• Το απόλυτο 30αρι του Βασίλη Ψάλτη και οι εκπλήξεις, τα μυστικά ραντεβού της Πειραιώς σε Μιλάνο και Μαδρίτη και η δυσαρέσκεια για τον Πολίτη του ΤΑΙΠΕΔ

    Φίλοι αναγνώστες πρέπει να γνωρίζετε ότι ο μεγαλομέτοχος της τράπεζας Πειραιώς κ. Paulson δεν ενδιαφέρεται σε αυτή τη φάση να πουλήσει μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς.

    image

    JP Morgan: Έρχονται 3 αναβαθμίσεις με Μητσοτάκη

    Χθες η ανάλυση της JP Morgan ήταν καταλυτική για το Ελληνικό χρηματιστήριο.

    Ο Γενικός Δείκτης κέρδισε 0,47% και πλέον βρίσκεται στις 1250 μονάδες.

    Ο αμερικάνικος οίκος προέβλεψε τριπλό Investment Trade το 2023, εφόσον η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές και σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

    Η JP Morgan πιθανολογεί ότι «Η Fitch θα είναι η πρώτη, που θα αναθεωρήσει την αξιολόγηση της Ελλάδας μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

    Η Fitch είχε αναβαθμίσει την Ελλάδα στις 27 Ιανουαρίου 2023 από ΒΒ σε ΒΒ+.

    “Βλέπουμε χαμηλή πιθανότητα η Fitch να αναβαθμίσει την Ελλάδα σε BBB- κατά την αναθεώρηση της 9ης Ιουνίου, καθώς πιστεύουμε ότι θα θελήσει να περιμένει την 25η Ιουνίου και το αποτέλεσμα των εκλογών, καθώς και τη μελλοντική ατζέντα της κυβερνητικής πολιτικής, πριν προβεί σε αξιολόγηση.

    Ως εκ τούτου, βλέπουμε υψηλή πιθανότητα αναβάθμισης της Ελλάδας σε IG από τον οίκο DBRS στις 8 Σεπτεμβρίου, την S&P στις 20 Οκτωβρίου και τη Fitch την 1η Δεκεμβρίου”, επισημαίνει η αμερικανική τράπεζα.

    Βασίλης Ψάλτης: Το απόλυτo 30άρι για την Alpha Bank

    Λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης από την JP, μίλησε σε περίπου 300 αναλυτές υψηλού επιπέδου ο CEO της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης, στο ετήσιο καθιερωμένο Investor Day της τράπεζας.

    Ο Βασίλης Ψάλτης είναι μεθοδικός, επίμονος και τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να δώσει στην τράπεζα μεγάλη ώθηση.

    Δεν είναι τυχαίο ότι η επενδυτική κοινότητα τις τελευταίες ημέρες έδωσε το απόλυτο 30άρι στη μετοχή, καθώς από τα επίπεδα των 1,20 ευρώ την Παρασκευή 19 Μαΐου, έκλεισε χθες στα 1,536 ευρώ.

    Δηλαδή απόδοση σχεδόν 30%.

    Το χθεσινό Investor Day της Alpha Bank πραγματοποιήθηκε, πάντως, με οδηγό την GOLDMAN Sachs, η οποία, στο τελευταίο της report την προηγούμενη Δευτέρα,  ανέβασε την τιμή – στόχο για την μετοχή στα 1,95 ευρώ.

    Alpha Bank: Έρχεται αναβάθμιση στην τιμή στόχο της μετοχής

    Μπορεί η παρουσίαση του νέου στρατηγικού σχεδίου της Αlpha  να ήταν επιπέδου Μπεν Χουρ, μια που κράτησε σχεδόν  τρείς ώρες, όμως στη συνέχεια η διοίκηση της Τράπεζας φρόντισε να τους «αποζημιώσει» με ένα πολύ προσεγμένο κοκτέιλ, που τους πρόσφερε στους φιλόξενους χώρους του Ιδρύματος Γουλανδρή.

    Επί της ουσίας η παρουσίαση, στην οποία συμμετείχαν εκτός από τον Βασίλη Ψάλτη Ceo της Αlpha και άλλα οκτώ ανώτατα στελέχη της Τράπεζας (Φραγκίσκη Μελίσσα, Αναστασία Σακελαρίου, Γιάννης Εμίρης, Ισίδωρος Πάσσας κτλ), έχω την εντύπωση ότι έπεισε τους επενδυτές, για την επίτευξη των στόχων, που περιλαμβάνει το νέο επιχειρησιακό σχέδιο, για τους οποίους το mononews σας ενημέρωσε πρώτο από όλα τα άλλα ΜΜΕ.

    Για να πάμε, όμως, την ιστορία και ένα βήμα παρακάτω, να σας ενημερώσω ότι η αίσθηση που έχω αποκομίσει από την ευγενή τάξη των αναλυτών είναι ότι, λίαν συντόμως θα έχουμε ευχάριστες ειδήσεις για τη μετοχή της Τράπεζας.

    Με άλλα λόγια εκτιμώ ότι οι μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι, που παρακολουθούν την μετοχή της  Alpha Bank, ενσωματώνοντας στα μοντέλα αποτίμησης που χρησιμοποιούν τις επίσημες προβλέψεις του αναθεωρημένου προγράμματος, θα αναπροσαρμόσουν προς τα πάνω την τιμή – στόχο, που έχουν δώσει.

    Η Alpha Bank από εδώ και στο εξής μόνο θετικά μπορεί να εκπλήξει την επενδυτική κοινότητα.

    Νομίζω τα νούμερα μιλούν από μόνα τους, καθώς ο Βασίλης Ψάλτης δεσμεύτηκε για απόδοση Ενσώματων Ιδίων Κεφαλαίων πλέον του 12% κατά την ίδια περίοδο, ενώ αναμένουμε οργανική δημιουργία κεφαλαίων άνω των 2,3 δισ. ευρώ, τόσο για τη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών μας σχεδίων, όσο και για τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους μας, ανοίγοντας τον δρόμο για καταβολή μερισμάτων και διανομές.

    Όπως ανέφερε ο ίδιος:  “Μέχρι το 2025, στόχος μας είναι να επιτύχουμε Απόδοση Ενσώματων Ιδίων Κεφαλαίων (RoTE) άνω του 12% επί των Ενσώματων Ιδίων Κεφαλαίων μας, ύψους περίπου €6 δισ. και αύξηση των κερδών ανά μετοχή άνω του 20%.

    Ταυτόχρονα στοχεύουμε στη δημιουργία κεφαλαίων ύψους περίπου €2,3 δισ., ως αποτέλεσμα της οργανικής δημιουργίας κεφαλαίων ύψους €1,9 δισ. και μετατροπής €0,4 δισ. αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων (DTA)”.

    Ήδη από φέτος η Τράπεζα σχεδιάζει να ξεκινήσει και πάλι να μοιράζει μέρισμα τους μετόχους της, για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια αποχής.

    Πειραιώς: Τα μυστικά ραντεβού σε Λωζάνη, Μιλάνο και Μαδρίτη για το ομόλογο

    Φίλοι αναγνώστες πρέπει να γνωρίζετε ότι ο μεγαλομέτοχος της τράπεζας Πειραιώς κ. Paulson δεν ενδιαφέρεται σε αυτή τη φάση να πουλήσει μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,57% 3,89 .

    Είναι βαθύς γνώστης του finance  και γνωρίζει ότι η Τράπεζα Πειραιώς αυτή τη στιγμή είναι από τις πιο υποτιμημένες τράπεζες ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.

    Κάποια στοιχεία, που ζήτησε, έχουν να κάνουν με την έκδοση ομολόγου, που ετοιμάζει η Πειραιώς.

    Θέλει να δει κατά πόσο η Τράπεζα Πειραιώς μπορεί να πετύχει ελκυστικό επιτόκιο για τους μετόχους της, χαμηλότερο, δηλαδή, από τις προηγούμενες εκδόσεις.

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Wiseman η διοίκηση Μεγάλου έχει ανεβάσει στροφές σε ό,τι έχει να κάνει με το ομόλογο.

    Πριν από λίγο καιρό είχε γίνει στη Λωζάνη με ανάδοχο την UBS παρουσίαση σε έξι κορυφαίους διαχειριστές ομολόγων, οι οποίοι και έμειναν εντυπωσιασμένοι με την πρόοδο που έχει κάνει η Τράπεζα.

    Μετά την UBS τη σκυτάλη πήρε η JP Morgan και παρουσίασε την Τράπεζα Πειραιώς στο Μιλάνο σε έξι κορυφαίους διαχειριστές ομολόγων.

    Χθες και προχθές η Commerzbank παρουσίασε την Τράπεζα Πειραιώς σε εννέα κορυφαίους διαχειριστές ομολόγων σε Αμβούργο και Κοπεγχάγη. Ο κύκλος των παρουσιάσεων σε διαχειριστές ομολόγων κλείνει την άλλη Πέμπτη, 15 Ιουνίου, στη Μαδρίτη, με ανάδοχο τη ΒofA.

    Η διοίκηση Μεγάλου είναι έτοιμη αμέσως μετά τις εκλογές να βγει στις αγορές.

    Υπάρχει τεράστια ζήτηση.

    Για να σας φρεσκάρουμε τη μνήμη, η Τράπεζα Πειραιώς θα παρουσιαστεί από την Goldman Sachs σε διαχειριστές μετοχών την άλλη εβδομάδα (13-15 Ιουνίου) στο πανευρωπαϊκό συνέδριο για τράπεζες.

    Η διοίκηση Μεγάλου δεν αφήνει τίποτα στην τύχη.

    Οδυσσέας Αθανασίου: Τα σπίτια στο Ελληνικό

    Ένα νέο πρόγραμμα απόκτησης σπιτιού στο Ελληνικό προσφέρει για τα εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου η εισηγμένη Lamda Development ΛΑΜΔΑ -0,30% 6,71 .

    Οι όροι του προγράμματος είναι οι εξής: πίστωση του τιμήματος σε 15 ετήσιες δόσεις, ενώ το ανώτατο ποσό ετήσιας δόσης δεν πρέπει να ξεπερνάει το 40% των καθαρών ετήσιων αποδοχών του δικαιούχου.

    Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι 10 έτη, ενώ θα υπάρχουν και όροι, που αφορούν στην εργασιακή σχέση με την εταιρεία.

    Τώρα όσον αφορά στο ΔΣ της εταιρείας, εκτελεστικό μέλος είναι μόνο ο CEO Οδυσσέας Αθανασίου και μη εκτελεστικά μέλη όλοι οι υπόλοιποι.

    Δηλαδή οι Ευάγγελος Χρόνης, Ευτύχης Βασιλάκης, Ιωάννης Ζαφειρίου, Βασίλης Κάτσος, Χάρης Κυριαζής, Καλυψώ Νομικού, Ευγενία Παϊζή και Ιωάννα Παπαδοπούλου, Emmanuel L. Bussetil και Στέφανος Κοτσώλης.

    Προς το παρόν αυτό, που είναι γνωστό, είναι ότι ο κ. Αθανασίου έχει αγοράσει ένα σπίτι στο MARINA TOWER.

    Μάλιστα το έχει δηλώσει και ο ίδιος σε αφιέρωμα των SUNDAY TIMES στις 29 Ιανουάριου του 2023.

    Επίσης λέγεται ότι έχει αγοράσει και μια βίλα στο COVES VILLAS.

    Όπως όλα δείχνουν, με τις επενδύσεις αυτές ο ίδιος πιστεύει απόλυτα στο project του Ελληνικού.

    Not bad at all!!!

    ΔΕΗ-Μότορ Οιλ: Προσέγγιση βήμα – βήμα

    Όλο και πιο κοντά έρχονται οι δύο μεγάλοι ενεργειακοί όμιλοι και η σχέση τους γίνεται όλο και πιο στενή και πολυδιάστατη.

    Μια σχέση που προχωράει «βήμα-βήμα».

    Γιώργος Στάσσης (ΔΕΗ), Πέτρος Τζαννετάκης (Μότορ Οιλ). Φωτό από την  προχθεσινή βράβευση του προέδρου της ΜΟΗ κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη (mononews.gr)

    Η πρώτη προσέγγιση μεταξύ τους ήταν η από κοινού διεκδίκηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας, κάτι που δεν ολοκληρώθηκε, καθώς ο διαγωνισμός ακυρώθηκε λόγω των νομικών εκκρεμοτήτων της ΔΕΠΑ.

    Ακολούθησε η συνεργασία για το υδρογόνο, μια μελλοντική επένδυση στην οποία θα προχωρήσουν από κοινού.

    Σύστησαν από κοινού την εταιρεία Hellenic Hydrogen – η Motor Oil ΜΟΗ 1,25% 27,58 κατέχει το 51% του μετοχικού κεφαλαίου και η ΔΕΗ ΔΕΗ 1,40% 11,62 το 49% – στοχεύοντας  «με προσήλωση και σταθερά βήματα στη διαμόρφωση της ενεργειακής λύσης του μέλλοντος».

    Η πρόσφατη εξαγορά του 75%  της UNAGI από τη Motor Oil τους έκανε συνιδιοκτήτες σε άδειες φωτοβολταϊκών 1,9 GW.

    H Unagi κατέχει το 51% του μετοχικού κεφαλαίου των εταιρειών Baliaga, Pivot Solar και Teichio, οι οποίες με τη σειρά τους κατέχουν 16 φωτοβολταϊκά έργα, συνολικής ονομαστικής ισχύος 1,9 GW στη Μακεδονία και στην Κεντρική Ελλάδα. Το 49% αυτών ανήκει στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

    Ποια μπορεί να είναι τα επόμενα βήματα αυτής της προσέγγισης;

    Σίγουρα ανοίγει ένας δρόμος για περαιτέρω συνεργασία στην ενέργεια στα κοινά Φωτοβολταϊκά της Unagi, τα οποία μπορεί να προχωρήσουν με PPAs, που θα υπογραφούν με τη «ΔΕΗ Προμήθεια».

    Την εποχή της ενεργειακής μετάβασης, η ανάγκη συνεργασιών και επενδύσεων γίνεται μεγαλύτερη από ποτέ, όπως και οι εν δυνάμει δυνατότητες συνεργασιών….

    Δημήτρης Πολίτης (ΤΑΙΠΕΔ): Πώς κατάφερε να έχει απέναντί του όλο το σύστημα

    Μεγάλη δυσαρέσκεια μαθαίνω ότι υπάρχει σχετικά με τον Δημήτριο Πολίτη του ΤΑΙΠΕΔ και τον τρόπο, που διαχειρίζεται τον διαγωνισμό για την παραχώρηση της Αττικής οδού.

    Από ό,τι ακούω, η γκρίνια των κατασκευαστών και των ξένων επενδυτών, που ετοιμάζονται να δώσουν μάχη για τη χρυσοτόκο όρνιθα των παραχωρήσεων, προκύπτει από το γεγονός ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν τους έχει δώσει τον απαραίτητο χρόνο, για να μελετήσουν το τελικό κείμενο της νέας σύμβασης.

    Αυτό συμβαίνει, διότι το κείμενο δόθηκε στους ενδιαφερόμενους την 1η Ιουνίου, ενώ ως τελική ημερομηνία υποβολής των οικονομικών προσφορών έχει οριστεί η 10η  Ιούλιου.

    Καταλαβαίνετε, φυσικά, ότι τα σχήματα δεν προλαβαίνουν να μελετήσουν το ογκώδες κείμενο των 700 σελίδων και έχουν ήδη αρχίσει οι πιέσεις για μια μικρή παράταση.

    Άνθρωποι που ξέρουν τα μέσα και τα έξω του διαγωνισμού, αλλά και της σημασίας της Αττικής οδού, μου αναφέρουν ότι μια τέτοια στάση εκ μέρους του κ. Πολίτη είναι το λιγότερο “ασόβαρη”, ειδικά όσον αφορά στους ξένους επενδυτές, που διεκδικούν το έργο.

    Μου επισημαίνουν, επίσης, ότι η επιμονή για την υποβολή των προσφορών πριν από την αναμενόμενη επενδυτική βαθμίδα, μόνο κακό μπορεί να κάνει στον διαγωνισμό, ο οποίος δεν αποκλείεται να εξελιχθεί σε παρωδία, χωρίς σημαντικές προσφορές και συμμετοχές.

    Γιατί δεν περιμένει το ΤΑΙΠΕΔ αυτή τη σημαντική εξέλιξη;

    Σίγουρα το δημόσιο συμφέρον αλλά και η λογική αυτό λέει.

    Τελικά περισσότερα προβλήματα δημιουργεί, παρά λύνει, ο manager Πολίτης.

    Μάλλον πρόκειται για μια όχι και τόσο καλή επιλογή!!!

    «Με την βοήθεια της  Θείας Χάρης» ο Ρέστης πλήρωσε την προκαταβολή για την επένδυση στη Βουλιαγμένη

    Μια που πιάσαμε τις «Ιερές Επενδύσεις και τα εκκλησιαστικά, δεν ξέρω αν ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης προσέφυγε στην «Θεία Χάρη» η οποία «ἡ πάντοτε τά ἀσθενή θεραπεύουσα καί τά ἐλλείποντα ἀναπληροῦσα…», πάντως κατέβαλε την προκαταβολή για την αγορά του Ορφανοτροφείου στην Βουλιαγμένη.

    Από την πλευρά του Βίκτωρα Ρέστη διαμηνύουν, πάντως, ότι: «Ουδέν πρόβλημα» υπάρχει για την αγορά του εκκλησιαστικού ακινήτου στο Ορφανοτροφείο της Βουλιαγμένης, ξεκαθαρίζοντας ότι η συνεργασία με την Εκκλησία είναι αγαστή.

    Και επειδή «δει δη χρημάτων …» το σημαντικότερο είναι ότι έχει καταβληθεί ποσό εξαψήφιο, ώστε οι οριστικές υπογραφές να πέσουν και να προχωρήσει η αδειοδοτική διαδικασία για την ήπια ανάπτυξη του ακινήτου.

    Λένε, μάλιστα, ότι οι επενδυτές είναι «απολύτως σύννομοι» με τη διαδικασία και δεν υπάρχει προθεσμία για την καταβολή των 8,7 εκατομμυρίων, αλλά έρχονται σε συνεννόηση με την Εκκλησία και διευθετούν τις τελικές λεπτομέρειες του οριστικού συμβολαίου.

    Θυμίζουμε ότι το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης εκμισθώνεται από την Ιερά Αρχιεπισκοπή για 99 χρόνια και αφορά σε έκταση 97 στρεμμάτων, επί της Απόλλωνος 28, στον Λαιμό.

    Το ελάχιστο βασικό ετήσιο μίσθωμα ορίστηκε σε 1,6 εκατ. ευρώ, που ξεπεράστηκε κατά πολύ, και βάσει της προκήρυξης από το 2024 θα αναπροσαρμόζεται κάθε Πρωτοχρονιά, κατά ποσοστό που δεν μπορεί να υπολείπεται του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, σύμφωνα, δηλαδή, με τον ετήσιο πληθωρισμό.

    Τι συμβαίνει με τη συμμετοχή του Γάλλου Mulliez στην επένδυση της «Κοιλάδας»

    Φόβοι για τη συμμετοχή του Hugues Mulliez, Γάλλου tycoon στη χρηματοδότηση του Kilada Hills, εκφράζονται στην αγορά, (και) με δεδομένη τη δίκη που εκκρεμεί εις βάρος του για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας.

    Το mononews παρουσιάζει σήμερα, στο ρεπορτάζ της Χριστίνας Παπαγιάννη  το προφίλ του δισεκατομμυριούχου, που αποφάσισε να ρίξει άγκυρα στην Ερμιονίδα για την πρώτη του επένδυση στο ελληνικό real estate, αλλά αντ’ αυτού τρέχει στα δικαστήρια του Ναυπλίου.

    Πάντως, ο Mulliez (οικογενείας γνωστής στη Γαλλία με περιουσία 30 δισ.) καλείται να πληρώσει 2,5 εκατομμύρια για τη χρηματοδότηση της πρώτης φάσης του Kilada, δηλαδή το golf και το beach club, ενώ η DCI ετοιμάζεται να προσφύγει στον τραπεζικό γκισέ.

    Ποιος μπλοκάρει το έργο 350 εκατ. ευρώ  Ιωάννινα – Κακαβιά

    Μπλοκάρει ξανά ένα μεγάλο οδικό έργο του υπουργείου υποδομών και μεταφορών που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον όλων των μεγάλων εγχώριων κατασκευαστικών ομίλων. Σας μιλάω, φυσικά, για το Ιωάννινα-Κακαβιά συνολικής αξίας άνω των 350 εκατ. Ευρώ, ο οποίος από ότι μαθαίνω «ξανακολλάει», καθώς η γκρίνιας μιας συγκεκριμένης κοινοπραξίας δε λέει να σταματήσει.

    Όσοι διαβάσατε για το σχετικό θέμα στο Wiseman την προηγούμενη εβδομάδα θα θυμάστε ότι η κοινοπραξία ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ-ΕΚΤΕΡ-ΕΡΕΤΒΟ-ΤΕΝΑ είχε προσφύγει στην Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ), χωρίς ωστόσο να μείνουν ικανοποιημένες από το πως εφάρμοσε το υπουργείο υποδομών την απόφαση της ΕΑΔΗΣΥ.

    Η εξέλιξη αυτή οδήγησε σε δεύτερη νέα προσφυγή των εταιριών στην ΕΑΔΗΣΥ με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να κολλήσει μέχρι τα τέλη του Ιουλίου καθώς η νέα ένσταση θα εκδικαστεί στις 7 Ιουλίου και άνθρωποι με καλή γνώση της  γραφειοκρατίας μου λένε ότι θα χρειαστεί κάτι λιγότερο από ένας μήνας για να έχουμε λευκό καπνό από την Αρχή.

    Επομένως, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα δοθεί μία νέα παράταση, η τρίτη κατά σειρά, καθώς οι προσφορές για το έργο αναμενόταν να υποβληθούν στα τέλη Ιουνίου.

    Ζεστό χρήμα από τον κρατικό προϋπολογισμό μαθαίνω πως μπαίνει στα ταμεία του ΟΣΕ, καθώς ο υπηρεσιακός υπουργός υποδομών και μεταφορών, Ιωάννης Γκόλιας, έδωσε το πράσινοι για δοθεί επιχορήγηση τουλάχιστον έξι εκατ. Ευρώ.

    Άνθρωπος με πολύ καλή γνώση των όσων συμβαίνουν στο υπουργείο αλλά και το αρχηγείο του ΟΣΕ στο Μεταξουργείο μου ανέφερε ότι το ποσό αυτό είναι η έκτη μηνιαία δόση της τακτικής ετήσιας επιχορήγησης που λαμβάνει ο οργανισμός.

    Να να σας θυμίσω ότι ο σιδηρόδρομος πρέπει από τη μία πλευρά να βρει τα χρήματα για να συντηρήσει τις λειτουργικές του δαπάνες, και από την άλλη να βρει τα απαραίτητα κεφάλαια ώστε να τρέξει άμεσα έργα για την ασφάλεια των υποδομών, οι οποίες είναι αρκετά κατώτερες των περιστάσεων όπως φάνηκε και από την τραγωδία στα Τέμπη.

    Εξάλλου, το ζήτημα της χρηματοδότησης των έργων ασφαλείας και της κάλυψης των αναγκών του ΟΣΕ ήταν ένα από τα θέματα για τα οποία μίλησε ο επικεφαλής του οργανισμού, Παναγιώτης Τερεζάκης, στην πρώτη συνέντευξη, που έδωσε ύστερα από την ανάληψη των καθηκόντων, αποκλειστικά στο mononews.

    Τι κίνητρα προσφέρει η Kaizen Gaming για να προσλάβει εργαζόμενους

    Το πρόβλημα με την έλλειψη εργαζομένων είναι γνωστό.

    Από τα υψηλά της ανεργίας έχουμε πέσει στα χαμηλά της προσφοράς εργασίας, με πολλές επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν σοβαρό θέμα.

    Σίγουρα το «κλειδί» για την προσέλκυση εργαζομένων είναι οι αμοιβές, αλλά αυτό δεν ισχύει για όλες τις περιπτώσεις.

    Πάντως η Kaizen Gaming, η οποία σχεδιάζει να προχωρήσει σε επιπλέον 1.000 προσλήψεις μέχρι το τέλος του 2023, έχει… ρίξει τα μεγάλα μέσα για να πετύχει τον στόχο της.

    Το «τυράκι» είναι οι αμοιβές, καθώς οι καλές συνθήκες εργασίας και το περιβάλλον, παράμετροι  που συνυπολογίζουν οι υποψήφιοι εργαζόμενοι, είναι γνωστές.

    Αυτό, λοιπόν, που μαθαίνει ο Wiseman, είναι ότι η εταιρεία για συγκεκριμένες θέσεις όπως οι  developers ή άλλες ειδικότητες, που υπάρχει μεγάλη έλλειψη εργαζομένων, δίνει 20% παραπάνω από αυτά που παίρνουν στην εταιρεία που βρίσκονται.

    Μάχη κανονική, δηλαδή, για το στελεχιακό δυναμικό.

    Στάσσης (ΔΕΗ) και Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) μαζί στην πράσινη ενέργεια…

    …συγκεκριμένα ο ΗΡΩΝ, του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (Γιώργος Περιστέρης) υπέγραψε μακροχρόνιες Συμβάσεις Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (PPAs) με τις RWE Renewables Europe & Australia και ΔΕΗ Ανανεώσιμες, μέσω της κοινοπραξίας τους ΜΕΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. που τις συνδέει η ΔΕΗ και ο Γιώργος Στάσσης.

    Ο ΗΡΩΝ θα προμηθεύεται περίπου 192 γιγαβατώρες πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας κάθε χρόνο από τον ευρύτερο όμιλο της ΔΕΗ.

    Η Optimus Energy, που είναι  Φορέας Σωρευτικής Εκπροσώπησης (ΦοΣΕ) ΑΠΕ στην Ελλάδα και θυγατρική εταιρεία της ΗΡΩΝ, προσφέρει στους φωτοβολταϊκούς σταθμούς μακροχρόνιες συμβάσεις, καλύπτοντας τις υπηρεσίες εξισορρόπησης και πρόσβασης στη χονδρεμπορική αγορά ενέργειας.

    «Τα PPAs θα επιτρέψουν στον ΗΡΩΝΑ να καλύψει μέρος των αναγκών του χαρτοφυλακίου προμήθειάς του και αποτελούν ένα, ακόμη, βήμα, στο πλαίσιο της δέσμευσής του για προμήθεια ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας στους πελάτες του», δήλωσε ο Λουκάς Δημητρίου, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου ΗΡΩΝ.

    Ταυτόχρονα η Optimus Energy και η κοινοπραξία των RWE και ΔΕΗ Ανανεώσιμες υπέγραψαν τις  πρώτες συμβάσεις υπηρεσιών εκπροσώπησης με μακροχρόνιο συμβατικό ορίζοντα.

    Ενθoυσιασμένοι και οι Γερμανοί της RWE…

    Ο Olaf Lubenow, Head Commodity Solutions UK, North- & South-Europe at RWE Supply & Trading, που είναι στην Ελλάδα συνέταιρος με τη ΔΕΗ, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για την υλοποίηση μακροχρόνιων συνεργασιών με πρωτοπόρους όπως ο ΗΡΩΝ.

    Οι συμφωνίες είναι αποτέλεσμα της πλήρους δέσμευσης όλων των συμμετεχόντων μερών και αναδεικνύουν τη δυνατότητα προστασίας του κλίματος με όρους της αγοράς».

    Η ηλεκτρική ενέργεια θα παραγάγεται από τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς Ορυχείο Λακκιά, Ρόδονας και Ανάργυροι 3, οι οποίοι θα κατασκευαστούν στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

    Η επενδυτική απόφαση για αυτούς τους σταθμούς, καθώς και για 2 επιπλέον, ελήφθη πρόσφατα από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες  και την RWE μέσω της κοινοπραξίας τους.

    Τα 5 έργα με συνολική ισχύ περίπου 210 MWp (175 MWac) προβλέπεται να είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2024.

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.