• Οικονομία

    ΗΠΑ: Ποιος θεωρείται «οικονομικά άνετος» σε 12 μεγάλες πόλεις

    • NewsRoom


    Η φράση «οικονομικά άνετος» μπορεί να έχει διαφορετική ερμηνεία για τον καθένα, ανάλογα με τις ανάγκες και τα θέλω του, είτε αυτό είναι να ζει χωρίς χρέη, είτε να μπορεί να αγοράσει ένα εξοχικό. Ωστόσο, στις ΗΠΑ, τα πράγματα είναι λίγο πιο ξεκάθαρα, καθώς για πολλούς, το «American Dream», αποκτά μία άλλη βαρύτητα.

    Το ποσό που πρέπει να έχει κάποιος στον τραπεζικό του λογαριασμό ποικίλλει κατά σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια μεταξύ των πόλεων, σύμφωνα με ανάλυση 12 μεγάλων μητροπολιτικών περιοχών των ΗΠΑ, από την εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Charles Schwab.

    Αστρονομικά ποσά

    Ακολουθεί μια λίστα με την καθαρή περιουσία που βάζει κάποιον στην λίστα των «οικονομικά άνετων» το 2023, σύμφωνα με τους κατοίκους 12 πόλεων.

    1. Σαν Φρανσίσκο: 1,7 εκατομμύρια δολάρια
    2. Νότια Καλιφόρνια (περιλαμβάνει το Λος Άντζελες και το Σαν Ντιέγκο): 1,5 εκατομμύρια δολάρια
    3. Νέα Υόρκη: 1,2 εκατομμύρια δολάρια
    4. Σιάτλ: 1 εκατομμύριο δολάρια
    5. Ουάσιγκτον, DC: 1 εκατομμύριο δολάρια
    6. Βοστώνη: 932.000 δολάρια
    7. Ντάλας: 820.000 δολάρια
    8. Σικάγο: 817.000 δολάρια
    9. Ατλάντα: 729.000 δολάρια
    10. Ντένβερ: 710.000 δολάρια
    11. Φοίνιξ (Αριζόνα): 653.000 δολάρια
    12. Χιούστον: 606.000 δολάρια

    Σημειώνεται ότι η καθαρή θέση ορίζεται ως η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων που κατέχει ένα άτομο ή μια εταιρεία.

    Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι αν και τα ποσά σε αυτήν τη λίστα είναι υψηλά, οι περισσότερες πόλεις που αναφέρονται έχουν επίσης σχετικά υψηλό κόστος ζωής.

    Για πολλούς από τους κατοίκους, το κόστος ζωής είναι 50% ή περισσότερο πάνω από τον μέσο όρο των ΗΠΑ, λόγω του υψηλού κόστους στέγασης, σύμφωνα με ανάλυση του ιστότοπου προσωπικών οικονομικών Kiplinger.

    “Ζαλίζουν” τα νούμερα σε Σαν Φρανσίσκο και Νέα Υόρκη

    Σημειώνεται ότι το Σαν Φρανσίσκο, η Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες είναι μερικά από τα πιο ακριβά μέρη για να ζει κανείς.

    Ενώ η μέση τιμή για αγορά κατοικίας στις ΗΠΑ, είναι επί του παρόντος 436.800 δολάρια, η μέση τιμή σε αυτές τις ακριβές πόλεις βρίσκεται πιο κοντά στο 1 εκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της Redfin.

    Δεδομένου ότι σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Federal Reserve, η συνολική μέση καθαρή αξία των νοικοκυριών στις ΗΠΑ είναι 121.700 δολάρια, για τους περισσότερους ανθρώπους, η διαμονή στις ακριβές πόλεις και το «American Dream, είναι απλά ένα «όνειρο θερινής νυκτός».

    Ωστόσο, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των Αμερικανών, διαπιστώθηκε ότι δεν γνωρίζουν καλά τι χρειάζονται για να είναι οικονομικά άνετοι. Μάλιστα τα ποσά που ανέφεραν για αυτές τις 12 πόλεις, διέφεραν αρκετά από την πραγματικότητα.

    Κυμαίνονταν από 2,5 εκατομμύρια δολάρια στο Ντένβερ έως 4,7 εκατομμύρια δολάρια στο Σαν Φρανσίσκο, το υψηλότερο ποσό από όλες τις πόλεις που αναφέρονται.

    Η διαδικτυακή έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο, σε ένα δείγμα 500 έως 750 κατοίκων για κάθε μητροπολιτική περιοχή, σε κατοίκους ηλικίας μεταξύ 21 και 75 ετών.

    Πηγή: CNBC

    Διαβάστε επίσης:

    Πολυτελή ακίνητα: Στο ραντάρ των πλούσιων αγοραστών η Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ