• Business

    Τσαμάζ (ΟΤΕ): Στα €50 εκατ. η ανακαίνιση του Μεγάρου

    Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ

    Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ


    Αυτό που έχει γίνει στο Μέγαρο είναι πάρα πολύ σημαντικό και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό που έχουμε δημιουργήσει τόνισε ο πρόεδρος και CEO του ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ κατά τη διάρκεια παρουσίασης του νέου κτηρίου στο Μαρούσι.

    Το κόστος ανήλθε στα 50 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 45 εκατ. ευρώ πήγαν σε κατασκευαστικά υλικά ενώ το ετήσιο όφελος ξεπερνάει τα 13 εκατ. ευρώ. Μάλιστα το project αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024.

    «Το κτίριο δημιουργήθηκε το 1980 και εξυπηρετούσε τις τότε ανάγκες. Οι ανάγκες αυτές άλλαξαν και έπρεπε να προσαρμοστούμε» είπε ο κ. Τσαμάζ.

    «Μπορούμε να μεταφέρουμε κόσμο, το βάλαμε στο σχεδιασμό και ξεκινήσαμε να το δημιουργούμε. Στόχος είναι να φτιάξουμε ένα κτίριο για τις επόμενες 4-5 δεκαετίας» επεσήμανε ο CEO του ΟΤΕ.

    Οι στόχοι

    «Πρώτος στόχος του ομίλου είναι να φτιάξουμε ένα σύγχρονο κτίριο, νέα κουλτούρα συνεχούς αλλαγής, τις ανάγκες των νέων εργατικών αναγκών, και ένα περιβάλλον που θα βάζει την τεχνολογία στο επίκεντρο» είπε ο κ. Τσαμάζ.

    Ο δεύτερος στόχος είναι να υπάρχει ένα κτίριο που θα συνάδει με τη βιώσιμη ανάπτυξη. Μες στα πλαίσια αυτά ο όμιλος ακολουθεί τους κανόνες για να πάρει και τις σχετικές πιστοποιήσεις leed και well ενώ θα υπάρχει μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στο 15-20%.

    Τρίτος στόχος να μειώσουμε το λειτουργικό κόστος. «Από το κτίριο θα έχουμε ένα όφελος 13 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 11 εκατ. ευρώ θα είναι από ενοίκια που γλυτώνει από τη μη μίσθωση του κτιρίου Καρελά, και τα 900.000 από εξοικονόμηση ενέργειας» τόνισε επίσης.

    Η συνολική κατανάλωση του κτηρίου είναι 20GW, με το μεγαλύτερο κομμάτι να αφορά data center.

    Η αξία των ακινήτων του ΟΤΕ ξεπερνάνε τα 1 δις ευρώ και αφορά 289 οικόπεδα και 2.633 κτήρια.

    Ο κ. Τσαμάζ είπε ότι έργο ανακαίνισης του νέου κτηρίου ήταν πολύπλοκο καθώς εκτός των άλλων επετεύχθη χωρίς να διακοπεί ο ρυθμός εργασίας της εταιρείας.

    Ανακαινίζονται 48.000 τμ από τα 86.000 τμ του κτηρίου και θα μπορούν να εργάζονται 4.300 εργαζόμενοι και 3.400 μόνιμες θέσεις εργασίας και θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2024.

    Τα τελευταία χρόνια ο όμιλος, έχοντας και τη θυγατρική του στα ακίνητα OTE ESTATE, έχει συντηρήσει 60 κτίρια συνολικής επιφάνειας 120.000 τ.μ., σε (γραφεία, data centers, logistics κ.α.). Η αξία αυτών των ακινήτων είναι περίπoυ στο 1 δισ. ευρώ με 2.289 οικόπεδα επιφάνειας 9 εκατ. τετραγωνικών μέτρων και 2.633 κτίρια 1,14 εκατ. τ.μ..

    Διαβάστε επίσης:

    UBS: Στις 4.700 μονάδες ο S&P 500 αλλά με… καθυστέρηση λόγω υψηλών επιτοκίων

    Ρυθμίσεις δανείων με ένα… κλικ: Ποια είναι η διαδικασία με τη νέα πλατφόρμα

    Νίκος Τσάκος: Η ΤΕΝ έχει εξασφαλίσει έσοδα $2,5 δισ. – mononewsTV



    ΣΧΟΛΙΑ