• Ποιοι στην κυβέρνηση τρέμουν την οικογένεια, η κουζίνα και ο Consigliere των ισχυρών, η Ιντρακάτ και οι καλοθελητές, ποιους ετοιμάζεται να απολύσει ο Στάσσης και το πάρτι του εφοπλιστή με την σέξι σαξοφωνίστρια

    Έφτασε λοιπόν η ώρα της «Αποκάλυψης». Όχι φυσικά η αποκάλυψη του απόστολου Ιωάννη που γράφτηκε 96 μχ, αλλά του Απόστολου Βεσυρόπουλου που γράφεται το 2022 μX….

    image

    Το ομόλογο Μαρινάκη

    Με ελκυστική απόδοση για τους επενδυτές  ξεκινάει η δημόσια προσφορά για το νέο ομόλογο της CPLP Holdings, συμφερόντων της οικογένειας Μαρινάκη.

    Το εύρος απόδοσης ορίστηκε από 4,40% έως 4,90%.

    Η δημόσια προσφορά ξεκινά σήμερα, Τετάρτη 20 Ιουλίου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 22 Ιουλίου.

    Το ΚΟΔ είναι έως ποσού €100.000.000, διάρκειας επτά ετών, διαιρούμενο σε έως 100.000 άυλες, κοινές, ανώνυμες ομολογίες με ονομαστική αξία €1.000 εκάστη, με την εγγύηση της εταιρείας “CAPITAL PRODUCT PARTNERS L.P.”.

    Η τελική απόδοση και το Επιτόκιο θα γνωστοποιηθούν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα δημοσιευθούν στο διαδικτυακό τόπο της Εκδότριας και του Χ.Α., το αργότερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς.

    Ποιοι τους τρέμουν; Ποιοι δεν τόλμησαν;

    Λοιπόν ο wise man θα αλλάξει επάγγελμα.

    Αποφάσισε να γίνει μάντης.

    Άλλωστε σε αυτή την χώρα δεν είναι δύσκολο.

    Σε δημοσίευμα μας στις 5 Ιουλίου του 2022 είχαμε αναρτήσει την στήλη με τον τίτλο:

    «Η κουζίνα, o Consigliere και οι λίστες των μεγαλοφειλετών, μια επιστολή διαμαρτυρίας προς την κ. Δάφνη Φουρλή, τι συμβαίνει με τη Mytilineos και η super αποζημίωση του Πανταλάκη».

    Εκείνες τις ημέρες αγωνιούσαμε για το τι ακριβώς κάνει το υπουργείο Οικονομικών και δεν δημοσιοποιεί τις λίστες με τους φοροφυγάδες για το έτος 2021, όπως είναι υποχρεωμένο εκ  της νομοθεσίας.

    Για να σας φρεσκάρω την μνήμη γράφαμε τα εξής:

    “Σχεδόν τέσσερα 24ωρα έχουν περάσει από την ημέρα που η ΑΑΔΕ θα έπρεπε να αναρτήσει τις λίστες με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου.

    Κανονικά οι τεράστιες λίστες με τα χιλιάδες ονόματα και διευθύνσεις όσων χρωστούν σε εφορία και ταμεία πάνω από 150.000 ευρώ θα έπρεπε να είχε βγει στην δημοσιότητα από την περασμένη Πέμπτη 30 Ιουνίου, αλλά ακόμη δεν έχουμε δει φως.

    Πληροφορούμαστε πως τεχνικά ζητήματα  ευθύνονται για την καθυστέρηση της επίμαχης λίστας, η οποία μάλιστα έρχεται για πρώτη φορά μετά το 2019, καθώς αυτή η «τακτική» είχε «παγώσει» μέσα στην πανδημία.

    Μπορούμε να δείξουμε κάποια κατανόηση αναλογιζόμενοι ο όγκος των δεδομένων είναι τεράστιος.

    Ωστόσο η τεχνολογία προχωρά και επομένως η πολυήμερη καθυστέρηση της δημοσιοποίησης  εγείρει εύλογα  ερωτήματα και απορίες.

    Και επειδή «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια», η όποια καθυστέρηση δημιουργεί «ταινίες φαντασίας» στην αγορά για κινήσεις και ζυμώσεις της τελευταίας στιγμής.

    Απ’ αυτές που καταλήγουν στην… κουζίνα.

    ΕΝΑ  έχω  να σημειώσω.

    Η διάσημη και πολύ πλούσια οικογένεια που περιλαμβάνεται στις λίστες,  καθώς χρωστάει 800 εκατ. ευρώ σε φόρους και ΦΠΑ, έχει και μαγαζιά που πουλάνε καφέδες και σάντουιτς.

    Όμως εκτός από κουζίνες έχει και μεγαλοδικηγόρους (Consigliere) που ξέρουν όλα τα συστήματα των υπουργών…

    Το θεωρώ απίθανο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις….»

    «Η Αποκάλυψη» (όχι του απόστολου Ιωάννη αλλά του Απόστολου Βεσυρόπουλου)

    Έφτασε λοιπόν η ώρα της «Αποκάλυψης».

    Όχι φυσικά η “Αποκάλυψη” του απόστολου Ιωάννη που γράφτηκε 96 μχ  στην Πάτμο κατά το 14ο έτος της βασιλείας του αυτοκράτορα Δομιτιανού, αλλά του Απόστολου Βεσυρόπουλου που γράφεται το 2022 μX. στην Αθήνα.

    Χθες λοιπόν δυο υπουργοί, οι κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος και Πάνος Τσακλόγλου αποφάσισαν να γράψουν ιστορία.

    Γιατί από ότι φαίνεται με αυτή τους την απόφαση θα περάσουν την ιστορία της νεότερης Ελλάδος.

    Αποφάσισαν λοιπόν, χωρίς εξήγηση, ότι οι λίστες πρέπει να δημοσιοποιηθούν το 2023.

    Δηλαδή σε ένα χρόνο.

    Ο λόγος;

    Άγνωστος.

    Δεν μπορώ να φανταστώ διαφορετικό λόγο. Πάρα μόνο ένα.

    Οι δυο υφυπουργοί ξέρουν την αλήθεια αλλά την κρύβουν.

    Κρύβουν ότι μια οικογένεια με τεράστια οικονομική ισχύ χρωστάει στην εφορία 800.000.000 ευρώ και πρέπει να πληρώσει.

    Δεν ξέρω εάν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ενήμερος για αυτήν την απόφαση.

    Ο κ. Μητσοτάκης μας λέει ότι είναι ο πολιτικός που επιθυμεί να αλλάξει την Ελλάδα.

    Άρα λοιπόν ήλθε η ώρα να ζητήσει να του πουν την αλήθεια οι δυο υφυπουργοί του, που έκρυψαν με αυτή τους απόφαση, όλη την αλήθεια.

    Που εξέθεσαν με τον χειρότερο τρόπο τον πρωθυπουργό της χώρας.

    Τα μεγάλα ερωτήματα και ο Consigliere 

    Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την… «αναμενομένη» αυτή απόφαση είναι σκληρά.

    Αυτά είναι:

    Από πού κρατάει τους υπουργούς η πανίσχυρη αυτή οικογένεια;

    Γιατί  τους φοβούνται τόσο πολύ;

    Ποια είναι η νομική ομάδα (υπό τις εντολές του διάσημου Consigliere) που κατάφερε να πείσει μια ολόκληρη κυβέρνηση ότι οι λίστες με τους φοροφυγάδες πρέπει να ανακοινωθούν το 2023;

    Αλήθεια σε ποια “κουζίνα” μαγειρεύτηκε η απόφαση;

    Η Ιντρακάτ και οι καλοθελητάδες

    Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται η απλά παραφράζονται ανάλογα με τις επιθυμίες του καθενός,  πρέπει να σας πω ότι οποίοι δεν άκουσαν τις δηλώσεις του μετόχου της Ιντρακάτ ΙΝΚΑΤ -0,60% 5,00 Αλέξανδρου Εξάρχου, μάλλον έχουν στρεβλή άποψη για τα όσα είπε την προηγουμένη εβδομάδα κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της εισηγμένης, που ορίστηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και όχι η διοίκηση της.

    Ερωτηθείς λοιπόν εάν χρειάζεται να κάνει η Ιντρακατ δημόσια πρόταση μετά την εξαγορά του 62% των μετοχών από διαφορετικές οντότητες, ο κ. Εξάρχου απάντησε ότι «η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κάνει την δουλειά της και εμείς με σεβασμό σε αυτήν απαντήσαμε άμεσα αλλά δεν χάνουμε τον ύπνο μας για την εξέλιξη του θέματος γιατί είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει κάτι».

    Το σημαντικό είναι ότι ο κ. Εξαρχου μιλούσε ως μέλος του ΔΣ και μέτοχος της εταιρείας winex (Μπάκος-Καυμενακης-Εξάρχου) που έχει εξαγοράσει περίπου το 32% των μετοχών της Ιντρακάτ και όχι ως διοίκηση.

    Επίσης δεν εκπροσωπούσε και δεν εκπροσωπεί κανένα άλλο μέτοχο της Ιντρακατ.

    Η προσπάθεια κάποιων να παραφράσουν τα λεγόμενα του και να πουν ότι η διοίκηση της ΙΝΤΡΑΚΑΤ αδιαφορεί για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς,  απλά εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες.

    Το πάρτι του Χαλκιά και η σέξι σαξοφωνίστρια

    Ένα από τα ωραιότερα πάρτι έγινε στην Μύκονο το Σάββατο που μας πέρασε.

    Ο εφοπλιστής και CO-CEO της Prime Marine Μιχάλης Χαλκιάς και η σύζυγος του Αλεξάνδρα είχαν καλέσει περίπου 300 άτομα στο θηριώδες σπίτι τους,  σε μια από τις «διαμαντοφορεμένες οροσειρές του νησιού» για μια αξέχαστη βραδιά,  με βασικό menu το sushi.

    Τρία ήταν τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά του ωραίου πάρτι: η hot σαξοφωνίστα με το πολύ ωραίο και sexy φόρεμα, οι ωραίες χορεύτριες και το γεγονός ότι ο οικοδεσπότης βρισκόταν στα μουσικά deck σχεδόν όλο το βράδυ.

    Λέγεται ότι ήταν από τα ωραιότερα καλέσματα του θέρους.

     

     Το πάρτι του Φραγκίσκου

    Ένα άλλο πάρτι που συζητήθηκε ήταν του  Φραγκίσκου Κανελλάκη και της Μαρίλυ Γλύπτη Κανελλάκη,  επίσης στην Μύκονο.

    Ο εφοπλιστής εδώ και πολλά χρόνια έχει αγοράσει την εκπληκτική κατοικία Μεταξά.

    Ο Σάκης Ρουβάς «απογείωσε» το κέφι μεταξύ των καλεσμένων του ζεύγους.

     

    Οι iron maiden και οι κυβερνητικοί

    Mαθηματα από τους IRON MAIDEN περί σκληρού ροκ πήραν 4 κυβερνητικά στελέχη.

    Το προηγούμενο Σάββατο 4 κυβερνητικοί βρέθηκαν στη συναυλία των Iron Maiden.

    Παρόντες ο υφυπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος, ο ΓΓ Δημ. Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο ΓΓ Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λεωνίδας Χριστόπουλος και ο ΓΓ Μεταφορών Γ. Ξιφαράς.

    Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών είχαν αγοράσει και μπλουζάκια IRON MAIDEN…

    Η ΑΑΔΕ και τα παρεό

    Το είδαμε κι αυτό καλοκαιριάτικα.

    Φίλοι μας από την Σύρο και την Σίφνο μας είπαν πως εμφανίστηκαν στα μαγαζιά εστίασης της περιοχής εφοριακοί με βερμούδες, εφοριακοί μεταμφιεσμένοι σε δήθεν καλοκαιρινά ζευγάρια για να ξεγελάσουν τους καταστηματάρχες και γυναίκες εφοριακοί με σαγιονάρες που μάλιστα κρατούσαν τσάντες θαλάσσης στο χέρι.

    Τουλάχιστον και ευτυχώς δεν παρατηρήθηκε μέχρι στιγμής να κυκλοφορούν γυναίκες εφοριακοί με παρεό.

    Τι έκαναν λοιπόν οι συμπαθέστατοι δημόσιοι λειτουργοί μας;

    Έπιασαν τραπέζι κοντά σε ταμειακές μηχανές και POS, παρήγγειλαν καφέδες, μεζέδες και διάφορα καλοκαιρινά εδέσματα και άρχισαν να τσεκάρουν πόσες από τις παραγγελίες «χτυπιούνται» στην μηχανή και πόσες περνάνε κατευθείαν με μαύρα χρήματα στα χέρια του ιδιοκτήτη.

    Μάλιστα μου λένε πως σε μία περίπτωση τουλάχιστον υπήρχε στην ομάδα των εφοριακών και υπάλληλος του Υπουργείου Εργασίας για να ελέγξει εάν τηρείται η εργασιακή και ασφαλιστική νομοθεσία (η οποία σπανίως τηρείται στα νησιά αυτή την εποχή, τα δύσμοιρα παιδιά στα μαγαζιά δουλεύουν 14ωρα χωρίς να εισπράττουν υπερωρίες).

    Στο πρόγραμμα του ελέγχου βρέθηκαν ήδη και πειραγμένες ταμειακές μηχανές με ειδικό λογισμικό για αποδείξεις μαϊμού, αλλά αυτό στη Μύκονο (τι έκπληξη!) στη Σαντορίνη και στο Ηράκλειο της Κρήτης (άλλη έκπληξη αυτή από την ηρωϊκή πατρίδα μας, τη Μεγαλόνησο).

    Τι λέει ο Χρήστος Σταικούρας

    Τι  προβλέψεις κάνουν για την οικονομία μας, μιλώντας σε φίλους και γνωστούς ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αλλά και ο αναπληρωτής κ. Θόδωρος Σκυλακάκης;

    «Θα εξετάσουμε το επόμενο δίμηνο προσεκτικά το νέο τοπίο στην ενέργεια κυρίως, όπως αυτό διαμορφώνεται.

    Όμως κλειδί  των αποφάσεων είναι η πορεία των εσόδων από τον τουρισμό, αλλά και οι τιμές αερίου που επηρεάζουν τις τιμές του ρεύματος. Στον τουρισμό, πηγαίνουμε πολύ καλά καθώς είμαστε η μόνη χώρα όπου αυξάνονται οι αεροπορικές πτήσεις, μάλλον θα ξεπεράσουμε τις επιδόσεις του 2019» λέει κυρίως ο πρώτος.

    Όσο για τα μέτρα στήριξης, το φθινόπωρο θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις για νοικοκυριά και  επιχειρήσεις στο φόντο του πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης.

    Με  την εικόνα του τουρισμού μέχρι τότε, θα διαμορφωθεί, πλήρης καταγραφή του διαθέσιμου δημοσιονομικού χώρου, που καθορίζει τις περαιτέρω κινήσεις στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας.

    Τα σπουδαία το Σεπτέμβριο, οπότε η παρουσία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ θα δώσει με οριστικές ανακοινώσεις τον τόνο του χειμώνα.

    Οικονόμου VS Σταικούρα

    Αρκετά ελπιδοφόρα  όλα αυτά αλλά για τις …κόντρες με τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη  Οικονόμου που επίσης πολιτεύεται στη Φθιώτιδα ο κ.Σταϊκούρας δεν αναφέρει κάτι.

    Διότι  μέσα στην ΕΣΗΕΑ κάποιοι ψιθυρίζουν  (και εμείς απλώς το μεταφέρουμε)  πως η πρόσφατη 24ωρη απεργία στη δημόσια ΜΜΕ οφείλεται σε «άδειασμα» του ενός συνυποψήφιου (που είναι αρμόδιος για τα δημόσια οικονομικά) στον άλλο συνυποψήφιο (που είναι αρμόδιος για τα ΜΜΕ).

    Εκτός αν όλα αυτά είναι φήμες, οπότε ο wiseman  θα δεχτεί καλοπροαίρετα την πιθανή «διακήρυξη αιώνιας φιλίας» μεταξύ των δύο συμπαθέστατων πολιτικών.

    Οι διαγωνισμοί της ΔΕΗ και η χαρά του εργολάβου

    Η ταχύτατη αύξηση της ζήτησης για λιγνίτη στο πλαίσιο των νέων κυβερνητικών αποφάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην ενεργειακή τροφοδοσία της χώρας ανοίγει τεράστιες (τεράστιες όμως!) μπίζνες για τους εργολάβους στα ορυχεία της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και για τους προμηθευτές τους και τις μεγάλες τεχνικές εταιρίες που τους υποστηρίζουν από άποψη υποδομής.

    Η ίδια η ΔΕΗ δεν διαθέτει πλέον το απαιτούμενο τεχνικό προσωπικό ώστε να προχωρήσει τις σχετικές εργασίες, γεγονός που την αναγκάζει να μισθώσει τις υπηρεσίες εργολαβικών συνεργείων.

    Ήδη  τρέχουν ή ετοιμάζονται νέοι διαγωνισμοί για χωματουργικές και άλλες σχετικές με την εξόρυξη λιγνίτη εργασίες στα ορυχεία της ΔΕΗ.

    Η χαρά του εργολάβου όπως καταλαβαίνετε.

    Χαρακτηριστικά  ο κ. Στέφ. Κωνσταντινίδης, ιδιοκτήτης μιας εκ των μεγαλυτέρων εταιριών στο χώρο της εξόρυξης και των χωματουργικών εργασιών είπε δημόσια  ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους της εταιρίας του αλλά και άλλων  εταιριών που δραστηριοποιούνταν στα ορυχεία της ΔΕΗ «να συγκεντρώσουν μέρος του προσωπικού τους και ορισμένους να τους φέρουν πίσω στην χώρα».

    …Και η οργή του Στάσση της ΔΕΗ

    Εδώ όμως υπεισέρχεται και ο παράγων Γιώργος Στάσσης, ο Πρόεδρος της ΔΕΗ.

    Οι διαγωνισμοί για χωματουργικά αλλά και για συντήρηση ή ενοικίαση μεγάλων μηχανημάτων όπως οι ταινιόδρομοι είναι «τυφλοί» όπως λένε στη γλώσσα των εργολάβων, δηλαδή το κόστος τους υπολογίζεται μόνο κατά περίπτωση και με δεκάδες επί μέρους παραμέτρους, άρα μπορεί να φτάσει ακόμη και πολύ ψηλά.

    Συνεπώς οι επιτροπές της ΔΕΗ είναι ενδεχόμενο να ανακηρύξουν νικητές με πολύ υψηλό τίμημα λόγω έκτακτων συνθηκών.

    Ο κ. Στάσσης έχει προειδοποιήσει τα στελέχη του πως δεν θα ανεχτεί  να γίνει «πάρτι» στους διαγωνισμούς, αφού από την όλη διαδικασία η ΔΕΗ, αν προσέξουν τα στελέχη της,  μπορεί να βγεί πολλαπλά ωφελημένη και να ενισχυθεί σημαντικά η μετοχή της.

    Κάποια …πολύπειρα και καλά δικτυωμένα  στελέχη της επιχείρησης όμως προσβλέπουν στη χαρά του εργολάβου με τους διαγωνισμούς, προφανώς και στη δική τους προσωπική χαρά.

    Γι αυτό μαθαίνω πως ο Γιώργος Στάσσης έχει οργιστεί με ορισμένους και ετοιμάζεται για …ανασχηματισμούς μέσα στη ΔΕΗ, ίσως και πριν τον Πρωθυπουργό που σκέφτεται τον αντίστοιχο κυβερνητικό!

     

     Η Αναστασία Τσουρεκά, η Μύκονος και οι Dolce & Gabbana

    Οι σούπερ σταρ Ιταλοί σχεδιαστές Ντομένικο Ντόλτσε και Στέφανο Γκαμπάνα, κοινώς Dolce & Gabbana καταφτάνουν στη Μύκονο.

    Τους έχει προσκαλέσει η οικογένεια Τσουρεκά, οι ιδιοκτήτες της μπουτίκ Luisa που τριάντα χρόνια τώρα εισάγουν τις πιο περίζηλες εταιρείες μόδας.

    Το μαγαζί τους Luisa Beach στην Ψαρρού, υπήρξε από τα πρώτα που πλαισίωσαν το Nammos.

    Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης είχε αποδειχθεί και «χρυσό».

    Από την οικογένεια, “πρόσωπο” στο εντυπωσιακό κατάστημα “δίνει” τώρα η Αναστασία Τσουρεκά Σαρακάκη, κόρη των ιδιοφυών ιδρυτών Ζαφείρη και Μαριάννας Τσουρεκά.

    Προσφέρουν κοκτέιλ προς τιμήν των περίφημων σχεδιαστών στις 23 Ιουλίου την ώρα του ηλιοβασιλέματος… Από τις 18:00 ως τις 21:00…

    Με πολλή μουσική και πολλή ομορφιά…

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.