• Στις 2 Απριλίου οι εκλογές, η μεγάλη κόντρα Τζίγγερ – Σιάμισιη, ποια μεγάλη εξαγορά ανακοινώνεται σήμερα, το brunch της Κεραμέως και η θορυβώδης κουβέντα σε δείπνο στην Εκάλη για τον Σπύρο και την Λίνα

    Σήμερα στην Βουλή οι δυο μονομάχοι Μητσοτάκης και Τσίπρας αναμένεται να δώσουν μια από τις πιο αδυσώπητες  μάχες των τελευταίων ετών.

    image

    Μια ιδέα…

    Σήμερα στην Βουλή οι δυο μονομάχοι Μητσοτάκης και Τσίπρας αναμένεται να δώσουν μια από τις πιο αδυσώπητες  μάχες των τελευταίων ετών.

    Οι διαρροές που γίνονται από την πλευρά του Τσίπρα λένε ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι  ιδιαίτερα επιθετικός στην συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά την καθολική απαγόρευση εμπορίας και χρήσης των predators και αλλαγές στην λειτουργία της ΕΥΠ, την άρση απορρήτου κλπ.

    Οι ειδικοί επι των πολιτικών θεμάτων εξηγούν ότι δεν ήταν καθόλου τυχαίο το timing που επέλεξε ο κ. Τσίπρας να επισκεφθεί, 48 ώρες πριν από τη συζήτηση στη Βουλή τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο με αφορμή δημοσιεύματα για τις υποκλοπές.

    Εγώ τώρα θα πω μια ιδέα.

    Ο Μητσοτάκης έχει την μεγάλη ευκαιρία να σηκώσει το γάντι που θα του ρίξει ο Τσίπρας.

    Να τον προκαλέσει και να πάνε σε άμεσες εκλογές σε 40 ημέρες.

    Με αυτόν τον τρόπο λύνουν άμεσα τις διαφορές τους.

    26 Μαρτίου ή 2 Απριλίου οι επικρατέστερες ημερομηνίες για εκλογές

    Ομολογώ ότι κρατήθηκα παρά πολύ για να μην συμμετάσχω και εγώ  στο “στοίχημα” που παίζεται τις τελευταίες ημέρες με την ημερομηνία των εκλογών.

    Τελικά υπέκυψα στον πειρασμό και σας παρουσιάζω σήμερα που αναμένεται και η μεγάλη αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, τις δύο επικρατέστερες ημερομηνίες οι οποίες είναι η 26η Μαρτίου ή 3 Απριλίου.

    Νομίζω ότι δεν έχει νόημα να επιχειρηματολογήσω για τα υπέρ που συγκεντρώνουν οι δύο αυτές ημερομηνίες..

    Και οι δυο ημερομηνίες καλύπτουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις επιφυλάξεις του πρωθυπουργικού επιτελείου.

    Κοινός παρονομαστής των δύο είναι ότι ς δεν παρεμποδίζουν τις μετακινήσεις  των εκδρομέων του Πάσχα και αφήνουν μία σχετική απόσταση ασφαλείας πριν την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων για τη “δεύτερη Κυριακή” .

    Το κυριότερο όμως είναι ότι διατηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας από τις Τουρκικές εκλογές οι οποίες προγραμματίζονται για τα μέσα Μαΐου. 

    Τζίγγερ VS Σιάμισιη

    Μια μεγάλη μάχη κεφαλαιοποιήσεων μεταξύ της Motor Oil ΜΟΗ -1,23% 25,80 και της HELLENiQ ENERGY ΕΛΠΕ 0,12% 8,20  βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Χθες η  HELLENiQ ENERGY έκανε την έκπληξη καθώς ξεπέρασε κατά 40 εκατ. ευρώ την κεφαλαιοποίηση της Motor Oil.

    Η μετοχή του ομίλου Βαρδινογιάννη βρίσκεται  στα 2,26 δισ. ευρώ  και του ομίλου Λάτση στα 2,30 δισ. ευρώ.

    Η κούρσα βέβαια είναι μαραθώνια αλλά σε κάθε περίπτωση νικητής στα σημεία είναι το αφεντικό της HELLENiQ ENERGY Ανδρέας Σιάμισης.

    Μεγάλη εξαγορά ανακοινώνει σήμερα η “βασίλισσα της μπαταρίας” 

    Mε μεγάλη αγωνία αναμένω την είδηση που θα βγάλει σήμερα η  κορυφαία εταιρεία ενεργείας η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της μπαταρίας. 

    Oι πληροφορίες μου αναφέρουν ότι η εταιρεία πρόκειται να ανακοινώσει μία σημαντική και μεγάλου μεγέθους εξαγορά.

    Η συγκεκριμένη εταιρεία  δηλαδή η Sunlight του ομίλου Γερμανού, έχει ήδη  ολοκληρώσει μέσα στη χρονιά τρεις εξαγορές, καθώς και το μεγαλύτερο άνοιγμα της εταιρείας στις ΗΠΑ.

     

    Τι γίνεται με την εθελούσια στην Εθνική Τράπεζα

    Ενδεχομένως θα θυμάστε ότι πριν από λίγο καιρό σας είχαμε ενημερώσει για μία εθελούσια έξοδο που σχεδίαζε η διοίκηση του Παύλου  Μυλωνά στην Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ 0,28% 7,09 , η οποία μάλιστα περιελάμβανε ιδιαίτερα γενναιόδωρους όρους.

    Ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου για να γίνει ένας πρώτος απολογισμός της πρωτοβουλίας αυτής.

    Σύμφωνα με πληροφορίες στο κάλεσμα αυτό θετικά ανταποκρίθηκαν περίπου 400 άτομα.

    Δεν γνωρίζω αν η ανταπόκριση αυτή, ικανοποίησε τις προσδοκίες της διοίκησης, μία τα αποτελέσματα στη διαδικασία της εθελούσιας είναι συνήθως σχετικά.

    Μην κοιτάτε τι γίνεται στην «άγρια Δύση» όπου οι περικοπές προσωπικού στις τράπεζες γίνονται με συνοπτικές διαδικασίες και κυρίως όχι αναίμακτα.

    H Morgan Stanley,  η οποία θεωρεί ότι οι ελληνικές τράπεζες θα θα παραμείνουν πιεσμένες μέχρι να υπάρξει περαιτέρω σαφήνεια σχετικά με τις Κυβερνητικές προτάσεις τις επόμενες εβδομάδες» αποφάσισε με συνοπτικές διαδικασίες να απολύσει το 2% του προσωπικού  της, ήτοι περίπου 1.600 ατόμα.

    (Αλήθεια λέτε μέσα σε αυτούς να είναι και η αναλύτρια Nida Iqbal που υπογράφει τη σχετική έκθεση ;).

    Όπως διαβάζω στο διεθνή τύπο, σε ανάλογες απολύσεις προχώρησαν και οι Barclays, Citigroup , και Goldman Sachs, καθώς «έληξε το άτυπο μορατόριουμ» που είχαν θέσει την περίοδο της πανδημίας.

     

    Νέος CEO της ΕFG στο Ντουμπάι

    Προσωπικά η έκπληξη για μένα δεν ήταν ο Ασιατο – Αραβικής προέλευσης, αν κρίνω από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, νέος ceo του EFG στο Ντουμπάι,  αλλά ότι η Τράπεζα του Σπύρου Λάτση διαθέτει παρουσία και στα Ην. Αραβικά Εμιράτα.

    Για να μην μακρηγορούμε, ο νέος με το σιέλ καρό σακάκι που εντόπισα, λέγεται Ali Sandila και έχει ήδη αναλάβει καθήκοντα από την 1η Δεκεμβρίου.

    Το Γραφείο της FG στο Ντουμπάι αποτελείται από  μια ομάδα 30 υπαλλήλων που εξυπηρετεί άτομα μεγάλης οικονομικής επιφάνειας  στην περιοχή, προσφέροντας συμβουλευτικές υπηρεσίες.

    H pivate bank της οικογένειας Λάτση με έδρα την Ζυρίχη, επιδιώκει να διευρύνει την παρουσία και τις δραστηριότητες της στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, προσφέροντας συμβουλευτικές υπηρεσίες αλλά και επενδυτικά προιόντα, με ιδιαίτερη έμφαση στις δυνατότητες και τους περιορισμούς της Σαρίας …

     

    Νέο σιδηροδρομικό έργο για την Interkat

    Η Interkat του Πανουργιά Παπαϊωάννου συνεχίζοντας το σερί επικράτησης σε μεσαία και μεγάλα έργα υποδομών καλείται για ακόμη μία φορά να υπογράψει ένα σιδηροδρομικό έργο.

    Από ότι μαθαίνω ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ  Χρίστος Βίνης θα δεχθεί στο γραφείο του το μεσημέρι της 21ης Δεκεμβρίου τους ανθρώπους της Ιnterkat, καθώς η εταιρεία επικράτησε στον διαγωνισμό για έργα αξίας 3,9 εκατ. ευρώ στη Γραμμή Τιθορέα-Δομοκός.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που o Wiseman αναφέρεται στην εν λόγω εταιρεία καθώς αν θυμάστε εξέπληξε την αγορά με την  «παραλίγο» επικράτηση στο έργο Μπράλος-Άμφισσα, ενώ πρόσφατα έδωσε την καλύτερη προσφορά για το φράγμα Αγιόκαμπου Θεσσαλίας, κλείδωσε μαζί με την ΤΕΚΑΛ του Παναγιώτη Ψαλτάκου το Δράμα-Αμφίπολη στην Εγνατία Οδό, και έδωσε μάχη με την Intrakat για την Παράκαμψη Γιάλοβας.

     

    Ετοιμάζεται για «απόβαση» στην ελληνική αγορά η Primar

    Την ελληνική αγορά μαθαίνω ότι βολιδοσκοπεί η «Primar»  η διεθνής εταιρεία λιανικής πώλησης μόδας,

    Αν τελικά ευοδωθούν οι συζητήσεις τότε μία  ακόμη αλυσίδα χαμηλού κόστους θα προστεθεί στην ελληνική αγορά μετά την . τις Πολωνικές  Pepco και Sinsay,  και την Τούρκικη LC Waikiki).

    Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει το πρώτο της κατάστημα στη Ρουμανία, στο Εμπορικό Κέντρο “ParkLake”, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022.

    Η Ρουμανία αποτελεί την 15η αγορά στην οποία εισέρχεται η Primark, η οποία συνεχίζει την επέκτασή της στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (δραστηριοποιείται ακόμη στις αγορές της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Σλοβενίας), ενώ το 2023 αναμένεται να εισέλθει και στην αγορά της Σλοβακίας, με τα εγκαίνια καταστήματος στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα).

    Η Primark ανακοίνωσε επίσης το άνοιγμα ενός δεύτερου καταστήματος στο Βουκουρέστι, στο εμπορικό κέντρο AFI Cotroceni, εντός του 2023.

    Πάντως, μετά τη Βρετανία η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Primark είναι η Ισπανία, όπου πρόσφατα ανακοίνωσε μια επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέων καταστημάτων και ανακαινίσεις των παλιών και η οποία θα δημιουργήσει 1.000 νέες θέσεις εργασίας στην επόμενη διετία.

     

    Νέα σύμβαση Leasing για να μην ξεμείνει από λεωφορεία η Αθήνα

    Στην υπογραφή νέας σύμβασης με τα ΚΤΕΛ για το leasing λεωφορείων μαθαίνω ότι θα προχωρήσει ο Υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, με στόχο να καλύψει τις «τρύπες» σε δρομολόγια και οχήματα για το 2023.

    Πρόκειται για μία προσωρινή λύση η οποία όμως κοστίζει στο Δημόσιο περίπου  33  εκατ. Ευρώ,  η οποία έρχεται ως απάντηση του μπλοκαρίσματος της παράτασης της προηγούμενης σύμβασης από το ΣτΕ.

    Με τη νέα σύμβαση επιδιώκεται να δοθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο στόλος του ΟΑΣΑ, καθώς αδυνατεί να «σηκώσει» στις πλάτες του το συγκοινωνιακό φόρτο της πρωτεύουσας.

    Με αυτό τον τρόπο το Υπουργείο θα αντιμετωπίσει τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στον διαγωνισμό του για την προμήθεια 650 πράσινων λεωφορείων αξίας 383 εκατ. ευρώ, ο οποίος έχει κολλήσει λόγω προσφυγών της κινεζικής BYD που είχε αποκλειστεί στο στάδιο της αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών της.

     

    Με μετοχικό κεφάλαιο 335 εκατ. ευρώ «ανδρώνεται» η real estate εταιρεία του ΟΤΕ

    Με τη σφραγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης προχώρησε και αποτελεί γεγονός η απόσχιση των κλάδων facility management και κινητής τηλεφωνίας από τον ΟΤΕ ΟΤΕ -1,22% 13,81 και η εισφορά τους στη θυγατρική OTE Ακίνητα.

    Το σχέδιο πήρε την τελική έγκριση, γιγαντώνοντας την ΟΤΕ Ακίνητα, η οποία έχει πλέον μετοχικό κεφάλαιο 335 εκατομμυρίων ευρώ, διαιρούμενο σε 204,5 εκατ. μετοχές αξίας 1,64 εκατ. ευρώ.

    Ο ΟΤΕ έχει «βαρύ» χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας άνω των 900 εκατομμυρίων, ενώ έργο της θυγατρικής είναι η ανακαίνιση του «στρατηγείου» του ομίλου στο Δαχτυλίδι.

    Προ δεκαετίας, βέβαια, είχε κάνει και την προσπάθεια σύστασης ΑΕΕΑΠ, της οποίας την άδεια ανακάλεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, έπειτα από αίτημα των μετόχων.

     

    Bitcoin: Μόνο για τους γκάγκστερς

    Χθες η BOFA δημοσιοποίησε μια  έρευνα στην οποία διαπιστώνεται ότι η κατάρρευση του bitcoin είναι η με διαφορά μεγαλύτερη από το 1970 και η πέμπτη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί στην ανθρώπινη ιστορία.

    Η έρευνα καταδεικνύει εφιαλτικές ομοιότητες της σημερινής πτώσης του bitcoin με το σκάσιμο από «φούσκες».

    Ομοιότητες υπάρχουν και με τη φούσκα της «Μαύρης Δευτέρας» των 20s, όταν η κατάρρευση της χρηματαγοράς προοιώνισε τη Μεγάλη Ύφεση που ερχόταν.

    Η κατάρρευση (;) του οικοσυστήματος δίνει στους μεγάλους «εχθρούς» του την ευκαιρία να επαναλάβουν την άποψή τους ότι η αξία του είναι μηδενική.

    Ο αντιπρόεδρος της Berkshire Hathaway, Τσάρλι Μάνγκερ, επιτέθηκε για μια ακόμα φορά, αποκαλώντας «εν μέρει απάτη και εν μέρει παράνοια», λέγοντας ότι «είναι καλό μόνο για απαγωγείς».

    O CEO της Blackrock, Λάρι Φινκ, προέβλεψε την προηγούμενη εβδομάδα ότι «τα περισσότερα κρυπτονομίσματα θα αποτύχουν», ενώ ο διάσημος οικονομολόγος που πρόβλεψε την κρίση, Νουριέλ Ρουμπινί, λέει ότι το 97% των αρχικών δημοσίων προσφορών για κρυπτονομίσματα ήταν απάτη, λέγοντας ότι τα projects σχετικά με κρυπτονομίσματα διοικούνται από «γκάνγκστερς».

    Αποκάλεσε τα κρυπτονομίσματα «τη μεγαλύτερη εγκληματική ληστεία στην ανθρώπινη ιστορία», αποδεικνύοντας ότι εμμένει στην άποψή του ότι η τιμή του bitcoin και των άλλων cryptos θα φτάσει κάποια στιγμή στο απόλυτο μηδέν.

    «Το αιματοκύλισμα μόλις άρχισε», λέει ο Ρουμπινί.

     

    O Στάσσης τα κατάφερε και με τους Κροάτες

    Το καλό να λέγεται και να γράφεται!

    Η συμφωνία που υπέγραψε με τον κροατικό όμιλο KONČAR Elektroindustrija  ο Γιώργος Στάσσης της  ΔΕΗ ΔΕΗ 1,28% 11,05 για τo μεγάλο υδροηλεκτρικό σταθμό στη Μεσοχώρα, είναι ο ορισμός του win win.

    Και εξηγούμαι: η συμφωνία αφορά στην υλοποίηση της πρώτης φάσης του έργου που περιλαμβάνει δοκιμές και ανάλυση του εξοπλισμού της μονάδας, καθώς και προπαρασκευαστικές δραστηριότητες για να ξεκινήσει η λειτουργία.

    Δεν είναι η πρώτη συμφωνία που υπογράφουν οι δύο πλευρές για τη Μεσοχώρα.

    Ο Γιώργος Στάσσης συμφώνησε μάλιστα και πολύ καλά έκανε, ώστε η KONČAR να αξιοποιήσει στη νέα ομάδα έργου και έμπειρα στελέχη που συμμετείχαν και στην προηγούμενη φάση της συνεργασίας της με τη ΔΕΗ για τη Μεσοχώρα.

    Η κροατική εταιρεία ήταν συνεπέστατη στην παλιά συμφωνία: η εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού που προέβλεπε η συμφωνία του 1996 ολοκληρώθηκε το 2002, με την KONČAR να εκπληρώνει όλε τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

    Άλλου είδους δυσκολίες του έργου όμως, ανεξάρτητες από τη θέληση της ΔΕΗ και των Κροατών, δεν είχαν επιτρέψει μέχρι σήμερα στη ΔΕΗ να προχωρήσει στη λειτουργία της μονάδας, με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να συμφωνούν στο μεσοδιάστημα να αναλάβει η κροατική εταιρεία τη συντήρηση του εξοπλισμού αυτού.

     

    Τα θορυβώδη δείπνα της Εκάλης, ο Σπύρος και η Λίνα

    Τα σπαγγέτι με τη μαύρη τρούφα έδωσαν τη θέση τους σε ένα φιλέτο με λαχανικά και λάδι Frantoio Franci Villa Magra Gran Cru.

    Το λάδι που παράγεται από μια οικογένεια ελαιοπαραγωγών στη Τοσκάνη και έχει την έγκριση των σημαντικότερων σεφ στον κόσμο.

    Σκέφθηκα έτσι όπως παρακολουθούσα τον old money εφοπλιστή να απολαμβάνει το φαγητό του κάτω από το φως των κεριών, ότι η ιταλική γαστρονομία «έδενε» άψογα με το ελληνικό τοπίο.

    To private dinner ετοιμαζόταν εδώ και ημέρες με φόντο τις χρυσοκέντητες οροσειρές της Εκάλης.

    To old money ζεύγος των βιομηχάνων είχε φροντίσει να ικανοποιήσει τα ιταλικά γαστριμαργικά γούστα των καλεσμένων του.

    Σε αυτό ακριβώς το σημείο δηλαδή μόλις είχε σερβιριστεί το φιλέτο με τα λαχανικά, από τον Έλληνα Μπάτλερ, η συζήτηση άναψε για τα καλά, καθώς άπαντες περίμεναν ποτέ κάποιος “θα ανοίξει” την κουβέντα για το hot θέμα των ημερών.

    Δηλαδή για τον επιχειρηματία Σπύρο Θεοδωρόπουλο και την δημοσιογράφο Λίνα Δρούγκα, το νέο ζευγάρι που έχει γίνει talk of the town.

    Για να σας φρεσκάρω την μνήμη προ ολίγων ημερών μετά από σχέση 2,5 μόλις μηνών, ο Θεοδωρόπουλος και η Δρούγκα υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης ενώ προγραμματίζουν τον γάμο τους προς το καλοκαίρι του 2023.

    Προφανώς η Λίνα και ο λιλιπούτειος γιος της, θα μετακομίσουν στη νέα οικία του Σπύρου στο Κεφαλάρι.

    Άπαντες λοιπόν αναρωτιόντουσαν πως ο Θεοδωρόπουλος αποφάσισε σε σύντομο χρονικό διάστημα να υπογράψει το σύμφωνο συμβίωσης.

    Όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις οι περισσότερες κακίες εκτοξεύτηκαν εναντίον της  Λίνας.

    Δεν θα σας πω τι ειπώθηκε αλλά όλοι και όλες καταλαβαίνουν.

    Όμως φίλος μου, μεγαλοσυλλέκτης του Γουόρχολ, πήρε τον λόγο.

    «Εσείς πιστεύετε ότι ένας μπαρουτοκαπνισμένος άνδρας όπως ο Σπύρος μπορεί να παρασυρθεί από μια γυναίκα όσο έξυπνη, ελκυστική και εάν είναι αυτή;

    Προφανώς ο άνθρωπος ερωτεύθηκε την χειμαρρώδη Λίνα η οποία να σημειώσουμε ότι είναι δημοσιογράφος καριέρας.

    Στα 67 του μπορεί να κάνει ότι θέλει και να μην δίνει λογαριασμό σε κανένα.»

     

    H πρώην και το saignant  φιλέτο

    Το μεγαλοστέλεχος εισηγμένης στο ελληνικό χρηματιστήριο, διάσημη για τις ενδυματολογικές της επιλογές, συμφώνησε λέγοντας:

    «Χρυσά μου, η Λίνα αν και δεν την ξέρω, έπραξε άριστα.

    Σε αυτές τις περιπτώσεις όταν κάποιος σου ζητάει να συγκατοικήσεις και ειδικά εάν έχεις παιδί υπογράφεις σύμφωνο συμβίωσης.

    Επίσης δεν ξέρουμε ποιος πρότεινε στο άλλο το σύμφωνο συμβίωσης.»

    Ρούφηξα μία γουλιά από το κόκκινο κρασί μου.

    «Άλλωστε ξέρουμε ότι και η προηγουμένη φιλενάδα του Σπύρου (δημοσιογράφος και αυτή) που έμενε μαζί του για 18 μήνες, μάζεψε άρον άρον τα πράγματα της και έφυγε από το σπίτι, σχεδόν κλαίγοντας …» συμπλήρωσε εφοπλιστής την ώρα που βύθισε το πιρούνι του σε ένα κομμάτι από το saignant  φιλέτο του.

    “Άρα η τυχερή είναι η Λίνα και άτυχη η άλλη δημοσιογράφος” συμπλήρωσε.

    Η συζήτηση για το γνωστό ζευγάρι διήρκησε τουλάχιστον 20 λεπτά.

    Τράβηξα το βλέμμα μου από την κυρία που καθόταν δίπλα μου και κοίταξα έξω.

    Ο κήπος στο mansion της Εκάλης παρουσίαζε φαντασμαγορικό θέαμα έτσι όπως τεράστια κεριά είχαν τοποθετηθεί στο γκαζόν.

    Superbe!!!

     

    Το brunch της beauty & elegance  Κεραμέως

    Χθες νωρίς το πρωί πήγα για brunch στο Papillon, στο Νέο Ψυχικό.

    Την ώρα εκείνη, λίγο μετά τις 8:30 το πρωί, οπότε ανοίγει το συγκεκριμένο bistrot, οι θαμώνες ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα.

    Μια ανδροπαρέα νέων και κεφάτων κοστουμαρισμένων συναδέλφων, που κάθισε στη μπροστινή αίθουσα, μια κλασάτη ηλικιωμένη κυρία των βορείων προαστίων, που ήρθε να πάρει το πρωινό της μόνη στη μέσα αίθουσα κι εγώ, που, ως συνήθως, έφθασα στην ώρα μου, πρώτος από τη συντροφιά μου.

    Ο συγκεκριμένος χώρος είναι πολύ φίνος.

    Με τους πολυελαίους, τα μικρά «παρεΐστικα» τραπέζια και τον μεγάλο πράσινο βελούδινο καναπέ, σε προδιαθέτει να χαλαρώσεις.

    Αποτελεί, δε, στέκι πολλών πολιτικών και επιχειρηματιών, ειδικά νωρίς το πρωί, πριν πάνε στο γραφείο, που ο κόσμος είναι ελάχιστος ακόμη κι έχει ησυχία….

    Λίγα λεπτά μετά κι ενώ είχα μόλις παραγγείλει την αγαπημένη μου ομελέτα με τα σπαράγγια και τον σολομό, βλέπω να μπαίνει στη μέσα αίθουσα η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

    Η κα Κεραμέως καλημέρισε την ηλικιωμένη κυρία και πήγε και κάθισε σε ένα από τα ακριανά τραπέζια.

    Να σας πω εδώ ότι ήταν ιδιαίτερα κομψή.

    Φορούσε μαύρο κοστούμι, σακάκι και παντελόνι, με ασπρόμαυρη αέρινη μπλούζα και μαύρες γόβες, η επιτομή του σικ.

    Λίγο αργότερα εμφανίστηκε και ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης.

    Αφού μας καλημέρισε, πήγε στο τραπέζι της Υπουργού Παιδείας και χαιρετήθηκαν εγκάρδια.

    Κάθισαν δίπλα-δίπλα και άρχισαν να συνομιλούν.

    Φαίνονταν άνετοι μεταξύ τους, χαλαροί και χαρούμενοι.

    Δεν παρήγγειλαν να φάνε κάτι – αρκέστηκαν σε έναν καφέ.

    Κρίμα γιατί το brunch του εν λόγω bistrot… τα σπάει.

     

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.