• Άρθρα

    Άρθρο παρέμβαση: Τα 14 ερωτήματα στο ΔΣ του St. Catherine’s, μετά την επιστολή που κατηγορούν το mononews.gr – Θα απαντήσουν;

    St. Catherine’s

    St. Catherine’s


    Με μια επιστολή που ευθέως κατηγορεί το mononews.gr για προκατάληψη απέναντι στο St. Catherine’s, η ηγεσία του σχολείου ΥΠΟ τον απερχόμενο (κατά δήλωση του) πρόεδρο του ΔΣ κ. Σταύρο Τάκη, προσπαθεί να μας επιρρίψει ευθύνες για τα όσα έχουν συμβεί  έως τώρα.

    Για την ακρίβεια το ΔΣ του σχολείου σε χθεσινή του επιστολή προς τους γονείς, μας κατηγορεί  ότι “Τα άρθρα που δημοσιεύονται δεν είναι μόνο “ακραία” προκατειλημμένα, αλλά περιέχουν σημαντικές ανακρίβειες και παραποιήσεις, με σκοπό να προκαλέσουν σκάνδαλο εις βάρος της Σχολής και των μαθητών του.”

    Πραγματικά έχω εκπλαγεί.

    Η επιστολή του ΔΣ και αυτό είναι το κρίσιμο,  δεν αναφέρει πουθενά, σε τι ακριβώς κάναμε λάθος.

    Δεν αναφέρει  σε κανένα σημείο ποιες είναι οι ανακρίβειες και ποιες οι παραποιήσεις. Η επιστολή δημοσιεύεται αυτούσια στο τέλος του κειμένου.

    Το νέο ΔΣ και ο πρόεδρος του κ. Τάκη επιλεγεί να μας δυσφημίσει όταν το μόνο που κάνει το mononews είναι να  να δημοσιεύει τις επιστολές (και στα ελληνικά και στα Αγγλικά) που ανταλλάσσονται μεταξύ γονέων και Διοικητικού Συμβουλίου και φυσικά να τις σχολιάζει και να τις ερμηνεύει.

    Άλλωστε αυτή είναι η δουλειά ενός δημοσιογράφου.

    Όχι να δημοσιεύσει “ξερό” ένα κείμενο αλλά να προσπαθεί να αναλύσει τα πραγματικά δεδομένα όσο και εάν δεν είναι αρεστά.

    Εμείς εδώ στο mononews.gr κάνουμε ερευνητική δημοσιογραφία με στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας και μόνο.

    Αφού λοιπόν το ΔΣ, αποφεύγει να μας κατηγορήσει ευθέως με επιχειρήματα, εμείς θέτουμε τα εξής ερωτήματα και φυσικά περιμένουμε τι αναλογες απαντήσεις.

    1. Ισχύει ότι δεν θέλει τον απερχόμενο πρόεδρο περίπου το 1/3 των γονέων του St. Catherine’s;
    2. Ισχύει ότι στο ΔΣ ισχύει η αρχή του ενός ανδρός; Δηλαδή ο πρόεδρος επιλέγει μόνος του και στην συνέχεια διορίζει τα μέλη του ΔΣ και αυτά στην συνέχεια τον ψηφίζουν;
    3. Ας μας πει το ΔΣ του St. Catherine’s, σε ποια εταιρεία παγκοσμίως (εκτός αν πρόκειται για μια καθαρά οικογενειακή  επιχείρηση η μια εταιρεία που ο βασικός μέτοχος κατέχει πάνω από το 34%) η μη κερδοσκοπικό ίδρυμα συμβαίνει αυτή παραπάνω τακτική; Ας μας πει όμως και το όνομα της.
    4. Από ότι γνωρίζω το σχολείο αυτό δεν είναι ιδιωτική εταιρεία κανενός. Η μήπως είναι;
    5. Που είναι οι αρχές εταιρικής διακυβέρνησης στο ΔΣ του σχολείου;
    6. Οι τακτικές αυτές προσομοιάζουν στην πρώην Σοβιετική Ένωση η σε μια εταιρεία του 21ου αιώνα, που επιζητεί την καθαρότητα και την απόλυτη διαφάνεια;
    7. Συμφωνεί το ΔΣ, ότι ένα μέλος του πρέπει να έχει το λεγόμενο “FIT & PROPER”; Δηλαδή να είναι ακέραιος και να μην έχει καμμιά σκιά στην επιχειρηματική του ζωή;
    8. Συμφωνεί το ΔΣ ότι ένα μέλος του στην επιχειρηματική του καριέρα πρέπει να είναι υπόδειγμα και παράδειγμα προς μίμηση για τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου;
    9. Ποια από τα μέλη του ΔΣ έχουν μείζονες τραπεζικές «σκιές» στην επιχειρηματική τους ζωή; Υπάρχουν;
    10. Ισχύει ότι ένα μέλος του ΔΣ χρωστάει στις τράπεζες (Τράπεζα Πειραιώς 35  εκατ. ευρώ, Alpha Bank 158 εκατ. ευρώ, Eurobank (CAIRO) 62 εκατ. ευρώ και Εθνική Τράπεζα 31 εκατ. ευρώ) 286 εκατ. ευρώ  τα οποία βρίσκονται εξ ολοκλήρου σε καθυστέρηση; (Με απλά μαθηματικά αυτό το δάνειο δεν θα εξοφληθεί ποτέ)

    11.Ισχύει ότι τα δάνεια η do value ετοιμάζεται να τα πουλήσει σε fund;

    12.Εάν πράγματι ισχύει αυτό, θεωρείται ότι το μέλος αυτό έχει το λεγόμενο FIT & PROPER, για να είναι μέλος σε ένα ΔΣ εμβληματικού σχολείου στην Ελλάδα;  Ενός σχολείου που φιλοδοξεί να χτίσει τους ηγέτες στην επιχειρηματικότητα του μέλλοντος; Να καθοδηγήσει τα παιδιά;  

    13.To mononews.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι στο επόμενο ΔΣ που θα γίνει, θα ζητηθεί από το πρόεδρο να αποχωρήσει. Ισχύει;

    14.Σε αντίθετη περίπτωση θα παραιτηθεί τουλάχιστον ένα μέλος από αυτά που διόρισε. Ισχύει; Θα το πράξει;

     

    Τι πιστεύει το mononews.gr 

    Ας είναι σίγουροι οι γονείς, η εκπαιδευτική ηγεσία του σχολείου, το νέο ΔΣ άλλα και προσωπικά ο απερχόμενος πρόεδρος  κ. Τάκη ότι εμείς δεν έχουμε σκοπό να προκαλέσουμε κανένα σκάνδαλο  εις βάρος της Σχολής και των μαθητών του.

    Άλλωστε θεωρούμε ότι είναι από τα 3 καλύτερα σχολεία στην Ελλάδα,  μαζί με το Μωραΐτη και το Κολέγιο Αθηνών. 

    Οι δημοσιογράφοι δεν δημιουργούν σκάνδαλα.

    Τα σκάνδαλα τα  δημιουργούν οι άλλοι.

    Απλά εμείς τα γράφουμε, τα ερμηνεύουμε και τα αναλύουμε με ψυχραιμία .

    Φυσικά και δεν αρέσει αυτό σε κάποιους που είχαν συνηθίσει έως σήμερα, να μένουν στο απυρόβλητο.

    Όμως τα μέλη του ΔΣ του συγκεκριμένου σχολείου όπως και όλων των μεγάλων σχολείων στην Αττική  είναι επιχειρηματίες άρα  δημόσια πρόσωπα.

    Πρέπει λοιπόν να μάθουν να δέχονται την κριτική και να απαντάνε με επιχειρήματα.

    Δεν ξέρω εάν με αυτή την επιστολή εναντίον του mononews.gr  συμφωνούν τα 6 μέλη του ΔΣ του σχολείου.

    Σε κάθε περίπτωση οι προσπάθειες να ρίξει ” λάσπη” στο mononews.gr, ο πρόεδρος μεμονωμένα η ολόκληρο το νέο ΔΣ που απαρτίζεται πλέον από 7 άτομα, μάλλον καταλήγουν στο κενό.

    Εμείς θα περιμένουμε τις απαντήσεις που θέτουμε προσωπικά πλέον σε όλα τα μέλη του ΔΣ του σχολείου.

    Θα έχουν την ευθιξία να μας απαντήσουν η θα μας κατηγορήσουν και πάλι γενικώς και αορίστως για σκάνδαλα;

    Η επιστολή του προέδρου του ΔΣ του St. Catherine’s  κ. Σταύρου Τάκη

    “Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες, δάσκαλοι και προσωπικό,

    του St. Catherine’s British School, εγγεγραμμένου φιλανθρωπικού ιδρύματος στο Ηνωμένο Βασίλειο και μέλους της HMC & COBIS

    Μετά την πρόσφατη επιστολή μου την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, ανησυχώ σοβαρά για τη συνεχιζόμενη, άστοχη πρωτοβουλία μιας πολύ μικρής ομάδας γονέων να διαρρέουν κάθε αλληλογραφία της Σχολής σε ένα ειδησεογραφικό διαδικτυακό ιστότοπο.

    Πριν προλάβει η προηγούμενη επιστολή μου να φτάσει στους προβλεπόμενους παραλήπτες της, είχε ήδη αναπαραχθεί στον εν λόγω ιστότοπο.

    Η απάντηση στην επιστολή μου δημοσιεύτηκε, στην πραγματικότητα, στο Διαδίκτυο πριν καν φτάσει σε εμένα προσωπικά μέσω του Γραμματέα της Εταιρείας.

    Αυτός ο τύπος στοχευμένης, κακόβουλης δημοσιότητας είναι επιβλαβής για τη φήμη της Σχολής, απειλεί τη συνοχή της κοινότητάς της και λειτουργεί ως αντιπερισπασμός τόσο για το προσωπικό όσο και για τους μαθητές.

    Τα άρθρα που δημοσιεύονται δεν είναι μόνο “ακραία” προκατειλημμένα, αλλά περιέχουν σημαντικές ανακρίβειες και παραποιήσεις, με σκοπό να προκαλέσουν σκάνδαλο εις βάρος της Σχολής και των μαθητών του.

    Το St. Catherine’s και το Διοικητικό Συμβούλιο δεν μπορούν να διεξάγουν διάλογο μέσω του Τύπου.

    Εκείνοι οι γονείς που εμπλέκονται στην προαναφερθείσα διαρροή προς τον Τύπο αλληλογραφίας και ανακριβών πληροφοριών για την ιδιωτική Σχολή είχαν πολλές ευκαιρίες να συμμετέχουν σε διάλογο με τη Σχολή.

    Πρόσφατα, στις 25 και 30 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν συνεδρίες εργασίας, με την προσωπική μου ενεργή και αποφασιστική συμμετοχή, για να συζητηθούν απτές λύσεις σε όλα τα προβλήματα που αναφέρονται τόσο στην επιστολή για το Γυμνάσιο όσο και στην επιστολή για το 10 έτος.

    Μετά από αυτές τις παραγωγικές συναντήσεις, ωστόσο, δεν έγινε καμία προσπάθεια συνάντησης ή περαιτέρω συζήτησης με το Διοικητικό Συμβούλιο για κανένα από τα παραπάνω θέματα.

    Αντίθετα, αυτή η συνεχής αναταραχή εμπόδισε το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Σχολή να προχωρήσουν στην υλοποίηση των βασικών δράσεων που συζητήθηκαν σε εκείνες τις συναντήσεις που είχαν σκοπό να προωθήσουν στενότερη και ισχυρότερη συνεργασία μεταξύ του Διοικητικού Σώματος και του PTSA (Συλλόγου Υποστήριξης Γονέων και Εκπαιδευτικών).

    Στο πνεύμα του διαλόγου, το Διοικητικό Συμβούλιο, ο διευθυντής, η ομάδα εκτελεστικής ηγεσίας και εγώ απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση για συνάντηση (που θα κανονίσει ο Γραμματέας της Εταιρείας) με αντιπροσωπεία τεσσάρων γονέων (δύο από το Γυμνάσιο και δύο από το Λύκειο), οι οποίοι θεωρούν ότι χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις και αυτή τη στιγμή εκφράζουν λανθασμένα τη δυσαρέσκειά τους μέσω άλλων διαύλων επικοινωνίας.”



    ΣΧΟΛΙΑ