• Όλο το παρασκήνιο για την Παγκρήτια, η κρίσιμη λεπτομέρεια και η επόμενη κίνηση, το κορίτσι που ξέχασε να δηλώσει 30 εκατ. ευρώ και τα 12 δύσκολα ερωτήματα προς τον κ. Τάκη και το νεόκοπο ΔΣ του St. Catherine’s

    Όπως διαπιστώσατε ήδη από χθες, δημοσιεύσαμε ένα άρθρο παρέμβαση για το θέμα του St. Catherine’s.

    image

    Όλο το παρασκήνιο για την εξαγορά της Παγκρήτιας

    Τους τελευταίους μήνες ένα επιχειρηματικό σχήμα έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στην Ελλάδα, αποδεικνύοντας καταρχήν δυο πράγματα.

    Το πρώτο είναι ότι τα κεφάλαια είναι πολλά και το δεύτερο ότι επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα μεγάλο όμιλο με αιχμή του δόρατος τις κατασκευές (Intrakat)  την ενέργεια (Volton) και τις τράπεζες (Παγκρήτια Τράπεζα).

    Πρόκειται για τους επιχειρηματίες και εφοπλιστές Εξάρχου,  Μπάκο και Καυμενάκη οι οποίοι από την επένδυση τους στην Ελλάκτωρ αποκόμισαν, όταν πουλήσαν στις αρχές του καλοκαιριού,  κέρδος περίπου 60 εκατ. ευρώ.

    Στην Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -2,31% 2,54 είχαν τοποθετήσει αρχικά 130 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του 33% των μετοχών.

    Επι της ουσίας η ισχυροί επιχειρηματίες και εφοπλιστές με την νέα τους επένδυση στην Παγκρήτια δημιουργούν την 5η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα.

    Οι σκέψεις για να επενδύσουν στην Παγκρήτια κυριάρχησαν προ μηνός.

    Όμως με δεδομένο ότι ήθελαν να ειναι οι βασικοί μέτοχοι, περίμεναν να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με την α’ περίοδο που εγράφησαν οι αρχικοί μέτοχοι της τράπεζας.

    Όταν διαπίστωσαν ότι η ΑΜΚ δεν καλύπτεται,  αφού είχαν συγκεντρωθεί περίπου 36 εκατ. ευρώ από τα 100 εκατ. Ευρώ της ΑΜΚ, τότε έλαβαν την μεγάλη απόφαση.

    Με δεδομένο ότι υπήρξε και το πράσινο φως από την Τράπεζα της Ελλάδος ΕΤΕ -1,31% 7,56 οι Εξάρχου, Μπάκος και Καυμενάκης αποφάσισαν να πλειοδοτήσουν για ολόκληρο το ποσό, των περίπου 64 εκατ. ευρω.

    Δηλαδή όλα η τίποτα. Αυτό ήταν και το κρίσιμο σημείο.

    Στις 08.30 το πρωί χθες Πέμπτη, εστάλη στο ΔΣ της Παγκρήτιας, η πρόταση η οποία εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο στις 11,30 το πρωί.

    Μάλιστα στο ΔΣ μίλησε και ο ένας εκ των μετόχων, ο CEO της Intrakat ΙΝΚΑΤ -0,60% 4,97 Αλέξανδρος Εξάρχου.

    Φυσικά το εγχείρημα είναι μεγάλο και δύσκολο καθώς τώρα η Παγκρήτια με τα κεφάλαια που έχει, καθίσταται ισχυρή κεφαλαιακά.

    Μάλιστα με την προσθήκη της HSBC (τα υποκαταστήματα στην Ελλάδα που θα συγχωνεύσει) μεγαλώνει αρκετά.

    Να μην το ξεχάσω. Το επόμενο μεγάλο χτύπημα θα γίνει το αργότερο σε 2 μήνες.

    Not bad at all…

    Το κορίτσι (χωρίς τα σπίρτα) που “ξέχασε” να δηλώσει 30 εκατ.

    Οι αποκαλύψεις είναι καταιγιστικές για την Μαρία Τράγκα.

    Πριν από μερικές μέρες και πριν κληθούν να δουν την απογραφή της περιουσίας του δημοσιογράφου, έφτασε στην εισαγγελία Αθηνών ένα πόρισμα 30 σελίδων από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σύμφωνα με το οποίο η χήρα του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα είχε… ξεχάσει να δηλώσει στα Πόθεν Έσχες της, εισοδήματα αξίας 30 εκατομμυρίων ευρώ.

    Πιο συγκεκριμένα, για πέντε χρόνια δεν έχει καταθέσει καμία δήλωση Πόθεν Έσχες, ενώ για άλλα πέντε έχει δηλώσει πολύ μικρά ποσά.

    Εχω μείνει στήλη άλατος!!!

    St. Catherine’s: Τα 11+1 ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν  από τους κ. Τάκη , Δρυμιώτη,  Γαβριηλίδη κλπ

    Όπως διαπιστώσατε ήδη από χθες, δημοσιεύσαμε ένα άρθρο παρέμβαση για το θέμα του St. Catherine’s.

    Αυτό έγινε καθώς διαπιστώσαμε ότι διακινείται μια επιστολή που ευθέως κατηγορεί το mononews.gr για προκατάληψη απέναντι στο  St. Catherine’s.

    Η επιστολή υπογράφεται από τον απερχόμενο (κατά δήλωση του) πρόεδρο του ΔΣ κ. Σταύρο Τάκη, αλλά προφανώς έχει την έγκριση ολόκληρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

    Που απαρτίζεται πλέον από τους κ. Σταύρο Τάκη (υπό παραίτηση κατά δήλωση του) , Ανδρέα Γαβριηλίδη, Γιώργο Δριμιώτη, Χριστίνα Πιστοφίδου, Daniel Yakovee κλπ

    Για την ακρίβεια το ΔΣ του σχολείου σε προχθεσινή επιστολή του προς τους γονείς, που υπογράφει ο πρόεδρος, μας κατηγορεί  ότι

    Τα άρθρα που δημοσιεύονται δεν είναι μόνο “ακραία” προκατειλημμένα, αλλά περιέχουν σημαντικές ανακρίβειες και παραποιήσεις, με σκοπό να προκαλέσουν σκάνδαλο εις βάρος της Σχολής και των μαθητών του.”

    Πραγματικά έχω εκπλαγεί.

    Η επιστολή του ΔΣ και αυτό είναι το κρίσιμο,  δεν αναφέρει πουθενά, σε τι ακριβώς κάναμε λάθος.

    Δεν αναφέρει  σε κανένα σημείο ποιες είναι οι ανακρίβειες και ποιες οι παραποιήσεις.

    Το νέο ΔΣ και ο πρόεδρος του κ. Τάκη επιλεγεί να μας δυσφημίσει όταν το μόνο που κάνει το mononews είναι να  να δημοσιεύει τις επιστολές (και στα ελληνικά και στα Αγγλικά) που ανταλλάσσονται μεταξύ γονέων και Διοικητικού Συμβουλίου και φυσικά να τις σχολιάζει και να τις ερμηνεύει.

    Άλλωστε αυτή είναι η δουλειά ενός δημοσιογράφου.

    Όχι να δημοσιεύσει “ξερό” ένα κείμενο αλλά να προσπαθεί να αναλύσει τα πραγματικά δεδομένα όσο και εάν δεν είναι αρεστά.

    Εμείς εδώ στο mononews.gr κάνουμε ερευνητική δημοσιογραφία με στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας και μόνο.

    St. Catherine’s: Τα ερωτήματα στο ΔΣ

    Αφού λοιπόν το ΔΣ, αποφεύγει να μας κατηγορήσει ευθέως με επιχειρήματα, εμείς θέτουμε για 2η συνεχομένη ημέρα τα εξής ερωτήματα και φυσικά περιμένουμε τι ανάλογες απαντήσεις.

    1. Ισχύει ότι δεν θέλει τον απερχόμενο πρόεδρο περίπου το 1/3 των γονέων του St. Catherine’s;
    2. Ισχύει ότι στο ΔΣ ισχύει η αρχή του ενός ανδρός; Δηλαδή ο πρόεδρος επιλέγει μόνος του και στην συνέχεια διορίζει τα μέλη του ΔΣ και αυτά στην συνέχεια τον ψηφίζουν;
    3. Ας μας πει το ΔΣ του St. Catherine’s, σε ποια εταιρεία παγκοσμίως (εκτός αν πρόκειται για μια καθαρά οικογενειακή  επιχείρηση η μια εταιρεία που ο βασικός μέτοχος κατέχει πάνω από το 34%) η μη κερδοσκοπικό ίδρυμα συμβαίνει αυτή παραπάνω τακτική; Ας μας πει όμως και το όνομα της.
    4. Από ότι γνωρίζω το σχολείο αυτό δεν είναι ιδιωτική εταιρεία κανενός. Η μήπως είναι;
    5. Που είναι οι αρχές εταιρικής διακυβέρνησης στο ΔΣ του σχολείου;
    6. Οι τακτικές αυτές προσομοιάζουν στην πρώην Σοβιετική Ένωση η σε μια εταιρεία του 21ου αιώνα, που επιζητεί την καθαρότητα και την απόλυτη διαφάνεια;
    7. Συμφωνεί το ΔΣ, ότι ένα μέλος του πρέπει να έχει το λεγόμενο “FIT & PROPER”; Δηλαδή να είναι ακέραιος και να μην έχει καμμιά σκιά στην επιχειρηματική του ζωή;
    8. Συμφωνεί το ΔΣ ότι ένα μέλος του στην επιχειρηματική του καριέρα πρέπει να είναι υπόδειγμα και παράδειγμα προς μίμηση για τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου;
    9. Ποια από τα μέλη του ΔΣ έχουν μείζονες τραπεζικές «σκιές» στην επιχειρηματική τους ζωή; Υπάρχουν;
    10. Ισχύει ότι ένα μέλος του ΔΣ χρωστάει στις τράπεζες (Τράπεζα Πειραιώς 35  εκατ. ευρώ, Alpha Bank 158 εκατ. ευρώ, Eurobank (CAIRO) 62 εκατ. ευρώ και Εθνική Τράπεζα 31 εκατ. ευρώ) 286 εκατ. ευρώ  τα οποία βρίσκονται εξ ολοκλήρου σε καθυστέρηση; (Με απλά μαθηματικά αυτό το δάνειο δεν θα εξοφληθεί ποτέ). Ισχύει ότι τα δάνεια η do value ετοιμάζεται να τα πουλήσει σε fund;

    11.Εάν πράγματι ισχύει αυτό, θεωρείται ότι το μέλος αυτό έχει το λεγόμενο FIT & PROPER, για να είναι μέλος σε ένα ΔΣ εμβληματικού σχολείου στην Ελλάδα;  Ενός σχολείου που φιλοδοξεί να χτίσει τους ηγέτες στην επιχειρηματικότητα του μέλλοντος; Να καθοδηγήσει τα παιδιά;  

    12.To mononews.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι στο επόμενο ΔΣ που θα γίνει, σε λίγες ημέρες θα ζητηθεί από το πρόεδρο να αποχωρήσει.

    Ισχύει; Σε αντίθετη περίπτωση θα παραιτηθεί τουλάχιστον ένα μέλος από αυτά που διόρισε. Ισχύει; Θα το πράξει;

     

    Τι πιστεύει το mononews.gr 

    Ας είναι σίγουροι οι γονείς, η εκπαιδευτική ηγεσία του σχολείου, το νέο ΔΣ άλλα και προσωπικά ο απερχόμενος πρόεδρος  κ. Τάκη ότι εμείς δεν έχουμε σκοπό να προκαλέσουμε κανένα σκάνδαλο  εις βάρος της Σχολής και των μαθητών του.

    Άλλωστε θεωρούμε ότι είναι από τα 3 καλύτερα σχολεία στην Ελλάδα,  μαζί με το Μωραΐτη και το Κολέγιο Αθηνών. 

    Οι δημοσιογράφοι δεν δημιουργούν σκάνδαλα.

    Τα σκάνδαλα τα  δημιουργούν οι άλλοι.

    Απλά εμείς τα γράφουμε, τα ερμηνεύουμε και τα αναλύουμε με ψυχραιμία .

    Φυσικά και δεν αρέσει αυτό σε κάποιους που είχαν συνηθίσει έως σήμερα, να μένουν στο απυρόβλητο.

    Όμως τα μέλη του ΔΣ του συγκεκριμένου σχολείου όπως και όλων των μεγάλων σχολείων στην Αττική  είναι επιχειρηματίες άρα  δημόσια πρόσωπα.

    Πρέπει λοιπόν να μάθουν να δέχονται την κριτική και να απαντάνε με επιχειρήματα.

    Δεν ξέρω εάν με αυτή την επιστολή εναντίον του mononews.gr  συμφωνούν τα 6 μέλη του ΔΣ του σχολείου.

    Σε κάθε περίπτωση οι προσπάθειες να ρίξει ” λάσπη” στο mononews.gr, ο πρόεδρος μεμονωμένα η ολόκληρο το νέο ΔΣ που απαρτίζεται πλέον από 7 άτομα, μάλλον καταλήγουν στο κενό.

    Εμείς θα περιμένουμε τις απαντήσεις που θέτουμε προσωπικά πλέον σε όλα τα μέλη του ΔΣ του σχολείου.

    Θα έχουν την ευθιξία να μας απαντήσουν η θα μας κατηγορήσουν και πάλι γενικώς και αορίστως για σκάνδαλα;

     

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.