• LIFE&STYLE

    Στέλιος Χατζηιωάννου: Νέα επιχειρηματικά ανοίγματα στην Ελλάδα από έναν άνθρωπο που ξέρει να προσφέρει

    Sir Στέλιος Χατζηιωάννου


    Δεν μιλά πολύ, αλλά έχει ένα έντονο, σκούρο, διεισδυτικό βλέμμα, από αυτά που σε κάνουν να πιστεύεις πως ακτινογραφούν χαρακτήρες και ικανότητες. Χαμογελαστός, καθόλου βλοσυρός, και καλός συζητητής στις κοινωνικές σου συναναστροφές του, ο Στέλιος Χατζηιωάννου είναι στις επιχειρήσεις πρωτοπόρος, επαναστατικός, με κοινωνική αντίληψη και ευαισθησία, ένας γιος που δεν υπήρξε απλά κληρονόμος ενός πλούσιου αυτοδημιούργητου πατέρα, του Λουκά Χατζηιωάννου, αλλά έγραψε την δική του ιστορία. Άλλωστε ήταν μόλις 39 ετών, όταν η βασίλισσα Ελισάβετ τον έχρησε ιππότη, με αποτέλεσμα το «Sir» να είναι πια αναπόσπαστο από το όνομά του.

    Πρόσφατα ο ιδρυτής της easyJet, Sir, λοιπόν, Στέλιος Χατζηιωάννου εκτιμήθηκε, για άλλη  μια φορά, ως ο πλουσιότερος Κύπριος στη Βρετανία, με επόμενο τον Άλκη Δαβίδ, στην Rich List των Sunday Times.

    Η χρυσή, σαν να λέμε, λίστα περιλαμβάνει τους 1.000 πλουσιότερους ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο και ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου είναι ο 48ος της, με περιουσία που υπολογίζεται στα 2,95 δισεκατομμύρια στερλίνες, ενώ συνεχίζει άοκνος την επιχειρηματική του δραστηριότητα, με τις τελευταίες πληροφορίες να τον φέρουν να είναι έτοιμος να βάλει λεφτά στην Ελλάδα και, συγκεκριμένα, στο real estate. Ήδη, βρίσκεται σε συζητήσεις για την απόκτηση ενός πακέτου ακινήτων.

    Όμως, ο πλούτος, η επίδειξη του, η μεθοδική και πανέξυπνη επίτευξή του, ή η ξέφρενη ζωή, δεν είναι αυτά που χαρακτηρίζουν το πέρασμα του Στέλιου Χατζηιωάννου σε αυτόν τον κόσμο.

    Όπως τα δυο αδέλφια του, την Κλέλια και τον Πόλυ, αλλά κυρίως τον πατέρα του, ο Λουκάς Χατζηιωάννου, από τον Πεδουλά της Κύπρου, έτσι και ο Στέλιος προσπαθεί να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο, να διορθώσει όσο γίνεται την κοινωνική αδικία, να βοηθήσει να νικήσουν ασθένειες άνθρωποι που δεν έχουν τα μέσα, να μορφώσει παιδιά που όλα τους το δικαιούνται αλλά τους το στερούν, να σταθεί εκεί σε ό,τι βασανίζει την Κύπρο, «την θαλασσοφίλητη» που έλεγε ο Σεφέρης, και στην Ελλάδα, την «μακρινή πατρίδα», το «ρόδο το αμάραντό» μας.

    Αποκορύφωμα όλης του αυτής της αφοσίωσης στη συναίσθηση της ανθρώπινης οδύνης και της απάλυνσής της; Τον Μάιο του 2017, μέσω της διαθήκης του, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, αποφάσισε να αφήσει τη μισή του περιουσία στους φιλανθρωπικούς σκοπούς του Ιδρύματός του, για να προσπαθήσει να «αποκληρώσει το χρέος του στην κοινωνία» όπως έχει δηλώσει!

    Γιατί δεν είναι «άχθος αρούρης», περιττό, άχρηστο βάρος της γης, αλλά αγρός που θα καρπίσει και ίχνος που θα μείνει σε εκείνους που μπόρεσε να απαλύνει τον μόχθο και τον πόνο. Κάτι που, φυσικά, δεν περνά απαρατήρητο από την ίδια την κοινωνία που έχει επιβραβεύσει πολλάκις την οικογένεια Χατζηιωάννου…

    Η τελευταία φορά ήταν μόλις την Παρασκευή που μας πέρασε, με τη βράβευση των τριών αδερφών της οικογένειας, του Πόλυ, της Κλέλιας και του Στέλιου Χατζηιωάννου, που πραγματοποιήθηκε παρουσία της πολιτικής ηγεσίας της Κύπρου και πλήθους σημαντικών προσωπικοτήτων, στο Μέγαρο Εθνικής Ασφαλιστικής, στην αίθουσα δεξιώσεων, όπου έγινε η τελετή βράβευσης διακεκριμένων Κυπρίων για τη δράση τους στο εξωτερικό και στον ελλαδικό χώρο.

    Ο Στέλιος, ο Πόλυς και η Κλέλια Χατζηιωάννου
    Τα βραβεία διεθνούς αριστείας Κυπρίων, τα τρία αδέρφια αφιέρωσαν στον αείμνηστο πατέρα τους, Λουκά Χατζηιωάννου, και στην πολυαγαπημένη μητέρα τους, τη Νέδη.
    Οι βραβευθέντες Στέλιος, Κλέλια και Πόλυς Χατζηιωάννου με τον Κωνσταντίνο Σκορίλα, την Ντόρα Πάλλη και τη Ροζμαρί Χατζηιωάννου

    Εις το όνομα του πατρός, Λουκά Χατζιωάννου

    «Είχα κληρονομήσει κάποια πλούτη από τον πατέρα μου, έναν ελληνοκύπριο μεγιστάνα με μεγάλες επιχειρήσεις και έπειτα ήμουν αρκετά τυχερός που ήμουν στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσω μια επιχείρηση που πήγε πολύ καλύτερα από ό,τι ήλπιζα…»

    Κάπως έτσι, σεμνά απάντησε, σε τιμές που του έγιναν, ο Στέλιος, που γεννήθηκε 14 Φεβρουαρίου του 1967 στην Αθήνα, ζει επίσημα στο Λονδίνο και εργάζεται και στο Μονακό, αναφερόμενος στον σπουδαίο πατέρα του.

    Ο Λουκάς Χατζηιωάννου, από τον Πεδουλά της Κύπρου, ονειρευόταν ταξίδια στις θάλασσες και από μικρός άρχισε να εργάζεται για να βοηθήσει την 12μελή οικογένεια του, αυτός ο πρωτότοκος.

    Μετρώντας εφηβικές δουλειές σε μέρη μακρινά από το νησί του, έγινε με σκληρή δουλειά ο «βασιλιάς των τάνκερ», πρόσφερε δουλειά σε τουλάχιστον 2000 κυπριακές οικογένειες, ανέλαβε να σπουδάσει παιδιά και να βοηθήσει ιατρικά πολλούς που είχαν ανάγκη, παντρεύτηκε με την Νέδη Χατζηιωάννου το 1958 για μια ζωή και απέκτησε τον Πόλυ, τον Στέλιο και την Κλέλια.

    Πρόλαβε να δει δύο εγγόνια από την οικογένεια του Πόλυ και να αφήσει, χωρίς αδικία, τεράστια περιουσία στα παιδιά του.

    Ο Στέλιος, αφού αποφοίτησε από το London School of Economics και έκανε μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου, αύξησε την πατρική δημιουργία με ευρηματικότητα και ένα παροιμιώδες εμπορικό δαιμόνιο.

    Με τη δημιουργία της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους easyJet, σε ηλικία μόλις 28 ετών, έφερε επανάσταση στις αεροπορικές μεταφορές, με την αεροπορική του να συγκαταλέγεται στις εταιρείες του δείκτη FTSE-100, ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου με βάση την αξία της και τον ίδιο να κατατάσσεται ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, στις υψηλότερες, μάλιστα, θέσεις.

    Στέλιος Χατζηιωάννου
    Στέλιος Χατζηιωάννου. Επιχειρηματίας

    Διατήρησε τα δικαιώματα της ονομασίας «easy» με την εταιρεία επενδύσεων του, την easyGroup, με έδρα το Μονακό και το Λονδίνο, επεκτεινόμενος  σε νέους τομείς, με αρχή πάντα να προσφέρει μεγάλη αξία με το χαμηλότερο δυνατό κόστος για τους καταναλωτές.

    Έτσι γεννήθηκαν οι easyBus, easyHotel, easyCar, easyOffice, easyGym, ενώ τα σούπερ μάρκετ του στην Αγγλία, χωρίς φίρμες και διάκοσμους, αλλά με άριστη ποιότητα, πρόσφεραν διέξοδο οικονομική ακόμα και στις πλέον φτωχές οικογένειες.

    Φυσικά, ουδέποτε εγκατέλειψε την ναυτιλία, αλλά δημιούργησε, το 1992, τη δική του εταιρεία, την Stelmar, που εισήχθη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2001 και στη συνέχεια πωλήθηκε το 2005, τέσσερις φορές πάνω από την αρχική τιμή της μετοχής.

    Από το 2009 είναι Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Δημοκρατίας της Κύπρου στο Πριγκιπάτο του Μονακό.

    «Ο κόσμος είναι γεμάτος από άπραγους, πλούσιους νέους που ζουν τη ζωή τους χωρίς ποτέ να κάνουν κάτι καλό»

    Ο πατέρας Λουκάς, η αδελφή Κλέλια, πάντα η μάνα Νέδη, αφιέρωσαν τη ζωή τους στο να βοηθούν όσους δε στάθηκαν το ίδιο τυχερούς με εκείνους.

    Το έργο τους, που δεν θέλησαν ποτέ να αποκαλέσουν φιλανθρωπικό, αλλά απλά ανθρώπινη υποχρέωση, ήρθε να ακολουθήσει με θέρμη και αλήθεια ο Στέλιος Χατζηιωάννου. Και πώς αλλιώς, αφού με τέτοιες αρχές είναι μεγαλωμένος! Μόνο που η δική του κίνηση ήταν από εκείνες που δεν συνηθίζονται και που μόνο θαυμασμό και εντυπωσιασμό προκαλούν.

    Ήταν Μάιος του 2017, όταν ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, που έχει το δραστήριο Stelios Philanthropic Foundation, ανακοίνωσε πως γίνεται μέλος της διεθνούς πρωτοβουλίας «Giving Pledge» και μέσω της διαθήκης του αφήνει τη μισή του περιουσία στους φιλανθρωπικούς σκοπούς του Ιδρύματός του.

    Η «Giving Pledge» ξεκίνησε στην Αμερική το 2010 από τους Bill και Melinda Gates και τον Warren Buffett είναι μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα πιο έντονα κοινωνικά προβλήματα,  με πάνω από το μισό της περιουσίας πολύ πλούσιων ατόμων της γης, για σκοπούς που θα απαλύνουν τον πόνο, την δυστυχία, την αδικία.

    Ο Στέλιος, και ενώ είναι ήδη σε μια σχέση με προοπτικές την οικογένεια, με την Ορλα, εντάσσεται σ αυτήν την παγκόσμια προσπάθεια, ενώ παραδέχτηκε πως το τηλέφωνο και η προτροπή του  Bill Gates στάθηκαν καθοριστικά για την συμμετοχή του στο Giving Pledge.

    Στην ανακοίνωση της απόφασης του σημείωσε πως «είχα πραγματικά, τουλάχιστον 2 φορές στη ζωή μου, την επιλογή να μη δουλεύω για να ζήσω. Ο κόσμος είναι γεμάτος από άπραγους, πλούσιους νέους που ζουν τη ζωή τους χωρίς ποτέ να κάνουν κάτι καλό για τον κόσμο. Είμαι πλέον 50 ετών και εξακολουθώ να εργάζομαι για να ζήσω (για την ακρίβεια, περίπου 60 ώρες την εβδομάδα). Όταν ωστόσο συμπλήρωσα τα 40, ξεκίνησα την προσπάθεια για να «αποπληρώσω» το χρέος μου στην κοινωνία. Πιστεύω πως αυτό το χρέος το έχουν όλοι όσοι είναι εύποροι οικονομικά, καθώς η περιουσία τους οφείλεται κυρίως στους πελάτες που επιλέγουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους. Μου πήρε άλλα 10 χρόνια παράλληλης «σκέψης» και «πράξης» που σχετίζεται με τη φιλανθρωπία, για να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι μόνο αν κάποιος προσφέρει πάνω από το μισό της προσωπικής του περιουσίας σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, μπορεί ουσιαστικά να εξισορροπήσει τις ανάγκες οικογένειας και φίλων, έναντι άλλων καλών σκοπών…».

    Παράλληλα ο Στέλιος Χατζηιωάννου συνεχίζει τη δική του δράση σε Βρετανία, Ελλάδα, Κύπρος και Μονακό με το «Φαγητό από καρδιάς» στην Ελλάδα, που προσφέρει καθημερινά, σε όσους έχουν ανάγκη, συσκευασμένα τρόφιμα, στην επιβράβευση της δικοινοτικής επαγγελματικής συνεργασίας στο διχοτομημένο νησί της Κύπρου, με στόχο την προάσπιση και ενίσχυση μακροχρόνιας ειρήνης, ανάμεσα στις κοινότητες Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων, τη  διάθεση υποτροφιών σε ευφυείς νέους για να σπουδάσουν στα πανεπιστήμια όπως το London School of Economics και το City University, όπου φοίτησε ο ίδιος, στην ετήσια έκδοση επιταγής στη WWF και στον Ερυθρό Σταυρό.

    «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι κανείς δεν έχει το μονοπώλιο στις καλές ιδέες που υποστηρίζουν φιλανθρωπικούς σκοπούς και τα προβλήματα στον κόσμο μας δεν θα τελειώσουν ποτέ», τονίζει, «για αυτό θα πρέπει, όσο μπορούμε, να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τη βοήθεια μας για πάντα…».

    Ένα Ίδρυμα με συνεχή δράση σε Κύπρο, Ελλάδα, Μονακό και Ηνωμένο Βασίλειο

    Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου, αναγνωρισμένο στο Μονακό και στο Ηνωμένο Βασίλειο, σημειώνει πρωτοβουλίες για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης και του περιβάλλοντος στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα και την Κύπρο.

    Γράψαμε ήδη πως στην Κύπρο λειτουργεί το πρόγραμμα “φαγητό από καρδιάς” για δωρεάν γεύματα  σε όσους το έχουν ανάγκη, περίπου 200.000 άτομα, ενώ έχει σχεδιαστεί ήδη, η λειτουργία περισσοτέρων κέντρων διανομής στην Κύπρο και στην Αθήνα.

    Στις 30 Νοεμβρίου του 2018, το Ίδρυμα ολοκλήρωσε την διαδικασία της οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 505.000 λιρών Αγγλίας, για τις οικογένειες που βύθισαν στο πένθος, οι πυρκαγιές του Ιουλίου στην Ανατολική Αττική.

    Ο Στέλιος Χατζηιωάννου

    Ακόμη αύξησε τα ποσά των βραβείων -ύψους 120.00 ευρώ- για το «Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2019» που διοργανώνει για 12η συνεχόμενη χρονιά ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, το οποίο ενισχύει τη νεανική επιχειρηματικότητα συμμετέχοντας στη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ελλάδα.

    Συγκεκριμένα, μέχρι και το 2019, το Βραβείο έχει ενισχύσει νέες επιχειρήσεις με το συνολικό ποσό των €920.000.

    Κάθε χρόνο το Ίδρυμα προσφέρει πολλά δικοινοτικά βραβεία σε ομάδες που απαρτίζονται από έναν Τουρκοκύπριο και έναν Ελληνοκύπριο που συνεργάζονται στο νησί. Σε κάθε νικητήρια ομάδα απονέμεται χρηματικό έπαθλο ύψους €10.000. Από το 2009, η συνολική αξία των βραβείων που έχει χορηγηθεί για τη συνεργασία μεταξύ των δύο κοινοτήτων ανέρχεται σε €3.250.000.

    Το Ίδρυμα, ακόμα, προσφέρει οικονομική στήριξη σε άλλα φιλανθρωπικά ιδρύματα με ποικίλα αίτια, με έμφαση σε εκείνα που βρίσκονται σε  Κύπρο, Ελλάδα, Μονακό και Ηνωμένο Βασίλειο. Υποστηρίζεται, επιπλέον, η επιχειρηματική δραστηριότητα των ατόμων με αναπηρία, με χρηματικά έπαθλα και δημιουργία θέσεων εργασίας για αυτά.

    Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το βραβείο λειτουργεί σε συνεργασία με το Leonard Cheshire, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που επικεντρώνεται στη βοήθεια των Ατόμων με Αναπηρία. Τα βραβεία απονέμονται σε άτομα με αναπηρία που έχουν ξεκινήσει τη δική τους επιχείρηση.

    Ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα, χρηματοδοτεί υποτροφίες, βοηθώντας νέους να φοιτήσουν σε σχολικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα όπου έχει φοιτήσει ο ίδιος, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, όπως στα Γυμνάσιο Δούκα στην Αθήνα, London School of Economics και Cass City University of London στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Ο φημισμένος εργένης που έγινε περήφανος πατέρας

    Δουλεύοντας πολύ, ταξιδεύοντας συνεχώς, με το νου του πάντα στην Ελλάδα σε μάνα και αδελφή, με την έντονη και ολόκαρδη δραστηριότητα του για απάλυνση οδυνών, ο Στέλιος Χατζηιωάννου δεν υπήρξε κανένας αποστειρωμένος ή χωρίς έντονη τη μεσογειακή του αγάπη για τη ζωή άνδρας.

    Είναι γνωστά κάποια αξεπέραστα, εμβληματικά του πάρτι, καθώς και η αδυναμία του στις ωραιότερες των κυρίων της Ευρώπης.

    Άλλωστε, με τον τίτλο της ωραιότερης της Μεγάλης Βρετανίας, μία πανύψηλη Αγγλίδα καλλονή, με διάφανο δέρμα, πριν λίγα χρόνια τον είχε συνοδεύσει σε ταξίδι του στην Αθήνα και σε φιλικά δείπνα του, ως ευχάριστη διακοπή της επιχειρηματικής του έντασης.

    Η εστεμμένη καλλονή, πάντως, είχε εντυπωσιάσει όχι μόνο με την χαριτωμένη εμφάνιση της, αλλά και με τη σεμνότητα και τη προσοχή που έδειχνε στον Στέλιο Χατζηιωάννου.

    Τις λονδρέζικες κοσμικές στήλες, όμως, είχαν απασχολήσει πολύ η σχέση του με την εντυπωσιακά καλλίγραμμη  χορεύτρια Ντάνι Μινόγκ, αδελφή της διάσημης αυστραλιανής τραγουδίστριας Κάιλι, αλλά και άλλες εμφανίσεις του με κυρίες της βρετανικής αριστοκρατίας, μιας και η προτίμηση του στις λευκές, εύθραυστες καλλονές της γηραιάς Αλβιώνος είναι απροκάλυπτη.

    Εμβληματικό υπήρξε το πάρτι του, για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στη υπέρκομψη έπαυλη  του στο Μόντε Κάρλο, όπου συγκεντρώθηκα οι ισχυροί του χρήματος της Γης, αθλητές και διάσημα μοντέλα, αλλά και εκείνο που έδωσε για τα γενέθλια των 40 του χρόνων, στη θρυλική βίλα «Victoria», στη παραλία Saint Jean του Saint Barth, την οποία φήμες ήθελαν να έχει αγοραστεί αντί του διόλου ευκαταφρόνητο ποσού του 1,6 εκατ. ευρώ.

    Στο υπέροχο σκάφος του, φιλοξενούμενοι εντυπωσιάζονταν από την ικανότητα διοργάνωσης αξέχαστων γιορτών του οικοδεσπότη Στέλιου Χατζηιωάννου, με την αγάπη του για τα καταπράσινα, ζαφειρένια σχεδόν, νερά της Καραϊβικής.

    Ξάφνιασε, λοιπόν, πολύ το ότι αφού έγινε ένας από τους πλέον επιτυχημένους επιχειρηματίες και αφού έδωσε την μισή του περιουσία ως χρέος του σε όσους υποφέρουν, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, στα 51 του, έγινε πατέρας και σηματοδότησε το τέλος της εργένικης ζωής.

    Το περασμένο  καλοκαίρι απέκτησε ένα κατάξανθο κοριτσάκι από την Ιρλανδή καλλονή Ορλα Μέρφι, διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων, που δραστηριοποιείτο επαγγελματικά στο Μονακό ως επικεφαλής στο Sales Key Account Manager του ομίλου Boutsen Design.

    Όρλα και Κλέλια Χατζηιωάννου

    Η σχέση τους υπήρχε χωρίς δημοσιεύματα, διακριτικά και πολύ δεμένα, τρία χρόνια πριν αποκτήσουν το κοριτσάκι τους και πριν ξεκινήσουν επίσημα τις κοινές εμφανίσεις τους στις εκδηλώσεις του πρίγκιπα Αλβέρτου -στενού φίλου της οικογένειας Χατζηιωάννου- αλλά και σε όλες τις επίσημες δραστηριότητες που σχετίζονται με το Ίδρυμα Χατζηιωάννου στο πριγκιπάτο.

    Όσοι γνωρίζουν τον Στέλιο Χατζηιωάννου πάντα εντυπωσιάζονται από τις γρήγορες αποφάσεις του, αλλά δε περίμεναν πως ο πάντα πολυάσχολος και γελαστός επιχειρηματίας, αρεστός πολύ σε διάσημες καλλονές της Ευρώπης, θα έβρισκε τελικά χρόνο, και κυρίως διάθεση, για να φτιάξει οικογένεια, μιας και ενώ τηρούσε πάντα τις κυπριακές και ελληνικές παραδόσεις, προτιμούσε μια ελεύθερη ζωή και οι έντονοι ρυθμοί του, τα συνεχή ταξίδια του, οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες, δεν έμοιαζαν να του αφήνουν περιθώρια.

    Κι όμως, να, που μη δίνοντας λαβή στον ευρωπαϊκό, κοσμικό Τύπο, ο δραστήριος Mr easyJet διατήρησε μια σχέση εκτός δημοσιότητας για χρόνια, γίνεται πατέρας και μαζί με την διακοσμήτρια των πλέον απαιτητικών αριστοκρατών των ανακτόρων της Ευρώπης έφτιαξαν, ήδη, το κοριτσίστικο δωμάτιο, όλο φως και ασφάλεια, στο αρχοντικό τους στο Μόντε Κάρλο.

    Μάλιστα, αν και γράφτηκε πως ο Στέλιος Χατζηιωάννου γνώρισε την Ορλα στη μητέρα του και στην αδελφή του, Κλέλια, το Πάσχα, δικοί του άνθρωποι μάς διαβεβαίωσαν πως είχαν έρθει στο τέλος Μαρτίου και γέμισαν χαρά και συγκίνηση με το νέο του παιδιού την οικογένεια.

    Τον ερχομό της κόρης του στον κόσμο, το περασμένο καλοκαίρι, τον γιόρτασε με μια χαρά και περηφάνια που δεν κρυβόταν από την σεμνότητα του, παραθέτοντας οικογενειακή δεξίωση -παρουσία και του πρίγκιπα Αλβέρτου- στο σκάφος του, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στη μαρίνα του Μονακό.

    Η Ορλα, σε εκείνη τη γιορτή, έλαμπε από χαρά και από κομψότητα μέσα στο κομψό μάξι φόρεμα της, στο χρώμα της άμμου, το κεντημένο με λουλούδια, πάντα αγαπημένη με την αδερφή του Στέλιου, την Κλέλια Χατζηιωάννου, στην οποία έχει μεγάλη αδυναμία, στα δυο της παιδιά, αλλά και στις ωραίες κόρες του Πόλυ και της Ρόζμαρι, τις Εριέττα και Λιλιάνα Χατζηιωάννου.

    Λιακάδες και γιορτές λοιπόν, για τα παιδιά του Λουκά Χατζηιωάννου, από εκείνο το ορεινό, φτωχό χωριό της Κύπρου, που ονειρευόταν θάλασσες, γράμματα, ταξίδια και μια οικουμένη όλο καλοσύνη. Και να η συνέχεια του…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στέλιος Χατζηιωάννου (easyGroup): Τι λέει για το Brexit, γιατί βλέπει αύξηση των ναύλων στις αερομεταφορές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρασκήνιο: Το dinner του sir Stelios Χατζηιωάννου με κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Π. Χατζηιωάννου: Ο κρίσιμος Ιούλιος του 2015, η… βουτιά στην πισίνα και η μετεγκατάσταση στην Κύπρο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στ. Χατζηιωάννου: Βρήκε ακίνητο για να φέρει τα easyfoodstores στην Ελλάδα– Τι λέει για τη διαμάχη με το Netflix



    ΣΧΟΛΙΑ