• Ναυτιλία

    Π. Χατζηιωάννου: Ο κρίσιμος Ιούλιος του 2015, η… βουτιά στην πισίνα και η μετεγκατάσταση στην Κύπρο

    • NewsRoom
    Πόλυς Χατζηιωάννου ναυτιλία

    Πόλυς Χατζηιωάννου, επικεφαλής Safe Bulkers


    Η Κύπρος, από Plan B office της ναυτιλιακής εταιρείας Safe Bulkers του γνωστού εφοπλιστή Πόλυ Χατζηιωάννου, μετατράπηκε, μέσα σε μία διετία, σε δεύτερη έδρα της εταιρείας, η οποία, στο διάστημα αυτό, αύξησε τα υπό διαχείριση πλοία της μέσω Κύπρου από πέντε σε 37. Και μάλιστα υπό κυπριακή σημαία. 

    Ο CEO της εταιρείας Πόλυς Χατζηιωάννου ανέλυσε στο Cyprus International Investors Summit γιατί η εταιρεία χρησιμοποιεί πλέον την Κύπρο για τη διαχείριση μεγάλου μέρους των επιχειρήσεων της, αλλά και γιατί ο ίδιος και η οικογένειά του μετεγκαταστάθηκαν μόνιμα εκεί.

    Σύμφωνα με το κυπριακό In Business, ο εφοπλιστής παραδέχθηκε πως όλα ξεκίνησαν το 2015 λόγω της κατάστασης στην Ελλάδα, οπόταν και σχεδόν όλες οι εφοπλιστικές εταιρείες που έδρευαν στη χώρα έψαχναν για Plan B office σε περίπτωση που οι εξελίξεις ήταν αρνητικές. Σ’ αυτά τα πλαίσια, ενώ πολλοί άλλοι πλοιοκτήτες  επέλεγαν άλλους προορισμούς όπως το Μονακό, η Σιγκαπούρη και η Γενεύη, ο ίδιος επέλεξε την Κύπρο, κατά κύριο λόγο λόγω της γεωγραφικής της θέσης, και έτσι μεταφέρθηκαν στην Κύπρο τα πρώτα άτομα από το προσωπικό της εταιρείας.

    «Σε εκείνο το στάδιο δεν σχεδίαζα να εγκατασταθώ μόνιμα στο νησί», ανέφερε με ειλικρίνεια.

    Ωστόσο, η εξέλιξη ήταν ραγδαία για τις δραστηριότητες της Safe Bulkers στην Κύπρο: νέα γραφεία, αύξηση προσωπικού στη χώρα, συνεχείς επενδύσεις.

    Η… βουτιά στην πισίνα

    Ο κ. Χατζηιωάννου δεν περιορίστηκε να μιλήσει μόνο για την επιχειρηματική του εμπειρία στην Κύπρο αλλά και για την προσωπική. Όντας πατέρας πέντε παιδιών, η απόφαση για μόνιμη εγκατάσταση στην Κύπρο δεν ήταν εύκολη.

    Στην πορεία των διεργασιών για δημιουργία του κυπριακού γραφείου, ενημερώθηκε για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η χώρα σε όσους πληρούν τα κριτήρια του καθεστώτος non domicile.

    «Το σκέφτηκα και αποφάσισα πως η Κύπρος θα ήταν το τέλειο μέρος για εμένα και την οικογένειά μου, για να ζήσουμε. Θυμάμαι ότι λάβαμε την τελική απόφαση στις 4 Ιουλίου 2015 (σ.σ. δηλαδή μία ημέρα πριν από το δημοψήφισμα στην Ελλάδα)», σχολίασε χαρακτηριστικά.

    Όπως γράφει το In Business, ο εφοπλιστής αναφέρθηκε και σε ένα συγκεκριμένο περιστατικό που αφορούσε τα παιδιά του, αλλά έπαιξε ρόλο στην απόφασή του. Όπως εξήγησε, όταν έψαχναν για σπίτι, τα παιδιά του, ρώτησαν, εν αγνοία του, τον ιδιοκτήτη ενός ακινήτου που επισκέφθηκαν αν μπορούσαν να βουτήξουν στην πισίνα επειδή έκανε ζέστη και αυτός τους το επέτρεψε αμέσως.

    «Αυτού του είδους ανθρώπους θα βρείτε στην Κύπρο», σχολίασε. Πρόσθεσε επίσης πως τα παιδιά του μέσα σε μερικούς μήνες κατάφεραν να κάνουν νέους φίλους. Μάλιστα, δύο εξ αυτών, που σήμερα σπουδάζουν στο εξωτερικό, πάντα θέλουν να έρχονται Κύπρο την περίοδο των διακοπών τους για να δουν τους φίλους τους, πρόσθεσε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκλειστικές δηλώσεις στο mononews του Στέλιου Χατζηϊωάννου: Σε ποια ελληνική εταιρεία ενδιαφέρεται να επενδύσει ο «Mr Easyjet»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλέλια Χατζηιωάννου: Η βάπτιση της Άννας, η συγκίνηση της ευτυχισμένης μανούλας και η χαρά των Χατζηιωάννου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Χατζηιωάννου: Η Safe Bulkers επενδύει και πάλι σε μεταχειρισμένο capesize



    ΣΧΟΛΙΑ