• Η κουζίνα, o Consigliere και οι λίστες των μεγαλοφειλετών, μια επιστολή διαμαρτυρίας προς την κ. Δάφνη Φουρλή, τι συμβαίνει με τη Mytilineos και η super αποζημίωση του Πανταλάκη

    Σας μετέφερα χθες την αγωνία μου για το αν θα παρευρίσκονταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη μεγάλη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο  Μαξίμου για τον αυτοκινητόδρομο Πύργος – Τσακώνα.Έτσι για να αποκτήσει λίγο σασπένς το θέμα, διότι κατά βάθος ήμουν σχεδόν βέβαιος ότι δεν πρόκειται να πάει…

    image

    Τι συμβαίνει με τη Mytilineos; 

    Εντυπωσιακή πορεία, από την ανάποδη, καταγράφει η Mytilineos ΜΥΤΙΛ -0,22% 35,76 παρά το γεγονός ότι τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε ένα ROADSHOW στις ΗΠΑ από στελέχη της εταιρείας, χωρίς την παρουσία του Ευαγγέλου Μυτιληναίου.

    Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να συναντηθούν με περίπου 25-30 μεγάλα σπίτια των ΗΠΑ, αν και τελικά δεν έγινε σαφές με ποιους  έγιναν τα τετ α τετ meatings (sic).

    Η μετοχή λοιπόν τον τελευταίο καιρό έχει  καταγράψει χαμηλό 52 εβδομάδων με κεφαλαιοποίηση στα 1,9 δισ.

    Χθες έκλεισε στα 13,22 ευρώ.

    Αντίθετα η Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ 1,58% 18,02 του Γιώργου Περιστέρη συνεχίζει να βρίσκεται σε χρηματιστηριακή αξία πάνω από 1,960 δισ. ευρώ και η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ ΜΟΗ 1,40% 27,62 της οικογένειας Βαρδινογιάννη στα  1,970 δισ. ευρώ.

    Η πτώση της μετοχής της Mytilineos θεωρείται υπερβολική αν και η ΕΤΑΙΡΕΙΑ με δεδομένο ότι θα ανακοινώσει αποτελέσματα 6μήνου εντός του Ιουλίου, σταμάτησε και το buyback (επαναγορά ιδίων μετοχών).

    Πάντως ο Ευάγγελος Μυτιληναίος κατά την διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης προ εβδομάδων δήλωσε “έδωσα αγώνα  για να μπω στον δείκτη Morgan Stanley Capital International , δεν διανοούμαι ότι θα ξαναβγώ”.

    Χαρακτήρισε όνειρο ζωής που επιτεύχθηκε, την ένταξη της εταιρείας στον δείκτη MSCI λέγοντας ότι “έχει ήδη επιφέρει αναβάθμιση της ποιότητας των funds που τοποθετούνται στη μετοχή, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η επενδυτική αρχή του Άμπου Ντάμπι”.

    Πάντως εμείς, για να σας φρεσκάρουμε την μνήμη, θα σας θυμίσουμε ότι  μόνο μια μετοχή μπήκε στον MSCI και ξαναβγήκε σε 6 μήνες (μέχρι στιγμής τουλάχιστον).

    Η ΔΕΗ, επί διακυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, το 2013-2014.

    Η ΔΕΗ και οι λιγνιτικές μονάδες

    Θυμάστε εκεί προς το τέλος Φεβρουαρίου όπου το mononews  είχε γράψει μία ωραία Παρασκευή πως «η Ελλάδα επιστρέφει στο λιγνίτη»;

    Είχε ξεσηκωθεί τότε σάλος.

    Πανικός, τηλέφωνα, κόσμος, φασαρία που έλεγε και ένα παλιό τραγούδι και στο τέλος βγήκε και μία διάψευση από το αρμόδιο Υπουργείο.

    Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, το έδαφος προετοιμάστηκε κατάλληλα ακόμη και από πολύ υψηλά κλιμάκια και ιδού τι προκύπτει από τις Βρυξέλλες:

    Πάμε και επίσημα σε  αναθεώρηση του χρονοδιαγράμματος απόσυρσης του λιγνίτη από το εγχώριο ενεργειακό μίγμα, ώστε να  παραμείνει έως το 2028 και όχι έως το 2025 που προβλεπόταν αρχικά.

    Η κυβερνητική απόφαση μάλιστα είναι απόλυτα σωστή υπό τις παρούσες συνθήκες.

    Όπως μας λένε μέσα από της ΔΕΗ ΔΕΗ 1,48% 11,63 , θα αποσυρθεί και το αίτημα του Ελληνικού Δημοσίου για αποζημίωση της ΔΕΗ, για την πρόωρη απόσυρση λιγνιτικών σταθμών.

    Η αποζημίωση αφορούσε την κάλυψη έκτακτων εξόδων που σχετίζονται με την παύση λειτουργίας τεσσάρων λιγνιτικών ορυχείων και αντίστοιχων μονάδων, δεδομένου ότι το πρόγραμμα της ΔΕΗ προέβλεπε τερματισμό λειτουργίας όλων των λιγνιτικών σταθμών έως το τέλος του 2023, κάτι που τώρα δεν θα ισχύσει.

    Το ΥΠΕΝ παράλληλα αποσύρει το αίτημα για τον Μηχανισμό Στρατηγικής Εφεδρείας για τη διατήρηση σε λειτουργία λιγνιτικών μονάδων, τις οποίες θα αναλάμβανε ο ΑΔΜΗΕ ώστε να συμμετέχουν στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, για την κάλυψη της επάρκειας μόνο σε περιόδους υψηλής ζήτησης.

    Αυτά για να γνωρίζουν οι αναγνώστες του mononews ότι ενημερώνονται εγκαίρως και εγκύρως.

    Γράμμα προς την κ. Δάφνη Φουρλή

    Ένας αναγνώστης αργά το απόγευμα μας έστειλε,  μια επιστολή για την εταιρεία Φουρλής.

    Η αγωνία για την εξέλιξη της περιουσίας του είναι μεγάλη…

    Το ενδιαφέρον του αναγνώστη μας έχει να κάνει με την έντονα πτωτική πορεία της μετοχής της εισηγμένης.

    Από τον Ιανουάριο η μετοχή έχει «καταβαραθρωθεί» και έχει υποχωρήσει από τις αρχές του χρόνου κατά 32% ενώ συγκριτικά ο Γενικός Δείκτης έχει υποχωρήσει κατά 10%.

    Χθες η μετοχή της Φουρλής ΦΡΛΚ -0,47% 4,25 έκλεισε στα 2,75 ευρώ με πτώση πέριξ του 3,51%. Ενώ ο γενικός δείκτης έκλεισε με οριακές απώλειες 0,03%.

    Δηλαδή η Φουρλής βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα από τα 2,77 ευρώ που βρέθηκε η μετοχή στις 3 Απριλίου του 2020, στην χειρότερη χρηματιστηριακή ημέρα από τότε που ξεκίνησε η πανδημία.

    Εμείς δημοσιεύουμε την επιστολή αυτούσια.

    Και φυσικά αναμένουμε τις απαντήσεις του CEO της Φουρλής, κ. Βασίλη Φουρλή και της βασικής μετόχου κ. Δάφνης Φουρλή.

     

    Η επιστολή

    «Αγαπητέ, είμαι μέτοχος της Φουρλής την οποία παρακολουθώ εδώ και αρκετά χρόνια.

    Όμως από τις αρχές του χρόνου βλέπουμε την αξία της συνεχώς να υποχωρεί.

    Σε οποιοδήποτε κανονικό κράτος του πλανήτη οι βασικοί μέτοχοι θα είχαν βρει τρόπους να τοποθετήσουν έναν σύγχρονο manager δίπλα στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, προκειμένου να «μπουν φρέσκα μυαλά» για να διοικήσουν την συγκεκριμένη εταιρεία.

    Και μάλιστα μιας εταιρείας που έχει ακίνητα αξίας 200 εκατ. ευρώ ενώ η ίδια έχει κεφαλαιοποίηση στο ελληνικό χρηματιστήριο  142 εκατ. ευρώ.

    Τι να τον κάνεις τον CEO μετά από 20 χρόνια στην ίδια θέση όταν δεν φέρνει πλέον αποτελέσματα και όταν μετοχή έχει βουλιάξει από τις αρχές του χρόνου κατά 32% ενώ ο Γενικός Δείκτης στο χρηματιστήριο έχει υποχωρήσει κατά 10%;

    Δείτε για παράδειγμα άλλες εταιρείες πως αλλάζουν τον CEO μετά από 6 η 10 χρόνια.

    Η κ. Δάφνη Φουρλή ως βασικός μέτοχος, πρέπει να αποφασίσει.

    Η μεγαλομέτοχος πρέπει κάποια στιγμή να ενδιαφερθεί για την εταιρεία της.

    Και για τους άλλους μετόχους που καλώς η κακώς πιστεύουν στην εταιρεία.

    Μια εταιρεία εισηγμένη έχει ευθύνες απέναντι στους μετόχους της.

    Τα δύσκολα ερωτήματα που σας θέτω είναι: 

    Ποια εταιρική διακυβέρνηση υπάρχει όταν ο πρώτος εξάδελφος της (και μικρομέτοχος) ,  της κ. Δάφνης Φουρλή, επι σχεδόν 20 χρόνια  διοικεί την εταιρεία;

    Μήπως ο 62χρονος CEΟ (γεννηθείς το 1960) κ. Βασίλης Φουρλής έχει επαναπαυθεί στον ιδιαίτερα υψηλό  μισθό του και αδιαφορεί για την  πορεία της μετοχής;

    Γιατί δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των αποδοχών του CEO και της απόδοσης της μετοχής;

    Ποιες κινήσεις είναι διατεθειμένη να κάνει η διοίκηση για να ενισχύσει το προφίλ της εταιρείας;

    Η Εταιρεία κατέχει σήμερα 1.505.253 ίδιες μετοχές, ποσοστό 2,8874% του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας. Θα διαγράψει τις μετοχές αυτές έτσι ώστε να ενισχύσει τους υπάρχοντες μετόχους;

    Αυτά είναι μερικά από τα δύσκολα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει η βασική μέτοχος του ομίλου”.

     

    Η σωτηρία της Τράπεζας Αττικής και η αποζημίωση Πανταλάκη 

    Για μία ακόμη φορά το Δημόσιο θα κληθεί «να βάλει το χέρι στην τσέπη» για την σωτηρία της Τράπεζας Αττικής.

    Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας όπου μεταξύ των άλλων θεμάτων,  βρίσκεται και αυτό της ενεργοποίησης των διατάξεων που αφορούν στον αναβαλλόμενο φόρο και την μετατροπή του σε μετοχές υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

    Το λεγόμενο DTC ενεργοποιείται διότι η Τράπεζα εμφάνισε το 2021 (για μία ακόμη φορά) ζημιές.

    Η αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση για τη χρονιά αυτή – που αναγκαστικά θα μετατραπεί σε μετοχές – φθάνει τα 22,8 δισ. ευρώ.

    Ποσό που φαντάζει αστείο αν συγκριθεί με εκείνο της νέας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που θα χρειαστεί η Τράπεζα η οποία προσδιορίζεται στα περίπου 360 εκατ. ευρώ.

    Το συνολικό ποσό θα προσδιοριστεί μετά τον υπολογισμό της ζημιάς από τις τιτλοποιήσεις των κόκκινων δανείων, επιτυχημένων και μη.

    Θυμίζουμε βέβαια ότι πρόσφατα η Αττικής είχε ολοκληρώσει μία άλλη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου ανακτά 250 εκατ. ευρώ  στην οποία το Δημόσιο μέσω του ΤΧΣ απέκτησε το 60% της Τράπεζας.

    Προσθέτοντας όλα αυτά τα εκατομμύρια που έχει κάψει η Τράπεζα Αττικής τα τελευταία χρόνια, έφθασα και στο επόμενο – αγαπημένο – θέμα, αυτή της έγκρισης αμοιβών και αποζημιώσεων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για την εταιρική χρήση 2021.

    Για τις ηγεμονικές αμοιβές που εισέπραττε η διοίκηση της Τράπεζας ο Wiseman σας είχε ενημερώσει σχετικά πρόσφατα.

    Όμως πρέπει να επανέλθω διότι όπως ενημερώθηκα εσχάτως ο παραιτηθείς διευθύνων σύμβουλος Θόδωρος Πανταλάκης, ο οποίος αμειβόταν με το ποσό των 290.000 ευρώ ετησίως, θα αποζημιωθεί για κανονικά για το διάστημα από τον Φεβρουάριο που παραιτήθηκε  έως και τον Ιούνιο του 2023 που έληγε κανονικά η θητεία του. Δηλαδή για διάστημα 16 μηνών.

     

    Ποιος κρύβεται πίσω από την επιτυχία της Εθνικής Τράπεζας στα στεγαστικά δάνεια

    Επειδή τόσο στην οικονομία όσο και στις επιχειρήσεις ειδικότερα πίσω από τα νούμερα υπάρχουν οι άνθρωποι, ενίοτε καλό είναι οι προβολείς της δημοσιότητας να πέφτουν  σε αυτούς.

    Για παράδειγμα στην Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ -1,09% 7,26 σημαντική συμβολή είχε ο Χριστόφορος Χατζόπουλος, Διευθυντής Πίστης Ιδιωτών.

    Στις επιδόσεις που εμφάνισε η Τράπεζα σε αυτό το κομμάτι της αγοράς.

    Πρόκειται για μία «καλή μεταγραφή» της ΕΤΕ από την Eurobank ΕΥΡΩΒ -0,56% 1,78 πριν από αρκετά χρόνια.

    Ιδιαιτέρως εντυπωσιακές είναι όπως μου μετέφεραν από την Τράπεζα οι επιδόσεις στην στεγαστική πίστη καθώς στο πρώτο εξάμηνο του έτους καταγράφεται ο διπλασιασμός τόσο των εκταμιεύσεων , από τα 60 εκατ. ευρώ στα 130 εκατ.ευρώ, όσο και η παραγωγή νέων στεγαστικών δανείων.

    Μια που αναφέρθηκα στα στεγαστικά δάνεια, τα οποία μην ξεχνάμε αποτελούν την κινητήριο δύναμη της κτηματαγοράς, να σας ενημερώσει ότι σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει τη δική του πρόταση για τη στεγαστική πολιτική, η οποία δεν φαντάζομαι να στηρίζεται στα φθηνά δάνεια.

    Άσε  που μετά την αύξηση των επιτοκίων και αυτά σε λίγο θα αποτελούν παρελθόν.

    Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τη Στεγαστική Πολιτική θα παρουσιάσει σε εκδήλωση αύριο στις 20:00 ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

     

    O Consigliere, οι λίστες των διάσημων και πλούσιων και η…κουζίνα 

    Σχεδόν τέσσερα 24ωρα έχουν περάσει από την ημέρα που η ΑΑΔΕ θα έπρεπε να αναρτήσει τις λίστες με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου.

    Κανονικά οι τεράστιες λίστες με τα χιλιάδες ονόματα και διευθύνσεις όσων χρωστούν σε εφορία και ταμεία πάνω από 150.000 ευρώ θα έπρεπε να είχε βγει στην δημοσιότητα από την περασμένη Πέμπτη 30 Ιουνίου, αλλά ακόμη δεν έχουμε δει φως.

    Πληροφορούμαστε πως τεχνικά ζητήματα  ευθύνονται για την καθυστέρηση της επίμαχης λίστας, η οποία μάλιστα έρχεται για πρώτη φορά μετά το 2019, καθώς αυτή η «τακτική» είχε «παγώσει» μέσα στην πανδημία.

    Μπορούμε να δείξουμε κάποια κατανόηση αναλογιζόμενοι ο όγκος των δεδομένων είναι τεράστιος.

    Ωστόσο η τεχνολογία προχωρά και επομένως η πολυήμερη καθυστέρηση της δημοσιοποίησης  εγείρει εύλογα  ερωτήματα και απορίες.

    Και επειδή «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια», η όποια καθυστέρηση δημιουργεί «ταινίες φαντασίας» στην αγορά για κινήσεις και ζυμώσεις της τελευταίας στιγμής.

    Απ’ αυτές που καταλήγουν στην… κουζίνα.

    ΕΝΑ  έχω  να σημειώσω.

    Η διάσημη και πολύ πλούσια οικογένεια που περιλαμβάνεται στις λίστες,  καθώς χρωστάει 800 εκατ. ευρώ σε φόρους και ΦΠΑ, έχει και μαγαζιά που πουλάνε καφέδες και σάντουιτς.

    Όμως εκτός από κουζίνες έχει και μεγαλοδικηγόρους (Consigliere) που ξέρουν όλα τα συστήματα των υπουργών

    Το θεωρώ απίθανο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις….

     

    Ούτε ρόδα δεν έμεινε στον Χαρίλαο Αρβανιτίδη

    Τον Χαρίλαο Αρβανιτίδη σίγουρα οι παλιότεροι τον θυμούνται.

    Πριν από μία δεκαετία είχε μία από τις 10 μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας και είχε κάνει τη Βόρεια Ελλάδα «άβατο» των υπολοίπων, όταν ο τζίρος ακόμα μοιραζόταν σε περισσότερους παίκτες.

    Σχεδόν 8 χρόνια μετά την πτώχευση της επιχείρησης, το δημόσιο εκποιεί μέχρι και τα αυτοκίνητα που είχε στην κατοχή της ο λιανέμπορος, μέσω της Μαρία ΑΒΕΕ, μίας από τις εταιρείες του που βρίσκεται υπό ειδική διαχείριση.

    Η ΕΥ, ως ειδικός διαχειριστής προκήρυξε πρόσφατα 15 διαγωνισμούς για δύο καταστήματα 294 και 585 τ.μ. στη Βέροια, αγροτεμάχιο 77 στρεμμάτων στον Άγιο Αθανάσιο Ημαθίας, αγροτεμάχιο 51 στρεμμάτων στο Παλαιό Σκυλίτσι Ημαθίας, ένα οικόπεδο 1.800 τ.μ. με κατάστημα 393 τ.μ. στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, κατάστημα 296 τ.μ. στο Χανιώτη Χαλκιδικής, οικόπεδο 2.000 τ.μ. στον Πολύγυρο, πολυκατοικία με 6 διαμερίσματα και δύο καταστήματα στην οδό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, μία τετράδυμη πολυκατοικία συνολικής επιφανείας 1.870 τ.μ στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, ένα κατάστημα 975 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη, ένα οικόπεδο 880 τ.μ. στην Κρύα Βρύση Πέλλας, ένα διαμέρισμα στη Βέροια, μία Mercedes S 3.498 κυβικών, ένα Mini Cooper, 1.598 κυβικών και μία Mercedes VITO, 2.148 κυβικών.

    Τα περισσότερα από τα καταστήματα της αλυσίδας Αρβανιτίδης – σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Πιερία, Πέλλα και Ημαθία – πέρασαν στην κατοχή του Θόδωρου Καρυπίδη το 2014, η εταιρεία του οποίου πτώχευσε, αφού είχε προλάβει να υπογράψει συμβόλαιο franchise για σχεδόν 150 σούπερ μάρκετ με το Μαρινόπουλο.

    Βέβαια, ο Αρβανιτίδης έκανε μια απόπειρα να επιστρέψει στα σούπερ μάρκετ το 2019, όταν άνοιξε μικρά καταστήματα με την επωνυμία Green Markets σε Πιερία και Θεσσαλία.

     

    Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

    Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Βασιλική Λαζαράκου και ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Αγγελος Μπίνης.

    Αντικείμενο του μνημονίου είναι η συνεργασία των δύο φορέων στα θέματα του συστήματος εσωτερικού ελέγχου, διαχείρισης κινδύνων και μηχανισμών ακεραιότητας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

    Οι δυο φορείς θα επικεντρώσουν τη συνεργασία τους, μεταξύ άλλων, στην εκπαίδευση στελεχών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στη μεθοδολογία διαχείρισης κινδύνων, τη διαμόρφωση πολιτικής και δράσεων για την πρόληψη της διαφθοράς και την ανάπτυξη της λειτουργίας Εσωτερικού Ελέγχου.

     

    Ποιους  Έλληνες εφοπλιστές βάζουν στο στόχαστρο οι Ουκρανοί 

    Στο στόχαστρο βρέθηκαν γι’ ακόμα μια φορά οι Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι κατηγορούνται ότι «σπάνε» το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, αδιαφορώντας για τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    «Είναι οι ιδιωτικές ελληνικές εταιρείες, που είναι οι μεγαλύτεροι προμηθευτές της Ρωσίας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Dmytro Kuleba, ο οποίος ζήτησε την αποκοπή της Ρωσίας από το παγκόσμιο θαλάσσιο εμπόριο, δηλαδή, την απαγόρευση σε πλοιοκτήτες να παρέχουν τα δεξαμενόπλοια τους στη Ρωσία.

    Πριν ένα μήνα, βρετανικά μέσα είχαν κατονομάσει τους Έλληνες εφοπλιστές Ανδρέα Μαρτίνο και Γιώργο Οικονόμου, ως δύο πλοιοκτήτες που έχουν αυξήσει κατακόρυφα τα κέρδη τους καθώς έχουν διπλασιάσει τη ποσότητα ρωσικού πετρελαίου που μεταφέρουν από τα τέλη Φεβρουαρίου και μετά.

    Τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για «κόλπα» των Ελλήνων εφοπλιστών, ώστε να «ξεγελάσουν» το εμπάργκο, ενώ κατηγορούσαν τα πλοία από την Ελλάδα, τη Μάλτα και τη Κύπρο που κάνουν μεταφορές πετρελαίου, ότι «κοροϊδεύουν» την προσπάθεια της Ευρώπης να επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία.

     

    Απουσία Σαμαρά από το Μέγαρο Μαξίμου

    Σας μετέφερα χθες την αγωνία μου για το αν θα παρευρίσκονταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη μεγάλη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο  Μαξίμου για τον αυτοκινητόδρομο Πύργος – Τσακώνα.

    Έτσι για να αποκτήσει λίγο σασπένς το θέμα, διότι κατά βάθος ήμουν σχεδόν βέβαιος ότι δεν πρόκειται να πάει.

    Η πρωθυπουργική ανακοίνωση μας υπενθύμισε ότι “για το συγκεκριμένο έργο επιδεικνύει διαχρονικά προσωπικό ενδιαφέρον ο πρώην Πρωθυπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς ”.

    Η απουσία Σαμαρά από τη σύσκεψη δεν ξέρω αν συνδέεται με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκα  ή σε άλλους λόγους..

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.