του ομίλου.

     

    Το άγχος για το γήπεδο του ΠΑΟ και τα «θέλω» του Χάρη Δούκα

    Είναι αλήθεια ότι ένας «καυτός» φάκελος που θα ανοίξει ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, είναι αυτός της Διπλής Ανάπλασης με την κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟ στον Βοτανικό.

    Και είναι επίσης αλήθεια ότι προκάλεσε εντύπωση η παρέμβαση που έκανε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές, σχεδόν πριν καλά – καλά επισημοποιηθούν τα αποτελέσματα της κάλπης.

    Ο κ. Μαλακατές είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει κάτι στον σχεδιασμό του τεράστιου αυτού έργου, καθώς ψηφίστηκε στη Βουλή και είχε περάσει ομόφωνα από τον δήμο. Είπε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες θα βγουν οι οικοδομικές άδειες.

    Προφανώς στον ΠΑΟ ανησυχούν για το αν θα υπάρξουν ανατροπές στον σχεδιασμό τώρα που βγήκε νέος δήμαρχος, και σπεύδουν να προκαταλάβουν τις εξελίξεις.

    Αυτό που μαθαίνει το mononews πάντως, από την πλευρά του Χάρη Δούκα είναι ότι δεν έχει καμιά αντίρρηση ως προς τη Διπλή Ανάπλαση και την κατασκευή του γηπέδου κι ότι η υλοποίηση θα συνεχιστεί με βάση τις συμφωνίες που είχαν γίνει.

    Ούτε θα αλλάξει κάτι ως προς τον διαγωνισμό και τους αναδόχους που είχαν βγει. Ενδεχομένως ο κ. Δούκας να ζητήσει τα κτίρια να γίνουν με βιοκλιματικό τρόπο και με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

    Αλλά αυτό που θέλει ο νέος δήμαρχος είναι να τρέξουν ταχύτατα οι διαδικασίες που έχουν να κάνουν με τα συνοδευτικά έργα, όπως π.χ. το πάρκο 200 στρεμμάτων που πρέπει να γίνει στον Ελαιώνα.

    Κι επειδή εκεί υπάρχουν χρονοδιαγράμματα, αφού η χρηματοδότηση γίνεται από το Ταμείο Ανάκαμψης, η νέα δημοτική αρχή πρέπει να προλάβει και να μη χαθεί χρόνος.

     

    Ποιοι προμηθευτές είναι αντίθετοι στο σχέδιο Σκυλακάκη για τα τιμολόγια ρεύματος…

    Παρόλο που το Σαββατοκύριακο ήταν εκλογικό και μάλιστα με μεγάλο ενδιαφέρον, ο wiseman έκανε αναλυτικό ρεπορτάζ, αναφορικά με το σχέδιο του ΥΠΕΝ Θεόδωρου Σκυλακάκη για τα τιμολόγια ρεύματος.

    Και επειδή «ρεπορτάζ είναι ότι κατάλαβες παιδί μου…» όπως έλεγε ένας μεγάλος δάσκαλος της δημοσιογραφίας παλαιότερα, ο wiseman κατάλαβε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.

    Κατ’ αρχάς οι μεγάλοι πάροχοι μας είπαν (off the record φυσικά) ότι το ΥΠΕΝ πήρε  αποφάσεις χωρίς να τους ενημερώσει καθόλου για το περιεχόμενοι της επικείμενης νομοθέτησης.

    «Δεν γνωρίζω τι θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου, δεν έχω τη δυνατότητα να προσαρμόσω  την τιμολογιακή πολιτική μου» μας λέει εμπορικός διευθυντής μεγάλου και καθετοποιημένου Ομίλου.

    Για να καταλάβετε σε ποιο επίπεδο αναφερόμαστε, μόνο ο Γιώργος Στάσσης και η ΔΕΗ δεν κάνουν ανοιχτά σχόλια για ευνόητους λόγους, αφού το Δημόσιο είναι ο βασικός τους μέτοχος και διορίζει τη διοίκηση.

    Οι άλλοι όμιλοι, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οι… ομιλητικοί είναι: Elpedison (Ανδρέας Σιάμισιης – Helleniq Energy δηλαδή Λάτσης), ΗΡΩΝ (Γιώργος Περιστέρης – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), ΖΕΝΙΘ (οι Ιταλοί της ΕΝΙ), NRG (Γιάννης Β. Βαρδινογιάννης – ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ), Volton-ΚΕΝ (Γιάννης Kαϋμενάκης – Δημήτρης Mπάκος), Mytilineos – Ευάγγελος Μυτιληναίος (WATT+VOLT και Protergia) και Volterra (Χρήστος Ιωάννου, Κωνσταντίνος Μιτζάλης, Κώστας Κουβαράς του Ομίλου AVAX) δηλαδή «βαριά ονόματα» της αγοράς.

    Ορισμένοι από αυτούς λένε πως «το σχέδιο Σκυλακάκη περιορίζει τους οικονομικούς χειρισμούς των εταιρειών, ενώ για την επιστροφή στην κανονικότητα από τις αρχές του 2024, μπορεί μεν τυπικά το υπουργείο να μην επιβάλει αποκλειστικά ένα τιμολόγιο, ωστόσο θα ρίξει αναγκαστικά όλη την αγορά σε ένα ενιαίο τιμολόγιο, κάτι που ευνοεί ουσιαστικά ένα πάροχο της αγοράς».

    Μάλιστα εδώ, οι ίδιοι άνθρωποι ομιλούν και για πλήρη αγνόηση του Θανάση Δαγούμα και του Δημήτρη Φουρλάρη (ΡΑΑΕΥ) από το δίδυμο Σκυλακάκη-Αλεξάνδρας Σδούκου: «το σχέδιο πάει κόντρα  στην απόφαση του κ. Δαγούμα που έβαζε ελάχιστους περιορισμούς.

    Τώρα εμείς ως πάροχοι δεν μπορούμε να δουλέψουμε  ελεύθερα την εμπορική μας πολιτική με βάση τις επιλογές της ίδιας της αγοράς δηλαδή των πελατών μας».

    Άλλοι παράγοντες της αγοράς μας είπαν κάτι πολύ σημαντικό: Μπορεί κάλλιστα μία εταιρεία να μπει στον πειρασμό να καθορίσει χαμηλά την ονομαστική της χρέωση και να διαφημίσει έτσι το προϊόν της προσελκύοντας πελάτες, ενώ η ρήτρα που θα έχει βάλει, να καλύπτει τη διαφορά σε βάρος του καταναλωτή στην τελική χρέωση.

    Το mononews.gr και ο wiseman καταγράφουν αντικειμενικά ολόκληρο το ρεπορτάζ, με την ελπίδα ότι θα βρεθεί ικανοποιητική λύση αφού μιλάμε για 7.000.000 νοικοκυριά που ενδιαφέρονται άμεσα…

     

    H κυρία Φρεζάδου, «κάθησε» χαμηλά, πολύ χαμηλά…

    Οι δημοτικές – περιφερειακές έληξαν με σημαντικές εκπλήξεις στον 2ο γύρο, όπως γνωρίζετε.

    Πολλοί αναγνώστες, όμως, μας ρωτούν, τι απέγινε η αλήστου μνήμης υποψήφια με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, η γνωστή «ψυχή της παρέας» με τα πανάκριβα Airbnb και τη «βροχή» προσφυγών στο ΣτΕ, η κα Ειρήνη Φρεζάδου.

    Ως γνωστόν, με τη μεγάλη ανατροπή υπέρ του κ. Χάρη Δούκα στην Αθήνα, οι πιθανές έδρες Κώστα Μπακογιάννη λιγόστεψαν.

    Ακόμη όμως και αν είχε εκλεγεί ο κος Μπακογιάννης, ως πλειοψηφία θα είχε εκλέξει 26 έδρες, όσες έβγαλε τώρα ο κ. Δούκας.

    Στο συνδυασμό του κου Μπακογιάννη είχαν ζητήσει την ψήφο των Αθηναίων κάπου  110 υποψήφιοι σύμβουλοι.

    Ποια θέση κατέλαβε μεταξύ αυτών η κα Φρεζάδου;

    Πολύ απλά «κάθησε» σχεδόν στην 100η!

    Ναι, σχεδόν στην εκατοστή ανάμεσα σε περίπου 110!

    Είναι δυνατόν να λέει σε γνωστούς της κατόπιν όλων αυτών ότι «Με χαντάκωσε το mononews.gr με αυτά που έγραφε;».

    Μα είναι δυνατόν;

     

    Αποποίηση ΕυθύνηςΤο περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.