• Ναυτιλία

    Γιώργος Προκοπίου: Χειροθετήθηκε άρχοντας του Οικουμενικού Πατριαρχείου

    Γιώργος Προκοπίου με τον Παναγιότατο κατά την διάρκεια της τελετής

    Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο κατά την διάρκεια της τελετής


    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χειροθέτησε τον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου σε άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

    Η τελετή έλαβε χώρα στον Ιστορικό Ι.Ν.Αγίου Νικολάου που παραχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τον Μάιο του 2023 στο Πατριαρχείο Κων/πόλεως.

    Στην τελετή παρέστησαν οι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου με πρώτο τον Θανάση Μαρτίνο, ο δωρητής της ανακαινίσεως του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Νίκος Πατέρας, η οικογένεια του κ. Γεωργίου Προκοπίου (Αλεξάνδρα και Ιωάννα Προκοπίου) και ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου ανακαινίστηκε πρόσφατα από το Νίκο Πατέρα και παραχωρήθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

    Στα τέλη του Μαΐου τελέστηκε στον εν λόγω ναό το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ενώ παρόντες ήταν τότε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, υπουργοί, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, και πρεσβευτές.

    Μάλιστα, ο παναγιότατος Οικουμενικός Πατριαρχής κ.κ. Βαρθολομαίος είχε αναφερθεί τότε στην παραχώρηση του Ναού και είχε βραβεύσει τον κ. Πατέρα για το σημαντικό έργο που επιτέλεσε ανακαινίζοντας τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου.

    Η συμβολή της εφοπλιστικής οικογενείας Πατέρα για τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου είναι σημαντική και διαχρονική.

    Νικόλας Πατέρας και Θανάσης Μαρτίνος
    Νικόλας Πατέρας και Θανάσης Μαρτίνος

    Ο ναός αντιμετώπιζε προβλήματα από το 2008 και, με δωρεές της οικογένειας, έγιναν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των αγιογραφιών και των μαρμάρων στο εσωτερικό του ναού. Επίσης, επισκευάστηκε η στέγη και πραγματοποιήθηκαν ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εργασίες, ενώ έγιναν και έργα διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου.

    Έντεκα χρόνια αργότερα η οικογένεια Πατέρα ανέλαβε να υλοποιήσει νέα έργα αποκατάστασης, τα οποία ήταν απαραίτητα καθώς ο ναός υπέστη σοβαρά προβλήματα λόγω εισροής υδάτων από την οροφή.

    Η οικογένεια του ( Γιώργου Προκοπίου) νέου Άρχοντα του Πατριαρχείου με τον Παναγιώτατο
    Η Αλεξάνδρα Προκοπίου (σύζυγος Γ. Προκοπίου), ο Γιώργος Προκοπίου (εφοπλιστής), ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και η Ιωάννα Προκοπίου (κόρη Γ. Προκοπίου)

     

     

    Διαβάστε επίσης

    Νικόλαος Πατέρας: Δίνω μάχη για το πράσινο στο Πάρκο Ριζάρη – Θέλω μία βιώσιμη λύση για το Μετρό

    Βραβεύτηκε ο ευεργέτης Νικόλας Πατέρας

    Σε κλίμα συγκίνησης τα εγκαίνια του ναού στον Ευαγγελισμό – Δωρεά του Νικόλαου Πατέρα εις μνήμην της αδελφής του, Μαρίας



    ΣΧΟΛΙΑ