• Business Of Fashion

    Τα χρώματα και η ελληνική αύρα στις δημιουργίες της Amaris Mykonian Art Stories

    • Αθηνά Λαρδή

    Μαρί Γυπαράκη


    Στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος «χτυπά» η καρδιά της μόδας, από την Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου. Ανανεώνοντας το ραντεβού τους, εκατοντάδες επαγγελματίες από το χώρο της μόδας και του στυλ δίνουν το «παρών» στην έκθεση «Athens Fashion Trade Show», η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη εμπορική fashion έκθεση στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

    Μοναδικές δημιουργίες, κομψά αξεσουάρ και στιλάτα υποδήματα είναι μερικά μόνο από τα είδη, που μπορεί να βρει κανείς σε αυτή τη γιορτή της μόδας, που δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες του χώρου και τους επισκέπτες να πραγματοποιήσουν χιλιάδες εμπορικές συναντήσεις δημιουργώντας ένα διεθνές εμπορικό γεγονός!

    Χαμογελαστοί, ευδιάθετοι, ευγενικοί και με αγάπη για αυτό που κάνουν, επαγγελματίες του χώρου υποδέχονται τους επισκέπτες, συστήνοντάς τους τις εταιρείες που εκπροσωπούν.

    Μετά από αρκετή ώρα περιπλάνησης στον τεράστιο χώρο, όπου φιλοξενείται η έκθεση, το ενδιαφέρον μας στράφηκε στο corner του brand Amaris Mykonian Art Stories. Στην πιο πολύχρωμη γωνία του «Athens Fashion Trade Show», η Μαρί Γυπαράκη, εικαστικός και δημιουργός, η Κατερίνα Γιατζόγλου, που έχει αναλάβει την εμπορική διεύθυνση και ανάπτυξη στην Ελλάδα και το εξωτερικό  και η ομάδα του Amaris, μας ξενάγησαν στον χώρο και μας μύησαν στη φιλοσοφία που βρίσκεται πίσω από τις δημιουργίες της κ. Γυπαράκη.

    Το στοιχείο που καθιστά μοναδικά, ιδιαίτερα και πρωτότυπα τα ρούχα του brand έγκειται στον τρόπο παραγωγής τους. Συγκεκριμένα, στα υφάσματα αποτυπώνονται οι φωτεινοί και χρωματιστοί πίνακες της καλλιτέχνιδος και δημιουργού, Μαρί Γυπαράκη, με μια χρονοβόρα και αρκετά περίπλοκη διαδικασία.

    Έντονα χρώματα, ανάλαφρα υφάσματα και ένας αέρας Μυκόνου και νησιωτικής Ελλάδας είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της συλλογής «Energia Solar» για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2019.

    Το κλειδί της επιτυχίας για την Amaris είναι η ομαδική δουλειά που γίνεται, καθώς πίσω από το brand βρίσκεται μια δυνατή ομάδα, η οποία μέσα από ώρες συζητήσεων και διαξιφισμών, γίνεται όλο και καλύτερη. Βέβαια, η Μαρί Γυπαράκη είναι η έμπνευση της εταιρείας.

    Μιλώντας στο mononews.gr, η Κατερίνα Γιατζόγλου εξηγεί πως για την Amaris είναι ουσιαστικά «η πρώτη σεζόν, η οποία έχει πάει και πάρα πολύ καλά, καθώς φέτος η εταιρεία μπήκε στα 30 καλύτερα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, στην αφρόκρεμα της μόδας, όπως είναι τα Αttica Stores (μια συνεργασία που θα εγκαινιαστεί τον Μάρτιο), το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος , το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, κ.α.

    Για καινούργια εταιρεία θεωρούμε πως είναι εντυπωσιακή και η είσοδός μας στην ελληνική αγορά, ενώ γίνονται και τα πρώτα βήματα και  προετοιμασίες για την ξένη αγορά».

    Μολονότι η Amaris δεν μετρά χρόνια παρουσίας στη βιομηχανία της μόδας, οι Ελληνίδες έχουν αγκαλιάσει με ιδιαίτερη θέρμη τις δημιουργίες αυτές.

    Το γεγονός ότι πρόκειται για προσεγμένα και καλοραμμένα ρούχα, συνάμα με την προσιτή τους τιμή, τα καθιστά ιδιαίτερα ελκυστικά.

    Άλλωστε, η δημιουργία υψηλών ποιοτικά και ταυτόχρονα value for money δημιουργιών ήταν μια βασική προϋπόθεση για την μέχρι τώρα πορεία της εταιρείας.

    Για τη σχέση τιμής – ποιότητας η κ. Γιατζόγλου διευκρινίζει πως «είναι δύσκολο να δημιουργούμε «made in Greece ρούχα» σε λογικές τιμές, για τους ευνόητους λόγους, αλλά στην Amaris προσπαθούμε πάρα πολύ γι’ αυτό.

    Αναζητούμε συνεχώς τρόπους να κάνουμε τα προϊόντα μας καλύτερα και πιο ελκυστικά για τον πελάτη, αφού αυτό είναι το ζητούμενο. Παρότι έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμη, πιστεύουμε πως η συλλογή του 2019 θα είναι πέντε φορές καλύτερη».

    Αναφορικά με τα εμπόδια που καλείται να αντιμετωπίσει μια νέα επιχείρηση στην Ελλάδα, η κ. Γιατζόγλου του brand τονίζει πως η κατάσταση είναι δύσκολη παγκοσμίως. «Το να δημιουργείς καινούργια πράγματα στη μόδα είναι μια πρόκληση, με μεγάλο βαθμό δυσκολίας».

    Πόσο εξοικειωμένες είναι οι Ελληνίδες σε νέα στυλ και brands, που πρεσβεύουν κάτι διαφορετικό; Για την κ. Γιατζόγλου «οι γυναίκες πλέον ταξιδεύουν, ενημερώνονται, βλέπουν sites, ακολουθούν τους πιο top σχεδιαστές.

    Είναι ωραίο να υπάρχει ένας συνδυασμός της «γρήγορης μόδας» με την πολύ επιλεκτική. Και αυτή είναι η συμβουλή μου για τις νέες γυναίκες και όχι μόνο».

    Οι δημιουργίες Amaris απευθύνονται σε όλες τις σύγχρονες γυναίκες, χωρίς διαχωρισμούς.

    Ρούχα μοναδικά και ιδιαίτερα, που αποπνέουν μια κοσμοπολίτικη και καλλιτεχνική αύρα και προορίζονται για κάθε δυναμική γυναίκα, που θέλει να αισθάνεται λαμπερή, αποπνέοντας έναν αέρα αισιοδοξίας και ελληνικού καλοκαιριού.

    Ανακαλύψτε τις δημιουργίες του ελληνικού brand στο επίσημο site της εταιρείας https://www.amarisartstories.com/ καθώς και στις σελίδες της σε facebook και instagram.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Amaris Mykonian Art Stories: «A piece of art για κάθε γυναικεία ντουλάπα»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Amaris Mykonitsa Residence: Μια διαφορετική εμπειρία στο «Νησί των Ανέμων»



    ΣΧΟΛΙΑ