• Τα νέα πρόσωπα της Παγκρήτιας, ποιοι θα κυνηγήσουν τον Φέλιξ Μπίτζιο, τα τραπεζικά δάνεια Δουζόγλου, ο νέος πόλεμος Δαγούμα και Μάνου και μια ιστορία με τον εφοπλιστή, τον Σάββα τον Α’ και το plateau τυριών

    Ο γνωστός εφοπλιστής κάπνιζε το πούρο του, σε κεντρικό σημείο του Κολωνακίου και παρατηρούσε την κίνηση. Το Alfiere Café στην οδό Σέκερη 5, ήταν γεμάτο εκείνη την ώρα.

    the wiseman
    image
    the wiseman

    Ξεκίνησαν οι επαφές για την Παγκρήτια

    Εντόνως ακούγεται στην αγορά ότι ο  νέος μεγαλομέτοχος της Παγκρήτιας δηλαδή  το fund THRIVEST HOLDING LTD έχει ήδη ξεκινήσει κύκλο επαφών με έμπειρα στελέχη από την αγορά τα οποία είναι διατεθειμένα  να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην  νέα Τράπεζα που πάει να δημιουργηθεί.

    Βέβαια δεν είναι εύκολο εγχείρημα καθώς και η Τράπεζα Αττικής αναζητεί στελέχη  που την ξέρουν την δουλειά.

    Και επειδή όπως  αντιλαμβάνεστε τα funds είναι απρόσωποι και ενίοτε δυσπρόσιτοι οργανισμοί το βάρος των προσωπικών επαφών  πέφτει στην  τριάδα των Εξάρχου, Μπάκου και Καυμενάκη.

    Ως γνωστόν το επιτυχημένο επιχειρηματικό τρίδυμο έως τώρα δεν είχε επενδύσει στον χρηματοπιστωτικό τομέα, γεγονός που καθιστά την στρατηγική τους συμμετοχή στην Παγκρήτια  (32,38%)  “terra ignota”.

    Επομένως μέχρι στιγμής παρόλο που διαθέτουν ένα κύκλο συνομιλητών οι οποίοι έχουν τραπεζική εμπειρία, οι ίδιοι δεν διαθέτουν “βιωματική γνώση” του αντικειμένου.

    Αποτελεί κοινό μυστικό ότι η  νυν διοίκηση των Αντώνη Βαρθολομαίου και Δημήτρης Δημόπουλος αποτελούσαν επιλογή ή ήταν  αποδεκτοί από τον Μιχάλη Σάλλα.

    Βέβαια όπως έγινε αντιληπτό στη διάρκεια της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και με την  η διοίκηση έλαβε διακριτικές αποστάσεις από τον τότε  βασικό μέτοχο  της Τράπεζας, την   Lyctos (ο επενδυτικός βραχίονας του Μιχ. Σάλλα), εξαιτίας της επαμφοτερίζουσας στάσης που τήρησε.

    Εν πασει περιπτώσει η αύξηση ολοκληρώθηκε επιτυχώς, τα κεφάλαια συγκεντρώθηκαν και οι νέοι συσχετισμοί στο μετοχολόγιο της Τράπεζας είναι αναπόφευκτο να αποτυπωθούν και στην διοικητική της διάρθρωση.

    Θα στοιχημάτιζα λοιπόν ότι στο άμεσο μέλλον θα δούμε διοικητικές ανακατατάξεις όχι μόνο σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου αλλά και σε πιο χαμηλά επίπεδα της διοικητικής πυραμίδας προκειμένου ο νέος βασικός μέτοχος να αποκτήσει παρουσία στη διοίκηση της Τράπεζας και συμμετοχή στον στρατηγικό σχεδιασμό και την  ανάπτυξη της.

     

     Το μπάσιμο των Ρεπουμπλικάνων στο Ελληνο -βουλγαρικό αγωγό IGB

    Την είσοδο τους, στο Ελληνοβουλγαρικό αγωγό IGB κάνουν από ότι μαθαίνω υψηλά στελέχη των Ρεπουμπλικάνων, τα οποία έχουν διατελέσει ως Υπουργοί στις κυβερνήσεις George W. Bush και Donald Trump ή έχουν υπάρξει στενοί συνεργάτες τους.

    Για να γίνω πιο σαφής η αμερικανική Linden Energy υπέγραψε συμφωνία μέσω της οποίας δεσμεύει το 10% της χωρητικότητας του Ελληνοβουλγαρικού αγωγού IGB με στόχο τη μεταφορά αμερικανικού LNG από τις ΗΠΑ στη γειτονική μας χώρα.

    Διαβάζοντας με μεγάλο ενδιαφέρον το οργανόγραμμα της εν λόγω εταιρίας που ιδρύθηκε από το συνεργάτη του George W. Bush, Stephen Payne που υπηρέτησε ως Ανώτερος Προεδρικός Εκπρόσωπος, έπεσα πάνω σε δύο ονόματα, τα οποία έχουν πρωταγωνιστήσει σημαντικά στη δημόσια ζωή των ΗΠΑ και αποτελούν ναυαρχίδες του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

    Ο ένας είναι ο Mike Pompeo, ο οποίος έχει αναλάβει ρόλο Συμβούλου στη Linden Energy.

    Πρόκειται για έναν άνθρωπο-κλειδί του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο οποίος δεν αποκλείεται να διεκδικήσει το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές του 2024. Μάλιστα, επί της θητείας του Donald Trump είχε αναλάβει τα χρέη του Διευθυντή της CIA και εν συνεχεία αναρριχήθηκε στη θώκο του Υπουργείου Εξωτερικών.

    Ο έτερος είναι  ο Matthew Bryza, ο οποίος κατά τη διάρκεια της Προεδρίας του George W. Bush, είχε διατελέσει αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών για την Ευρώπη και την Ευρασία, ενώ είχε αναλάβει και τη θέση του Πρέσβη των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.

    Ωστόσο, πρόκειται για ένα άτομο το οποίο δεν έχει δημιουργήσει την καλύτερη εικόνα στη χώρα μας, διότι μπορεί να χαρακτηριστεί ως φιλότουρκος, καθώς συμμετέχει σε πλήθος τουρκικών ενεργειακών εταιρειών, Ταμείων και Ινστιτούτων.

    Μάλιστα, έχει εκφράσει την άποψη πως δε θα αρχίσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό και ότι η Τουρκία επιδιώκει τη λύση των δύο κρατών, ενώ προσπαθεί να «τορπιλίσει» τον αγωγό East Med, καθώς τον χαρακτήρισε πρόσφατα ως μη βιώσιμο.

    Ο Δαγούμας και ο έλεγχος στον Μάνο

    Ελέγχων (υποχρεωτικά και εκ του νόμου ύστερα από καταγγελία επώνυμη) ο Θανάσης Δαγούμας της ΡΑΕ, ελεγχόμενος ο Τάσος Μάνος του ΔΕΔΔΗΕ, καταγγέλων ο (άγνωστος στο πλατύ κοινό αλλά Πρόεδρος του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά-ΣΠΕΦ) κος Στέλιος Λουμάκης που δηλώνει δόκτωρ και δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε.

    Τρείς στο γύρο δηλαδή και καλά ξεμπερδέματα στον κρίσιμο χώρο της ενέργειας.

    Λοιπόν έχουμε και λέμε: πριν λίγες ημέρες  έφτασε  καταγγελία στα γραφεία της ΡΑΕ κατά του ΔΕΔΔΗΕ για πιθανά σοβαρά προβλήματα στον διαγωνισμό των φωτοβολταϊκών (Φ/Β)  στην Πελοπόννησο.  Είχαν προηγηθεί εξώδικα κατά του Διαχειριστή με κοινοποίηση που έλαβε και ο  Υπουργός η  ΡΑΕ.

    Την καταγγελία για την πλημμελή λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποδοχής αιτημάτων φωτοβολταικών σταθμών στο κορεσμένο δίκτυο της Πελοποννήσου κατέθεσε ο Δρ. Στέλιος Λουμάκης, που θεωρεί  ο ίδιος πως είναι ανάμεσα στους επενδυτές που επλήγησαν.

    Η καταγγελία ούτε λίγο ούτε πολύ είναι  150 σελίδες!

    Ο κ. Λουμάκης και άλλοι επενδυτές  ομιλούν για «κάκιστη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος του ΔΕΔΔΗΕ που οδήγησε στον άδικο αποκλεισμό πλειάδας αιτήσεων».

    Επιφυλάσσονται, εφόσον χρειαστεί, να υποβάλλουν και πρόσθετο  υλικό φωτογραφιών και βίντεο από την πλημμελή λειτουργία της πλατφόρμας του ΔΕΔΔΗΕ κατά τον κρίσιμο χρόνο διεξαγωγής της διαδικασίας.

    Η καταγγελία πέραν της ακύρωσης του διαγωνισμού ζητά από την ΡΑΕ την λήψη και άμεσων ασφαλιστικών μέτρων για το πάγωμα της εξέτασης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν «με τον διαβλητό αυτό τρόπο, αφού αν τυχόν αφεθεί ο ΔΕΔΔΗΕ να μοιράσει τον ηλεκτρικό χώρο εκδίδοντας όρους σύνδεσης στη βάση των επίπλαστων αποτελεσμάτων του επίμαχου διαγωνισμού, θα έχουν υποστεί αναντίστρεπτη και οριστική οικονομική βλάβη»

    «Πρόκειται για κλασική περίπτωση νοθείας που δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη» υποστηρίζει ο δρ  Λουμάκης που κάνει πολλή φασαρία για το θέμα.

    Καταλαβαίνετε φυσικά όλοι τί υποστηρίζει η καταγγελία: πως ο κ.Μάνος του ΔΕΔΔΗΕ  με δόλο απέκλεισε από το διαγωνισμό όσους δεν ήθελε και προτίθεται να περάσει τους δικούς του που θα έχουν ως έπαθλο αρκετά εκατομμύρια.

    Από την πλευρά του ο πολυπράγμων Θανάσης Δαγούμας της ΡΑΕ που θα εξετάσει την καταγγελία όπως ορίζει ο νόμος, δεν έχει καθόλου (μα καθόλου) καλές σχέσεις με το «αφεντικό» του ΔΕΔΔΗΕ.

    Οι κόντρες των δυο και οι έξυπνοι μετρητές

    Οι αφορμές της κόντρας πολλές (άλλωστε ο κος Δαγούμας εδώ και καιρό είναι σε κόντρα με τη …μισή κυβέρνηση) αλλά όπως λένε οι καλά πληροφορημένοι φίλοι μου, η πραγματική αιτία είναι μία και μοναδική: ο διαγωνισμός του ΔΕΔΔΗΕ για τους «έξυπνους μετρητές» που βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης.

    Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά προγράμματα που θα ξετυλιχθούν σταδιακά τα επόμενα χρόνια, καθώς η  εκτίμηση για το project είναι ότι θα ξεπεράσει το  1 δισ. ευρώ τελικά.

    Ο αρχικός  προϋπολογισμός 850 εκατ. ευρώ, με στόχο την αντικατάσταση των περίπου 7,3 εκατομμυρίων συμβατικών μετρητών που υπάρχουν σήμερα στο δίκτυο, θα ξεπεραστεί τελικά ίσως και κατά πολύ.

    Στο διαγωνισμό συμμετέχουν μεταξύ άλλων βαριά ονόματα  όπως η ITRON, κορυφαία αμερικανική εταιρία στον τομέα μετρητικών συστημάτων με στήριξη από ένα μεγάλο κτίριο στη Βασ. Σοφίας, η ελβετική Landis+Gyr, η Elster, θυγατρική του διεθνούς κολοσσού  Honeywell, η  Gridspertise, θυγατρική της  Enel  δηλαδή της ιταλικής ΔΕΗ και η Intrasoft International, θυγατρική πλέον του Ομίλου πληροφορικής Netcompany, με έδρα στη Δανία.

    Κοντά σε αυτούς βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις για στενή συνεργασία κάποια από τα πολύ γνωστά ονόματα του Ελληνικού ενεργειακού γίγνεσθαι όπως η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, ο Όμιλος Κοπελούζου  και ο Όμιλος Μυτιληναίου.

    Ο wiseman  σας αποκαλύπτει πως «έπονται» και άλλοι ισχυροί εγχώριοι όμιλοι που θέλουν να κονταροχτυπηθούν.

    Σε αυτό το σκηνικό ο κος Μάνος θέλει να έχει τον πρώτο λόγο ως καθ’ύλην αρμόδιος και ο κος Δαγούμας θέλει το ρόλο του ως ρυθμιστής.

    Γι αυτό η κόντρα μπορεί να ξεκινήσει από άλλα χωράφια με ηλιακά πάνελ…

    Νέες  business για τον Δημήτρη Μάρη

    Η επωνυμία  Deep Capital Services δεν ξέρω αν είναι συμβολική, όμως είμαι βέβαιος ότι στους περισσότερους εξ ημών δεν λέει πολλά πράγματα.

    Και όμως πίσω από το όνομα «κρύβεται» το άνοιγμα που επιχειρεί  σε νέες δραστηριότητες ο γνωστός επιχειρηματίας Δημήτρης Μάρης.

    Ο ιδρυτής και Πρόεδρος του ομίλου ψηφιακών μέσων 24 MEDIA, ίδρυσε προσφάτως στο Λονδίνο την εταιρεία Deep Capital Services Ltd, η οποία δραστηριοποιείται στο financialmanagement και το data processing.

    Για να μη σας μπερδεύουμε ουσιαστικά πρόκειται για μια εταιρεία χρηματοοικονομικών συμβουλών με βασική δραστηριότητα τη διαχείριση περιουσίας σε χαρτοφυλάκια μετοχών και άλλων κινητών αξιών.

    Μάλιστα, προ ημερών η  Deep Capital Services Ltd απέκτησε και γραφείο στην Ελλάδα, το οποία θα ασχολείται αποκλειστικά με την παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικού χαρακτήρα, προς τα κεντρικά της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Η Deep Capital Services Ltd συστάθηκε με μετοχικό κεφάλαιο 500.000 λιρών γεγονός που δείχνει πως η Διοίκησή της έχει φιλόδοξα σχέδια.

    Mπουτάρης triple score

    Triple score για την Κυρ Γιάννη ΑΕ.

    Η εταιρεία υπό τον Στέλιο Μπουτάρη το 2021 σε μια δύσκολη χρονιά αύξησε τον τζίρο στα 10,7 εκατ. ευρώ (+37%), αύξησε τα EBITDA και σχεδόν τριπλασίασε τα καθαρά κέρδη.

    Έτσι, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων έφτασαν στα 3,1 εκατ. ευρώ (1,9 εκατ. ευρώ το 2020), τα κέρδη προ φόρων στα 2,2 εκατ. ευρώ (754.519 ευρώ πέρυσι) και τα καθαρά κέρδη στα 1,7 εκατ. ευρώ έναντι 581,246 το 2020.

    Ο δανεισμός βέβαια είναι ψηλά – στα 10,5 εκατ. ευρώ με τα 4,7 εκατ. ευρώ να αφορούν βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις- αλλά η εταιρεία τρέχει ήδη ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα στο Αμύνταιο ύψους 3 εκατ. ευρώ ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε η επένδυση 4 εκατ. ευρώ στο οινοποιείο της Νάουσας.

    Στα σκαριά  είναι ένα και η επένδυση 4 εκατ. ευρώ στο ιστορικό Κτήμα Σιγάλα, το πλειοψηφικό πακέτο της οποίας ανήκει στον εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνο.

    Ακίνητα 30 εκατομμυρίων από την Πειραιώς στην Trastor

    Με ακίνητα αξίας έως 30 εκατ. ευρώ ξεκινά η εισφορά ακινήτων από την Τράπεζα Πειραιώς στην Trastor, την οποία ελέγχει κατά 98,36%.

    Η εισφορά ακινήτων είναι μία από τις μεθόδους χάρη στις οποίες η τράπεζα θα πετύχει τους στόχους της για την ΑΕΕΑΠ, που δεν είναι άλλοι από το να την καταστήσει μία από τους ισχυρότερους παίκτες real estate, με χαρτοφυλάκιο 600 εκατομμυρίων έως το 2025, ήτοι διπλάσιο από ό,τι είναι σήμερα.

    Η διαδικασία δεν είναι βέβαια εύκολη, καθώς αφενός βάσει θεσμικού πλαισίου, η εισφορά μπορεί να φτάσει μόνο στο 10% της αξίας χαρτοφυλακίου της εισηγμένης εταιρείας ακινήτων ετησίως (δηλαδή 37 εκατ. ευρώ φέτος), αφετέρου αξία παίρνει η συναλλαγή όταν τα ακίνητα που θα περάσουν στην Trastor θα είναι κενά (προκειμένου να αξιοποιηθούν), ή ακόμα καλύτερα, μισθωμένα.

    Έλα όμως που τα διαμάντια του στέμματος του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Πειραιώς, τα χρησιμοποιεί η ίδια η Τράπεζα.

     

    Σήμερα τα νεότερα για το ξενοδοχείο Μήτση στα Καμμένα Βούρλα

    Σήμερα εκπνέει η προθεσμία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για το ακίνητο του ΤΑΙΠΕΔ στα Καμμένα Βούρλα, τη γνωστή Λουτρόπολη εντός της οποίας λειτουργεί ένα από τα ξενοδοχεία του ομίλου Μήτση.

    Ο ξενοδόχος θεωρείται ένας από τους επικρατέστερους – αν υποβάλουν προσφορές κι άλλοι όμιλοι – για το πεντάστερο Γαλήνη που περιλαμβάνει και spa.

    Εκτός λειτουργίας βρίσκονται δύο ακόμη ξενοδοχεία, αθλητικές εγκαταστάσεις και ένα ακόμη υδροθεραπευτήριο, ενώ έχει εκδοθεί και το ΦΕΚ αναγνώρισης της μίας ιαματικής πηγής και αναμένεται η αναγνώριση της δεύτερης.

    Θα συνεχιστεί η διαμάχη Λογοθέτη και Μπίτζιου;  

    Κανένα νέο δεν υπάρχει από την πλευρά του εφοπλιστή Γιώργου Λογοθέτη για την περίφημη δικαστική υπόθεση της Κύπρου.

    Για να σας φρεσκάρω την μνήμη προ διετίας ο Λογοθέτης κατηγόρησε τον υπάλληλο του Φέλιξ Μπιτζιο και μια σειρά από ιδιώτες μεταξύ αυτών τους Λουκά Λαζαράκη, Δημοσθένη Στασινόπουλο, Κωνσταντίνο Καλιακάτσο,  Ματθαίο Τζιαμούρτα και ακόμα 60 φυσικά πρόσωπα ότι με τις κινήσεις τους, του υφάρπαξαν 500.000.000 ευρώ.

    Ο Λογοθέτης έχασε το αστικό δικαστήριο στην Κύπρο αλλά έκτοτε δεν φαίνεται να υπάρχει καμμιά εξέλιξη αν και ο ίδιος απειλούσε με νέες δικαστικές προσφυγές.

    Με μια απόφαση το δικαστήριο της Λευκωσίας , τον Οκτώβριο του 2021 δικαίωσε και διέταξε να αρθούν οι δεσμεύσεις λογαριασμών τουλάχιστον 70  φυσικών προσώπων που ενεπλάκησαν σε αστική αντιδικία με τον εφοπλιστή Γιώργο Λογοθέτη.

    Η απόφαση του δικαστηρίου δικαίωσε μεταξύ άλλων τους Φέλιξ Μπίτζιο, Κωνσταντίνο Καλιακάτσο, Λουκά Λαζαράκη, Δημοσθένη Στασινόπουλο, Ηλία Κυριακίδη, Ματθαίο Τζιαμούρτα και άλλα 60 φυσικά και νομικά προσώπων, εντός και εκτός Ελλάδος.

    Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας στην απόφασή του κάνει λόγο για «απόκρυψη και παραπλάνηση» του δικαστηρίου εκ μέρους της πλευράς Λογοθέτη, με τον δικαστή να αναφέρει πως δεν παρουσιάσθηκαν έγγραφα και στοιχεία που έπρεπε να κατατεθούν.

    Κάτι μου λέει ότι επίκειται ολική επαναφορά του εφοπλιστή.

    Δεν ξέρω εάν αυτό είναι καλό η κακό για τον Φέλιξ καθώς τούτες τις εποχές έχει και άλλα μπλεξίματα στο κεφάλι του.

    Τον κυνηγάει από ότι μαθαίνω  εκτός από τον Ανδρουλάκη και ο Πολλάκης!!!

    Οι business Δουζογλου και τα δάνεια των 50-60 εκατ. ευρώ

    Δάνεια που αγγίζουν τα 50 έως 60 εκατ. ευρώ φαίνεται να έχει συμφωνήσει για να σηκώσει από συστημική τράπεζα ο επιχειρηματίας από την Βενεζουέλα, Θόδωρος Δουζόγλου.

    Τα δάνεια έχουν εγκριθεί προκειμένου να ξεκινήσουν οι ανακατασκευές εμβληματικών κτηρίων που αγόρασε ο Θόδωρος Δουζόγλου την τριετία 2016 έως 2019, αντί του ποσού των 120 εκατ. ευρώ.

    Για να σας φρεσκάρουμε την μνήμη τα κτήρια αυτά είναι τα εξής: Ξενοδοχείο Πεντελικό στην Κηφισιά, Ξενοδοχείο Λητώ στην Μύκονο, ένα κτήριο του ΟΤΕ στην οδό Σταδίου στο Σύνταγμα και ένα ξενοδοχείο στο Πειραιά.

    Ο Δουζόγλου για 4 ολόκληρα χρόνια, άφησε αναξιοποίητα τα ξενοδοχεία και τα κτήρια που αγόρασε, δημιουργώντας «σκιές» εξαιτίας της αναβλητικότητας του.

    Αγόρασε τα συγκεκριμένα ακίνητα σε ιδιαίτερα ευνοϊκές τιμές στα πέτρινα χρόνια της Ελλάδος επί ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς εν τω μεταξύ να τα εκμεταλλευτεί.

    Ο εφοπλιστής, ο Σάββας ο Α’  και το plateau τυριών

    Ο γνωστός εφοπλιστής κάπνιζε το πούρο του, σε κεντρικό σημείο του Κολωνακίου και παρατηρούσε την κίνηση.

    Το Alfiere Café στην οδό Σέκερη 5, ήταν γεμάτο εκείνη την ώρα.

    Στην Αθήνα τις προηγούμενες ημέρες, ο καλός καιρός έκανε  τον κόσμο να κυκλοφορεί στο κέντρο.

    Στους ακριβούς δρόμους και ιδιαίτερα στις exclusive boutiques κοσμημάτων και ρούχων έγινε πανικός.

    Ο επιφανής εφοπλιστής και συνάμα συλλέκτης ακινήτων ρούφηξε μια γουλιά, από το κατακόκκινο συλλεκτικό κρασί.

    Δίπλα του, η δικηγόρος του (με εξαιρετικές σπουδές στα ναυτιλιακά) με πυρόξανθα, πλούσια μαλλιά, χτενισμένα σε στυλ Ρίτα Χέιγουορθ που έλαμπαν κάτω από το αστραφτερό αττικό ήλιο .

    Κάπου παραδίπλα, ο ξεπεσμένος κτηματομεσίτης Σάββας ο Α’ (όπως του αρέσει να τον αποκαλούν), ο οποίος επιθυμεί να δείχνει στους κύκλους της υψηλής κοινωνίας ότι έχει ακόμα την ικανότητα να ξοδεύει για πουράκια και ακριβά εστιατόρια, εξέφρασε τον θαυμασμό του για το συλλεκτικό κρασί. Ο στόχος του ήταν να πιάσει κουβέντα μπας και του πουλήσει κάποιο ακίνητο η κάποιο νησί, απο αυτα που του έχουν αναθέσει.

    Ο πλοιοκτήτης απλά τον αγνόησε, κάτι που «διέλυσε» το υπερego του Σάββα του Α΄.

    Αφού κοίταξε τα παπούτσια του Σάββα του Α’ , που έμοιαζαν με πλαστικές σαγιονάρες …της λαχαναγοράς, γύρισε και είπε στην φίλη του «αυτός δεν είναι ο Poor, poor κτηματομεσίτης, που όπου σταθεί και όπου βρεθεί , σχολιάζει αρνητικά, την διάσημη πολιτική οικογένεια που ένα μέλος της  ασχολείται με τα ακίνητα, επειδή του παίρνει  όλες τις δουλειές;”

    H δικηγόρος απλά δάγκωσε ένα κομμάτι παρμεζάνας που τσίμπησε απ’ το plateau τυριών.

    Είχε το μυαλό της τα τραπέζια στα Loulou’s, Annabels και σε άλλα members clubs και εστιατόρια που είχε ήδη κλείσει, καθώς είναι λάτρης του Λονδίνου.

    Και εκεί οπού βρέθηκε την 28η Οκτωβρίου….

    Quiz 

    Ποια εταιρεία του κλάδου των ΑΠΕ ανακοινώνει μεγάλη στρατηγική συνεργασία, που της αλλάζει πίστα;

    Αναπτυξιακά σχέδια επιταχύνονται και ενδεχομένως και Χρηματιστήριο του εξωτερικού.

    Αύριο θα σας πούμε!!!

     

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.