• Τι συμβαίνει στην Alpha Bank, η απαξίωση της DIMAND, το παρασκήνιο για τη θέση του διοικητού του Αγίου Όρους και η αισιοδοξία του Μανουσάκη του ΑΔΜΗΕ

    Έντονο παρασκήνιο έχει αναπτυχθεί, τελευταίως, για την επιλογή του νέου διοικητή του Αγίου Όρους

    image

    Τι συμβαίνει στην Alpha Bank;

    Εντύπωση έχει προξενήσει στην αγορά ο συνεχιζόμενος υψηλός όγκος συναλλαγών στη μετοχή της Alpha Bank.

    Καθημερινά από τις αρχές Σεπτεμβρίου έως και χθες, η μετοχή ΑΛΦΑ 1,23% 1,65 πραγματοποιεί σε μέσα επίπεδα, όγκους συναλλαγών από 5 έως 8 εκατ. μετοχές.

    Μόνο τις τελευταίες 3 ημέρες έχουν αλλάξει χέρια, 24 εκατ. μετοχές και μάλιστα σε τιμές πέριξ του 1,20 ευρώ.

    Στην αγορά αρχίζουν να υποθέτουν ότι κάποιος μεγαλομέτοχος έχει αποφασίσει να μειώσει αισθητά την συμμετοχή του.

    Το μυαλό όλων πάει στον Αμερικανό billionaire John Paulson, ο οποίος το καλοκαίρι είχε ανακοινώσει ότι το ποσοστό του βρίσκεται πέριξ του 4,5%.

    Φυσικά μια τέτοια πληροφορία ούτε επιβεβαιώνεται ούτε διαψεύδεται.

    Αλλά οι μεγάλοι όγκοι της μετοχής σε αυτές τις τιμές που θεωρούνται ιδιαιτέρως χαμηλές, προξενούν εντύπωση.

    Να σας θυμίσω ότι η τελευταία ΑΜΚ της ALPHA BANK έγινε στο 1 ευρώ.

     

    Motor Oil: Έτοιμο το buyback

    Σοβαρή ήταν η συμπεριφορά χθες για μια ακόμα συνεδρίαση της Motor Oil, που έκλεισε στα 22,10.

    Χθες εγκρίθηκε το νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών της Εταιρείας.

    Ο μέγιστος Αριθμός ιδίων Μετοχών για αγορά είναι 5.000.000 μετοχές, με κατώτατο όριο τιμής μετοχής τα 8 ευρώ και ανώτατο όριο τα 31 ευρώ.

     

    DIMAND: Απαξίωση Νο 1

    Για μια ακόμα φορά χθες η DIMAND απογοήτευσε τους μετόχους της.

    Τους ανθρώπους που την έχουν αγοράσει στα 15 ευρώ κατά τη διάρκεια της Αρχικής Δημοσίας Προσφοράς (IPO) και ήδη μέσα σε διάστημα σχεδόν 16 μηνών χάνουν 4,10 ευρώ.

    Χθες λοιπόν για μια ακόμα φορά η εταιρεία του «πολύ» κ. Δημήτρη Ανδριόπουλου απογοήτευσε.

    Παρά το νέο ράλι της αγοράς τις τελευταίες δυο ημέρες, η DIMAND έκλεισε στα 10,90 ευρώ, δηλαδή στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές του 2023.

    Η μετοχή από τις αρχές της χρονιάς χάνει 26,85%.

    Πλήρης «εξαΰλωση» της περιουσίας των μετόχων!!!

     

    Παπουτσάνης: Απαξίωση Νο 2 

    Άλλη μια μετοχή που «έκανε» χαμηλά έτους ήταν της Παπουτσάνης.

    Η διοίκηση της εταιρείας, υπό τους κ. Τασόπουλο και Γκάτζαρο, έχει απαξιώσει πλήρως τη μετοχή της.

    Η τιμή της μετοχής από τις αρχές του έτους, χάνει περίπου 19%.

    Όμως τα «ωραία» της μετοχής δεν σταματούν εδώ.

    Για να σας φρεσκάρω τη μνήμη, στις 22 Οκτωβρίου του 2020, η Truad Verwaltungs AG, υπό την ιδιότητά της ως διαχειρίστρια αλλοδαπού ιδιωτικού εμπιστεύματος (private discretionary trust) που έχει συσταθεί προς όφελος των μελών της οικογένειας του εκλιπόντος Αναστασίου Γεωργίου Λεβέντη, αγόρασε 3.960.000 μετοχές έναντι 8.126.000 ευρώ.

    Άρα μέσο κόστος ανά μετοχή 2,051 ευρώ.

    Πωλητές των μετοχών ήταν οι κ. Τασόπουλος και Γκάτζαρος.

    Προφανώς οι άνθρωποι έκαναν ένα ωραίο Cash Out.

    Όμως, χθες η μετοχή έκλεισε στα 1,91 ευρώ.

    Άρα η Truad Verwaltungs, μέσα σε τρία χρόνια, έχει  υποστεί σημαντική απομείωση της επένδυσής της.

    Not Bad για τη διοίκηση της Παπουτσάνης!!!!

     

    Το 9μηνο της ENTERSOFT

    ENTERSOFT. Πρόκειται για μια μικρή εταιρεία με κεφαλαιοποίηση 166 εκατ. ευρώ.

    Η εταιρεία όπως ανακοίνωσε χθες στο 9μηνο του 2023 παρουσίασε έσοδα 26,8 εκατ. ευρώ και EBITDA 8,1 εκατ. ευρώ στο 9μηνο.

    Γιατί τα γραφώ όλα αυτά.

    Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι αν δεν κάνω λάθος η πρώτη εισηγμένη που ανακοινώνει τα αποτελέσματα 9μηνου. Και όλα αυτά μόλις 11 ημέρες αφού ολοκληρώθηκε το 3ο τρίμηνο του 2023.

    Δεν τους ξέρω τους ανθρώπους που διοικούν την εταιρεία, αλλά το γεγονός ότι ήδη δημοσίευσαν ήδη το 9μηνό τους δείχνει ότι πάνω από όλα οι άνθρωποι σέβονται τους μετόχους τους και τον θεσμό του Χρηματιστηρίου.

     

    Άγιον Όρος: Όλο το παρασκήνιο για τη θέση του διοικητού 

    Έντονο παρασκήνιο έχει αναπτυχθεί, τελευταίως, για την επιλογή του νέου διοικητή του Αγίου Όρους, μετά την παραίτηση του ισχυρού και ιδιαίτερα επιδραστικού εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου.

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα από χθες το πρωί, και ο Θανάσης Μαρτίνος (περισσότερο συμβουλευτικά), έχουν προτείνει στην κυβέρνηση και το ΜΜ, να τοποθετηθεί ο πρόεδρος της OPTIMA BANK, Γιώργος Τανισκίδης.

    Ο γνωστός τραπεζίτης έχει τεράστια εμπειρία στα οικονομικά και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο.

    Επιπρόσθετα θεωρείται δεδομένη και η πλήρης υποστήριξη του οικουμενικού Πατριαρχείου προς το πρόσωπό του.

    Όμως, γιατί ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί το όνομα του κ. Τανισκίδη, με δεδομένο ότι υπάρχει η πλήρης υποστήριξη του ιδίου του Πατριάρχη;

    Σύμφωνα με τις πηγές μου, «Ο λόγος είναι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Αλκιβιάδης Στεφανής».

    Φαίνεται ότι κάποιοι στην κυβέρνηση, επιθυμούν να τοποθετηθεί ο κ. Στεφανής στη θέση του διοικητού, στην περίπτωση που δεν κερδίσει την Περιφέρεια την προσεχή Κυριακή.

    Σας θυμίζω ότι ο κ. Στεφανής είναι απόστρατος αξιωματικός.

    Διετέλεσε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και από το 2022 έως το 2023 Σύμβουλος επί θεμάτων ακριτικών περιοχών και Αγίου Όρους, στην κυβέρνηση.

    Όμως, προκύπτει εάν μείζον θέμα.

    Εάν δηλαδή ο κ. Στεφανής, στην περίπτωση που επιλεγεί, θα μπορέσει να χειριστεί δεκάδες ζητήματα οικονομικού ενδιαφέροντος (κοινοτικά κονδύλια κ.λ.π.) που απορρέουν από τη συγκεκριμένη θέση, καθώς δεν έχει τις αντίστοιχες γνώσεις.

    Γιατί άλλο να είσαι στρατιωτικός και άλλο manager και μάλιστα, επιτυχημένος.

    Σε κάθε περίπτωση, όπως λέγουν κάποιοι, δύσκολα μπορεί να αγνοηθεί από την κυβέρνηση η επιθυμία του ιδίου του Πατριάρχη, που έχει προτείνει τον κ. Τανισκίδη.

    Όπως επίσης και η συμβουλή του ιδιαίτερα έμπειρου και ισχυρού εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου.

     

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Αθήνα

    Τον εφοπλιστή Γεώργιο Προκοπίου χειροθέτησε σε Άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου χθες ο πρωί ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

    Η τελετή έλαβε χώρα στον Ιστορικό Ι.Ν.Αγίου Νικολάου που παραχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τον Μάιο του 2023 στο Πατριαρχείο Κων/πόλεως.

    Στην τελετή παρέστησαν οι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου με πρώτο τον εφοπλιστή Αθανάσιο Μαρτίνο, ο δωρητής της ανακαινίσεως του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου εφοπλιστής Νικόλαος Πατέρας, οι κυρίες Αλεξάνδρα και Ιωάννα Προκοπίου, και ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας.

     

    Στην PQH «πήραν το όπλο τους»

    Θα διαβάσατε χθες ενδεχομένως ότι στην PQH, στο «μαγαζί» που είχε στηθεί από το 2016 προκειμένου να προχωρήσει στην ειδική εκκαθάριση 20 περίπου τραπεζών, αποφάσισαν να πάρουν σοβαρά τον ρόλο τους και να προχωρήσουν σε μαζικές πωλήσεις 40.000 κόκκινων δανείων!

    Επιτελούς θα συμπλήρωνα, με ανακούφιση ενδεχομένως, διότι αν δείτε πόσα έχει κοστίσει η λειτουργία της συγκεκριμένης επιχειρήσης τα τελευταία χρόνια και το τι έχει αποδώσει μέχρι στιγμής θα σας έπιανε απελπισία.

    Παραταύτα, αυτό δεν εμπόδισε, κάποιαν που είχε την τύχη να ηγηθεί της εταιρείας, στη συνέχεια – η ίδια πάντα τύχη – της επιφύλαξε να καταλάβει πάντα αξιοκρατικά μία αρκετά υψηλή θέση στον ευρύτερο τομέα.

    Ας αφήσουμε λοιπόν την Αριάδνη (σ.σ έτσι λέγεται το πακέτο των κόκκινων δανείων) που τόσο καιρό πωλείται και ακόμη βρίσκεται στο ράφι, για να δούμε λίγο τι έχει κάνει τα τελευταία δύο χρόνια η ίδια η PQH.

    Δεν αναφέρομαι ιδιαίτερα στα κέρδη διότι είναι πενιχρά και μάλιστα πέρυσι, ήταν και μειωμένα στα 305 χιλιάδες ευρώ θα σταθώ, όμως, σε δύο άλλα στοιχεία.

    Τις αμοιβές για υπηρεσίες σε τρίτους που κατέβαλε η εταιρεία πέρυσι, οι οποίες διπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2021 φθάνοντας τα 7,5 εκατ. ευρώ.

    Όταν την ίδια χρονιά (2022) που εισέπραξε η εταιρεία ως αμοιβές εκκαθαριστή ήταν 9,3 εκατ. ευρώ.

    Οι αμοιβές για το προσωπικό μειώθηκαν ελαφρώς πέρυσι, φθάνοντας όμως τις 913 χιλιάδες ευρώ, μάλιστα η εταιρεία από ότι έμαθα, κατέβαλε και μπόνους σε κάποιους.

     

    Τα φαβορί για την ηγεσία της ΠΟΞ

    Παρακαταθήκη 1.000 περισσότερες επιχειρήσεις εγγεγραμμένες στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) αφήνει στον νέο πρόεδρο της Ομοσπονδίας ο απερχόμενος, Γρηγόρης Τάσιος.

    Η ολοκλήρωση της θητείας του στην Ομοσπονδία συμπίπτει με την επέτειο 20 χρόνων στα κοινά του τουρισμού για τον κ. Τάσιο, που αποχαιρέτησε χθες από τη θέση του πρόεδρου της ΠΟΞ τους δημοσιογράφους και έκλεισε το μάτι για τα επόμενα βήματά του, καθώς τώρα φαίνεται έτοιμος να ξεκινήσει νέο αγώνα για πολιτική καριέρα ως γεννημένος… πρόεδρος.

    Παραμένει, εξάλλου, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής.

    Οι εκλογές της ΠΟΞ είναι προγραμματισμένες για σήμερα και ανάμεσα στους υποψηφίους υπάρχουν τρεις που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη θέση του προέδρου, η Κωνσταντίνα Σβύνου από την Ένωση Ξενοδόχων της Κω, ο Μανώλης Γιαννούλης από τα Χανιά και ο Μανώλης Τσακαλάκης από το Ρέθυμνο.

     

    Στα 42 εκατ. ευρώ η μαύρη τρύπα των Αστικών Συγκοινωνιών

    Ακριβά φαίνεται πως κοστίζει ο πόλεμος στην Ουκρανία και η επακόλουθη ενεργειακή κρίση τις δημόσιες αστικές μεταφορές στην Αθήνα με αποτέλεσμα το κράτος να χρειάζεται να παρεμβαίνει με γενναίες επιχορηγήσεις.

    Απ’ όσα έχω μάθει το συνολικό ποσό που έχει δοθεί από το κράτος προς τον ΟΑΣΑ και πιο συγκεκριμένα τη θυγατρική του ΟΣΥ ξεπερνάει τα 41 εκατ. Ευρώ και εντός της τρέχουσας χρονιάς το ποσό αυτό έχει δοθεί μέσω επτά δόσεων.

    Να σας θυμίσω ότι ο ΟΑΣΑ έχει ανακοινώσει πρόσφατα τα οικονομικά του αποτελέσματα για το 2022 και σε αυτά προκύπτει ότι συνολικά για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης το κράτος έχει αναγκαστεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς που μας πέρασε να στηρίξει τον ΟΑΣΑ, την ΟΣΥ και τη ΣΤΑΣΥ με το ποσό των 42,8 εκατ. ευρώ.

    Από αυτά τα 25,9 εκατ. ευρώ κατευθύνονται προς τη ΣΤΑΣΥ, η οποία διαχειρίζεται το Μετρό Αθήνας και τα 16,8 εκατ. ευρώ αφορούν την ΟΣΥ (εταιρεία διαχείρισης λεωφορείων και τρόλεϊ).

     

    «Έμεινε» από καύσιμα το Βuldoza

    Τίτλοι τέλους για το buldoza.gr του Κώστα Γεράρδου.

    Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που ξεκίνησε πριν 12 περίπου χρόνια ο επικεφαλής του Πλαισίου με τη φιλοδοξία να γίνει ένα ελληνικό eTelair στον χώρο τη μόδας και των ειδών σπιτιού.

    Το e-shop εδώ και λίγο καιρό δεν είναι πλέον στον διαδικτυακό «αέρα», ενώ στην τελευταία του οικονομική χρήση (2022) όπου οι πωλήσεις έπεσαν κατακόρυφα, η διοίκηση προδίκαζε το αποτέλεσμα σημειώνοντας ότι «H αποτίμηση της κλειόμενης χρήσεως, η οποία έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2022, δεν κρίνεται ικανοποιητική, καθώς η σημαντική συρρίκνωση του κύκλου εργασιών της δημιουργεί έντονο προβληματισμό και ανησυχία σχετικά με την δυνατότητα και τα μέσα αναστροφής της πορείας αυτής».

    Για την ιστορία να πούμε ότι ο τζίρος της εταιρείας, αν και είχε ξεκινήσει δυναμικά δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει τα 3 εκατ. ευρώ.

     

    Mανουσάκης ξηλώνει Κτωρίδη και προχωρά την ηλεκτρική διασύνδεση με Κύπρο – Ισραήλ

    Παρά τη σκληρή και ανελέητη για τους αμάχους πολεμική αναμέτρηση στο νότιο Ισραήλ και τη Γάζα που όλο και κλιμακώνεται, ο (αποκαλούμενος και «εφτάψυχος» μάνατζερ) κος Μάνος Μανουσάκης του ΑΔΜΗΕ φαίνεται να είναι ο μοναδικός (;) αισιόδοξος ότι η ηλεκτρική  διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, θα συνεχιστεί απρόσκοπτα παρά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

    Θυμίζω πως πρόκειται για τη συμφωνία που έκλεισε πρόσφατα με τον Euroasia Interconnector και με βάση αυτή, ο κος Μανουσάκης αναλαμβάνει το τιμόνι της εταιρείας εκτοπίζοντας (κάποιος Έλληνας κυβερνητικός είπε: «ξηλώνοντας στην ψύχρα») τον αδελφό Κύπριο Νάσο Κτωρίδη.

    Ο τελευταίος, όπως έλεγαν και οι παλαιοί, «εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη ελλιπής» αφού δεν κατάφερε να προωθήσει το μεγαλεπήβολο έργο ούτε κατ’ ελάχιστο.

    Κι ας τον αποκαλούσαν κάποτε «Σωκράτη Κόκκαλη της Κύπρου», είναι φανερό πως δεν έδειξε τις ίδιες ή ανάλογες ικανότητες.

    Να δούμε τώρα τι θα σκεφτεί να σχεδιάσει ο κος Μανουσάκης, ο «άσσος των ελιγμών και της πιρουέτας», όπως τον έχει αποκαλέσει η στήλη (Σ.Σ. και μαθαίνω πως τον έχει συνηθίσει πλέον τον χαρακτηρισμό και του αρέσει) για να συνδέσει την Κύπρο και το χειμαζόμενο από τον πόλεμο Ισραήλ με το ηλεκτρικό δίκτυο της Ηπειρωτικής Ευρώπης.

     

    Στόχος τα λεφτά από την Κομισιόν…

    Ο κος Μανουσάκης θα «τρέξει» την υπογραφή σύμβασης με τον EuroAsia Interconnector, ανεξάρτητα αν οι ρουκέτες πέφτουν βροχή στο Ισραήλ.

    Το επόμενο βήμα θα είναι η Κομισιόν για την είσπραξη των 670 εκατομμυρίων από το Connecting Europe Facility (CEF).

    Παράλληλα, ο κ. Μανουσάκης βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη δανειοδότηση του μεγάλου και πανάκριβου σχεδίου.

    Ήδη σας έχουμε γράψει για τον Iσραηλινό Ori Yogev της Aluma Fund και της Τamares, με τις οπτικές ίνες, που ενδιαφέρεται για τον εμπλουτισμό του σχήματος.

     

    Αλλά και (προσωρινή;) ανακωχή με τους Κινέζους μετόχους του ΑΔΜΗΕ…

    Επειδή όμως σε αυτή τη ζωή όλα γίνονται, μαθαίνω πως και οι Κινέζοι μέτοχοι του ΑΔΜΗΕ, οι άνθρωποι της τεράστιας State Grid, είδαν και αποείδαν με την αντιπαλότητα που είχαν με τον κο Μανουσάκη και αποφάσισαν να εφαρμόσουν το πανάρχαιο κινεζικό δόγμα «αν δεν μπορείς να τον νικήσεις, τότε πήγαινε μαζί του, ίσως μετά θα τον νικήσεις πιο εύκολα!».

    Αυθεντική κινεζική σοφία που μας κληροδότησε το έργο «Η Τέχνη του Πολέμου» του Σουν Τσου, από τον 6ο αιώνα μετά Χριστόν μάλιστα.

    Έτσι λοιπόν μαθαίνω πως ο πανίσχυρος κος Γιάνγκ Γιάνγκ (Yang Yang, έτσι λέγεται ο άνθρωπος, μην σας κάνει εντύπωση) που είναι ο CEO της State Grid International με έδρα το Βέλγιο, αλλά και ο Χε Λιάνγκ  (He Liang) ο γενικός διευθυντής της State Grid Europe με έδρα το Λονδίνο, δήλωσαν ευθαρσώς πως «στηρίζουν τη  διοίκηση του Διαχειριστή για την πρωτοβουλία που ανέλαβε» και ότι «η επέκταση του ηλεκτρικού συστήματος της Ευρώπης μέσω Ελλάδας προς τη Μέση Ανατολή είναι πολύ θετική εξέλιξη και γι’ αυτό στηρίζουν την επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να προωθήσει το έργο μέσω του ΑΔΜΗΕ».

     

    Το τελεσίγραφο των Κινέζων και τι (θα μπορούσε) να τους τάξει ο κος Μάνος…

    Υπενθυμίζω (διότι ο wiseman είναι σαν τα σπάνια αρκουδάκια Panda δίπλα στον ποταμό Γιάνγκ Tσε, που διαθέτουν «δηλωτική μνήμη – declarative memory» την πιο ισχυρή στα έμβια όντα), ότι την άνοιξη του 2022 οι Κινέζοι μέτοχοι του ΑΔΜΗΕ, δεν ήθελαν ούτε ζωγραφιστό να τον δουν το κο Μανουσάκη.

    Μάλιστα, η διελκυστίνδα του Δημοσίου με την κρατική κινεζική εταιρεία State Grid είχε λάβει χαρακτήρα διπλωματικού θρίλερ.

    Ο Κινέζος πρεσβευτής στην Αθήνα κος Xiao Junzheng είχε απευθύνει ένα είδος τελεσιγράφου στον τότε ΥΠΕΝ Κώστα Σκρέκα ώστε να μην ανανεωθεί η θητεία του κου Μανουσάκη.

    Θεωρητικά, οι Κινέζοι με 24% των μετοχών θα μπορούσαν να τραβήξουν την κόντρα στα άκρα, εκμεταλλευόμενοι τα ειδικά προνόμια που εξασφάλισαν εξαιτίας κακών χειρισμών της κυβέρνησης Τσίπρα στη διάρκεια της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ.

    Είχε προηγηθεί και διαρροή στα ΜΜΕ επιστολής της State Grid, με την οποία ουσιαστικά είχε καταγγείλει ότι το μεγάλο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αττικής – Κρήτης (το κέρδισαν Siemens και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) έχει σημαντικά τεχνικά προβλήματα και στο πλαίσιο αυτό ζητούσαν αλλαγή κορυφής στη διοίκηση.

    Ένα αίτημα, πίσω από το οποίο κρυβόταν η άσκηση πίεσης για μεγαλύτερο έλεγχο στα έργα του ΑΔΜΗΕ.

    Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, όμως και οι σχέσεις πλέον είναι μέλι-γάλα.

    Σε ερώτηση του wiseman «Τι μπορεί να τους έταξε ο κος Μάνος και άλλαξαν οι Κινέζοι», ένα έμπειρο στέλεχος του ΑΔΜΗΕ με μακρά θητεία σε καίριες θέσεις απάντησε προφανώς χαριτολογώντας: «Μα ο Μάνος είναι δαιμόνιος.

    Τον έχω ικανό να τους είπε πως διαθέτει μυστικό σχέδιο… ειρηνικής ενσωμάτωσης της Ταϊβάν με την Κίνα και να τους έπεισε κιόλας!».

    Χωρίς καμία διάθεση να δημιουργήσουμε διπλωματικές παρεξηγήσεις, επαναλαμβάνουμε πως ο άνθρωπος χαριτολογούσε…

     

    Κούστας: Νέα αναβολή  για το σπίτι στις Σπέτσες

    Στις 28 Σεπτεμβρίου, επρόκειτο να συζητηθεί στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, το θέμα της κατοικίας του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα που θέλει να χτίσει στις Σπέτσες.

    Η συζήτηση εκείνη την ημέρα αναβλήθηκε και οι πληροφορίες ανάφεραν ότι επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα, δηλαδή 15 ημέρες μετά.

    Όμως, τελικά το θέμα δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού για την έγκριση ή όχι της κατασκευής πολυτελούς οικίας 800 τετραγωνικών μέτρων, σε οικόπεδο που ανήκει στην εταιρεία «Σπέτσες Κτηματική Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακινήτου» που ανήκει στον Κούστα.

     

    Aποποίηση ΕυθύνηςΤο περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.