• newsletter

    Νίκος Παππάς: Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στη συνεργασία μας με τον Γιάννη Στουρνάρα!


    Επίθεση εναντίον του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ.Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε, χθες, ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού κ.Νίκος Παππάς, μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση ΕΡΤ, υποστηρίζοντας ότι “όποιος επιθυμεί να έχει ρόλο στα δημόσια πράγματα, καλό είναι να τοποθετείται δημοσίως και με την υπογραφή του και όχι μέσω διαρροών”.

    Ειδικότερα, ο κ.Παππάς απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν έχει προκύψει θέμα με τον κ.Στουρνάρα, τόνισε χαρακτηριστικά ότι είναι ο κεντρικός τραπεζίτης και η κεντρική τράπεζα έχει την αυτονομία της. Πρόσθεσε ότι έχει υπάρξει βέβαια και υπουργός Οικονομικών του κ. Σαμαρά και ότι δεν θα πρέπει να πολιτεύεται με την προτεραιότητα να δικαιώσει την πολιτική του. Επίσης, τόνισε ότι δεν είναι δικαιωμένη η πολιτική που άσκησε ως υπουργός Οικονομικών, καθώς αν ένας ΥΠΟΙΚ κρίνεται από το πόση απασχόληση μπορούν να δημιουργήσουν οι πολιτικές τους, τότε δεν κρίνονται ως επιτυχής, προσθέτοντας ότι μειώθηκαν κατά 500 χιλιάδες οι θέσεις εργασίας.

    Αναφορικά με το εάν είναι καλή ή όχι η συνεργασία της Κυβέρνησης με τον κ.Στουρνάρα ο κ.Παππάς εξέφρασε την άποψη ότι “έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης”!

    Αναφορικά με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο κ.Παππάς, τόνισε ότι το Ταμείο “συμμετέχει στο πρόγραμμα επειδή το ζήτησαν άλλοι και όχι η Ελλάδα. Για το αν θα συνεχίσει να συμμετέχει σημείωσε πως αυτό θα κριθεί από την έκβαση της μεγάλης διαφωνίας που υπάρχει μεταξύ των θεσμών για το χρέος”.

    Παράλληλα, διευκρίνισε ότι το πρόβλημα με το ΔΝΤ είναι ότι μαζί με την αναδιάρθρωση του χρέους ζητάει πολιτικές που υπονομεύουν την ανάπτυξη. “Αν μας ζητούσαν για την αναδιάρθρωση του χρέους την απελευθέρωση των απολύσεων για παράδειγμα είναι ένα ζύγι που θα το σκεφτόμασταν πάρα πολύ”, σημείωσε ο κ. Παππάς.

    apolyseis

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα εργασιακά, ο κ. Παππάς δήλωσε ότι “οι ομαδικές απολύσεις ήταν ένα από τα πράγματα που κληρονομήσαμε ως δεσμεύσεις”, χαρακτηρίζοντας “κέρδος της πρώτης διαπραγμάτευσης” το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή τα εργασιακά αποτελούν ένα ανοιχτό ζήτημα.

    Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το εάν θα υπάρξουν ομαδικές απολύσεις, απάντησε ότι “μπορεί να είμαστε αισιόδοξοι ότι τα πράγματα θα κινηθούν προς την θετική κατεύθυνση για τις ελληνικές θέσεις”. Όσον αφορά δε στον κατώτατο μισθό, ανέφερε πως “οι  κοινωνικοί εταίροι έχουν αντιληφθεί ότι η αποδόμηση της εργασίας δεν βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα”.

    Σχετικά με το προσφυγικό και με αφορμή και το γεγονός ότι ο Ερντογάν ζήτησε από τους Τούρκους αξιωματικούς που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά να επιστρέψουν στην Τουρκία ο κ. Παππάς ανέφερε ότι τα συμφωνηθέντα ισχύουν και πρέπει να τηρηθούν και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση είναι σε επικοινωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/gkempeliki-propaganda-ke-ta-simferonta/64505



    ΣΧΟΛΙΑ