• Τράπεζες

    Παγκρήτια Τράπεζα για ολοκλήρωση της ΑΜΚ: Γερές βάσεις για την εξυγίανση του ισολογισμού

    Ο Αντώνης Βαρθολομαίος, CEO της Παγκρήτιας Τράπεζας

    Ο Αντώνης Βαρθολομαίος, CEO της Παγκρήτιας Τράπεζας


    Ολοκληρώθηκε σήμερα η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας Α.Ε. με καταβολή μετρητών συνολικού ποσού € 98.708.350 με την έκδοση συνολικά 78.966.680 νέων κοινών, ονομαστικών, με δικαίωμα ψήφου μη ενσωματωμένων σε τίτλους μετοχών, ονομαστικής αξίας € 0,50 η κάθε μία, και με τιμή διάθεσης € 1,25 ανά μετοχή.

    Ο επιτυχής σχεδιασμός της ΑΜΚ και ο συντονισμός των ενεργειών υλοποίησης από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κο Δ. Δημόπουλο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κο Α. Βαρθολομαίο, σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος, είχαν ως αποτέλεσμα την πλήρη κάλυψη της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, που οδήγησε στην αναδιαμόρφωση της μετοχικής σύνθεσης με την είσοδο στο μετοχικό σχήμα, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, της εδρεύουσας στην Κύπρο εταιρείας «THRIVEST HOLDING LTD» με ποσοστό 32,38%, που κατέστησε την εν λόγω εταιρεία το μεγαλύτερο μέτοχο. Η «THRIVEST HOLDINDG LTD» αποτελεί επενδυτικό σχήμα των επιχειρηματιών κ.κ. Δημήτριου Μπάκου, Ιωάννη Καϋμενάκη και Αλέξανδρου Εξάρχου οι οποίοι είναι και οι μοναδικοί μέτοχοι αυτής.

    Με την ολοκλήρωση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου η Παγκρήτια Τράπεζα Α.Ε. θέτει γερές βάσεις για την εξυγίανση του ισολογισμού της και την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της, ενισχύοντας την αναπτυξιακή της πορεία μέσω της φιλικής συγχώνευσης με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και την εξαγορά του Ελληνικού υποκαταστήματος της HSBC.

    Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κος Δ. Δημόπουλος δήλωσε «Η ευρεία συμμετοχή και η απόλυτα επιτυχημένη ολοκλήρωση της Αύξησης επιβεβαιώνουν την εμπιστοσύνη όλων των επενδυτών, αλλά και του νέου μας βασικού μετόχου, στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό μας για τη δημιουργία ενός ισχυρού τραπεζικού οργανισμού που θα συνδράμει δυναμικά στην ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας».

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος κος Α. Βαρθολομαίος με τη σειρά του δήλωσε «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους μετόχους μας και τον καθένα προσωπικά και κυρίως τον νέο μας βασικό μέτοχο για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη του στη Διοίκηση και στο στρατηγικό της πλάνο. Ευχαριστώ επίσης τα στελέχη και τους εργαζόμενους της Τράπεζας για την αφοσίωσή τους και τη δέσμευσή τους στην επίτευξη των αναπτυξιακών μας στόχων. Συγκεντρώσαμε τα αναγκαία κεφάλαια που διασφαλίζουν την επιτυχή ολοκλήρωση του επιχειρηματικού μας σχεδιασμού, αποκτώντας έτσι τη δυνατότητα να ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη που επέδειξαν οι παλαιοί μέτοχοι, αλλά και οι νέοι που συνέδραμαν καθοριστικά στην επιτυχία της αύξησης».

    Διαβάστε επίσης:

    Τι σηματοδοτεί η είσοδος Εξάρχου, Μπάκου και Καϋμενάκη στην Παγκρήτια Τράπεζα – Στο 11,25% το ποσοστό του Μιχάλη Σάλλα

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τι λέει κορυφαία πηγή της Τράπεζας της Ελλάδος στο mononews για την Παγκρήτια Τράπεζα

    Lyktos Group: Γιατί δεν μπήκαμε στην ΑΜΚ της Παγκρήτιας Τράπεζας



    ΣΧΟΛΙΑ