• Business

    Sky news: Η Mytilineos διερευνά πιθανή εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου εντός του έτους

    • NewsRoom
    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO της Mytilineos

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO της Mytilineos


    Η Mytilineos συνεργάζεται με τη Citi και τη Morgan Stanley διερευνώντας πιθανή εισαγωγή του στο London Stock Exchange εντός του έτους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Sky News.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο ελληνικός όμιλος επέλεξε δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street για να την προετοιμάσει για μια εισαγωγή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Πηγές που επικαλείται το Sky news δήλωσαν την Παρασκευή ότι η εταιρεία, η οποία έχει κεφαλαιοποίηση στην Αθήνα άνω των 5 δισ. ευρώ, εξετάζει το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης της κύριας εισαγωγής της στο Λονδίνο, κάτι που θα μπορούσε να την οδηγήσει στο να είναι επιλέξιμη για συμπερίληψη στους δείκτες FTSE.

    H Mytilineos sκοπεύει να διατηρήσει και τη διαπραγμάτευσή της στην Ελλάδα, παράλληλα, με αυτή στο Λονδίνο, σύμφωνα με μια πηγή.

    Η εταιρεία είχε έσοδα πέρυσι άνω των €5 δισ., με κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων άνω του €1 δισ.. Απασχολεί περισσότερα από 6.500 άτομα παγκοσμίως, έχει παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, του Καναδά και της Χιλής. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι παρούσα για περισσότερα από δέκα χρόνια κατασκευάζοντας έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δικτύου και αποθήκευσης.

    Εάν η Μυτιληναίος προχωρήσει με τη διαπραγμάτευση του Ηνωμένου Βασιλείου, θα προσφέρει μια ευπρόσδεκτη ώθηση στο LSE σε μια στιγμή που τίθενται ερωτήματα αναζήτησης σχετικά με το μέλλον του ως προορισμός για εταιρείες υψηλής ανάπτυξης και διεθνείς εταιρείες.

    H διοίκηση της Mytilineos αρνήθηκε να σχολιάσει στο Sky News.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Γιατί στραβοπάτησαν τράπεζες, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και Motor Oil



    ΣΧΟΛΙΑ