• LIFE&STYLE

    Ο κύριος Λιάγκας πήρε το όπλο του

    Λιάγκας

    Γιώργος Λιάγκας


    Ο Γιώργος Λιάγκας επέστρεψε στο ραδιόφωνο, αυτή τη φορά στο Party, σε εκείνο, δηλαδή, που ανήκει στον Μένιο Φουρθιώτη και καθημερινά είναι θέμα στα σάιτ για το τι είπε και τι δεν είπε. Όχι πως αυτό είναι μέτρο για το ενδιαφέρον του κόσμου, μιας και τα σάιτ, καθημερινά μας ενημερώνουν και για το αν στένεψε ο κορσές της Κέιτ Μίντλεντον, αν φορούσε στενή γόβα και την πείραξε στο κότσι η Μέγκαν και αν στραβοκοίταξε τον μπάτλερ η βασίλισσα της Αγγλίας, γιατί της έπεσε βαριά η πουτίγκα, πράγματα που αφήνουν παγερά αδιάφορο έναν λαό, ο οποίος, κάποτε έβγαλε σαν τρίχα από το ζυμάρι τους δικούς του εστεμμένους. Όμως, όπως και να ‘χει, ο Γιώργος Λιάγκας μοιάζει να είναι αυτός που όλοι λατρεύουν να μισούν ή που μισούν που τον λατρεύουν.

    Στις ραδιοφωνικές του εκπομπές, πολύ δυναμικός, συνήθως δεν αφήνει κουβέντα να πέσει κάτω. Οποίος του έχει κάνει κριτική, τολμά να αντιταχθεί στα λεγόμενά του, έχει υπογραμμίσει κάποια αντίθεση μαζί του θα γίνει στόχος του, θα λάβει τις απαντήσεις του, θα αποτελέσει θέμα συχνά και ολόκληρης εκπομπής. Ο ραδιοφωνικός αέρας δηλαδή, μοιάζει με τηλέφωνο που κάποιος καλεί και εκείνος που απαντά, δεν προλαβαίνει να αρθρώσει λέξη, κάνοντας τα μέσα και δη, το ραδιόφωνο, πολύ ιδιωτική υπόθεση!

    Για να μην τον αδικήσουμε έτσι κάνουν όλοι! Οι κυρίες Καινούργιου και Μελέτη, τα βάζουν με όλους και με όλα, ως ωραίες καβγατζούδες της μικρής οθόνης, διεκδικώντας το δίκιο τους, που τις πνιγεί, με πάνελ γύρω τους, που συνήθως τις σιγοντάρουν, χωρίς να υπάρχει αντίλογος από τον όποιο -δύστυχο- τόλμησε να κρίνει το αλάθητο των παρουσιαστριών!

    https://www.instagram.com/p/BqEzTfoAw-v/

    Ο κύριος Ουγγαρέζος, ομοίως πράττει, ενώ μαρτυρά και το τι έχει συμβεί στα επαγγελματικά του. Αυτό δηλαδή κι αν είναι! Σε ποια άλλη δουλειά αυτό θα ήταν αδιανόητο. Να πας δηλαδή στην τράπεζα και να σου λέει το ταμείο τι του είπε ο διευθυντής το πρωί και να μην πας στην απέναντι τράπεζα, γιατί τους προλαβαίνουν τις θέσεις πάρκινγκ!

    Ή πριν σε χειρουργήσει ο γιατρός να σου εξηγεί τα επόμενα βήματα της καριέρας του και αν είπε όχι σε ποια ιδιωτική κλινική ή αν τσακώνεται με τη λογίστρια αυτής που είναι και πως ένας άλλος στην ειδικότητα, είπε να μη του τη δώσουν! Παράλογο; Εννοείται!

    Μα ποιος είπε πως έχει λογική η ελληνική τηλεόραση; Πράγμα που θα ήταν καλό βέβαια αν η έλλειψή της απελευθέρωνε την φαντασία, αλλά -δυστυχώς- κάτι τέτοιο δε συμβαίνει και όλοι αντιγράφουν, όλους τους προηγουμένους από τότε που εφευρέθηκε εδώ η τηλεόραση, μέχρι που θα ξεπεραστεί, που με το διαδίκτυο η μέρα εκείνη, δε θα αργήσει, δηλαδή…

    Ο ΑΝΤ1, τα νούμερα τηλεθέασης του ΑΝΤ1 και η αγνή αγάπη -για τον ΑΝΤ1 φυσικά-

    Με το που ξεκίνησε τις εκπομπές, λοιπόν, ο κύριος Γιώργος Λιάγκας στο ραδιόφωνο, έχοντας όπως πάντα στο πλάι του, γυναικείες παρουσίες, αυτή τη φορά την αγαπημένη, ευγενή, μορφωμένη και πάντα διαβασμένη Μάρτζυ Λαζάρου, άρχισε και τις αυτοαναφορικές του τοποθετήσεις.

    Στην ημερήσιά του διάταξη είναι το τι θα κάνει, αν θα κάνει και πώς με τον ΑΝΤ1 και πώς ο ΑΝΤ1 φέρθηκε στον ίδιο! Υποθέτουμε πως οδηγοί ταξί, μποτιλιαρισμένοι οδηγοί στο κέντρο και νοικοκυρές που κάνουν τις δουλειές ακούγοντας ραδιόφωνο, περιμένουν με κομμένη την ανάσα να δουν τι παίζει με τον κύριο Λιάγκα και την εργοδοσία του.

    «Αν ο ΑΝΤ1 δεν έχει κάποια εκπομπή για εμένα, μετά τον Ιανουάριο, όπως έλεγε στη συνέντευξη Τύπου δε θα αποδειχθεί ότι ο ΑΝΤ1 έλεγε ψέματα; Γιατί έχετε δεδομένο ότι αποκλείεται το κανάλι να λέει ψέματα; Αν δε μου δώσει εκπομπή τον Ιανουάριο τελικά δε θα με έχει αδικήσει;», είπε αρχικά ο κύριος Λιάγκας στον αέρα της εκπομπής και άρχισε να διεκτραγωδεί ραδιοφωνικώς, τι τον έχει βρει με τον σταθμό.

    «Έστειλα πάρα πολλά e-mails με τα οποία ζητούσα δουλειά. Ή σε περίπτωση που δεν υπήρχε δουλειά ζητούσα να με αποδεσμεύσουν. Ζήτησα σε περίπτωση που δεν υπήρχε δουλειά, αποδέσμευση. Να χωρίσουμε τα τσανάκια μας. Οι υπεύθυνοι μου ζήτησαν μια διορία κάποιων ημερών – εβδομάδων για να μου απαντήσουν. Και μου είπαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να με αφήσουν», είπε ο δημοσιογράφος, συνήθως εκπομπάρχης και ραδιοφωνικός παραγωγός εκπομπών με θέμα τον εαυτό του για να συνεχίσει με το πόσο κακό του κάνει να μη δουλεύει και να πληρώνεται διότι «τους είπα ότι αυτό μου κάνει κακό. Δεν είναι καλό για ένα παρουσιαστή να μένει σε ένα κανάλι, όντας τιμωρημένος, να μην αξιοποιείται. Και για το κανάλι δεν είναι ωραίο».

    Για να μη τα πολυλογούμε, λόγο στο λόγο φτάσανε οι δυο δημοσιογράφοι και στον διευθυντή προγράμματος του ΑΝΤ1 κύριο Τζωρτζ Ποφάντη για να τονίσει με σεμνότητα, ταπεινότητα, αλλά και τόλμη, ο κύριος Λιάγκας πως: «… εκεί που είχε μιλήσει απαξιωτικά για μένα… Πέραν της πλάκας, για να μη γίνομαι κουραστικός, εγώ έχω πει πολλές φορές ότι ανήκω στον ΑΝΤ1, τον αγαπώ τον ΑΝΤ1, έχω κάνει πολλές επιτυχίες εκεί… Κοίτα να δεις τον αγαπάω…. Αν δεις τα τελευταία πέντε χρόνια που βρίσκομαι στον ΑΝΤ1 έχω προσφέρει τα μεγαλύτερα νούμερα τηλεθέασης του σταθμού με τα projects που έχω κάνει. Επίσης, στη late night ζώνη, και άθλια να ήταν η εκπομπή, έκανε τα μεγαλύτερα νούμερα από όλα τα late night που είναι στον αέρα. Αυτή τη στιγμή είμαι εκτός γιατί αυτό ήθελε ο σταθμός και ήθελα να το σεβαστώ.

    Είναι ένας σταθμός που πληρωνόμουν και πληρώνομαι, είναι ένας σταθμός που μου έχει δώσει τη δυνατότητα να βγάλω χρήματα όπως του την έχω δώσει κι εγώ με όσα έχω προσφέρει… Θέλω να είμαι ειλικρινής, ο ΑΝΤ1 φέτος δεν πάει καλά, στεναχωριέμαι που είναι τέταρτο κανάλι. Δεν του αξίζει. Ο ΑΝΤ1 πρέπει να είναι 1ος-2ος. Εγώ δεν έχω δουλέψει στον ΑΝΤ1 που είναι τέταρτος εγώ είχα μάθει αλλιώς. Κι ένας παρουσιαστής και μια εκπομπή έχουν διαφορετική δυναμική σε ένα σταθμό που είναι 1ος και διαφορετική δυναμική σε ένα σταθμό που είναι 4ος. Ότι και να κάνεις δεν μπορείς να είσαι πρώτος».

    Μετά από τον κύριο Λιάγκα, το χάος λοιπόν -συμπωματικά μάλλον- για τον σταθμό και με έναν άνθρωπο που δε γνωρίζει τι θα πει αποτυχία και έχει μάθει στις πρωτιές, συγκριτικά με άλλους πάντα. «Οι άνθρωποι πληρώνουν περισσότερα για να ψυχαγωγηθούν παρά για να μορφωθούν» αφόριζε ο Τζώνυ Κάρσον, ο Αμερικανός τηλεπαρουσιαστής που παρουσίαζε το The Late Night Show επί 30 χρόνια και που όλοι θέλουν να του μοιάσουν εδώ και να κάνουν το ίδιο ακριβώς, ξεπατικοτούρα όπως τα παιδιά τους χάρτες στο δημοτικό!

    Και εις το όνομα της ψυχαγωγίας μας, να μάθει και ο ΑΝΤ1 που πληρώνει άνευ εκπομπής τον κύριο Λιάγκα! Τέταρτος και πολύ του! Ο ΑΝΤ1 φυσικά και έδωσε στον κύριο Λιάγκα πρωινή εκπομπή, την όποια δεν έκρυβε πως δεν επιθυμούσε καιρό, ταλέντα σόου μουσικό, μεταμεσονύχτια εκπομπή συνεντεύξεων, ταλέντα σόου χορευτικό μιας και είναι και στα τσα – τσα – τσα, γνώστης! Δηλαδή, εδώ που τα λέμε, και ο σταθμός από την πλευρά του στα χέρια τον σήκωσε! Αλλά τα ‘χουν αυτά οι γιγάντιοι εργοδότες του θεάματος με τους σταρ τους. Σάμπως τα ίδια δεν πέρασε και ο Μάρλον Μπράντο με Paramount;

    κωστοπουλος-λιαγκας
    Γιώργος Λιάγκας και Πέτρος Κωστόπουλος

    Ο Γρηγόρης, η Νάντια και μη ξεχάσουμε να πούμε και τίποτα για τον μαύρο – ΑΝΤ1

    Οι αυτοαναφορές και ο θεματικός σχολιασμός της εκπομπής που αφορά στον κύριο Λιάγκα φυσικά περιλαμβάνει μια απάντηση στην Νάντια Μπουλέ, που και αυτή με τη σειρά της, αποφάσισε να πει σε κάποια συνέντευξή της τα παράπονά της για τον συνάδελφό της. Και μετά συνέχεια έχει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου! Με τον οποίο στο παρελθόν αντάλλασσαν μπηχτές και πέφτανε οι επικρίσεις σύννεφο.

    Μετά ο κύριος Λιάγκας πήγε καλεσμένος στον Γρήγορη και μιλούσε για οικογενειακά και ανδρικά πράγματα. Μετά έκανε την ίδια εκπομπή με τον Γρήγορη, στο ίδιο το κανάλι που δουλεύανε και οι δυο, δηλαδή ένα μεταμεσονύκτιο σόου συνεντεύξεων και α, ρε Καρσον τι μας έχει κάνει και τι αμαρτίες πληρώνουν τα μαύρο-κάναλα, με το σουξέ σου!

    Εκεί ανταλλάχθηκαν ξανά πικρές κουβέντες, από την πλευρά του κυρίου Λιάγκα και από αέρα εκπομπής, πάντα κομψά και διακριτικά. Είχαν και οι δυο ραδιοφωνικές εκπομπές και έλεγαν ο ένας για τον άλλον και απαντούσαν διακαναλικά, να τους ακούνε οι οδηγοί ταξί και οι συνάδελφοί τους στο στούντιο. Μετά, και οι δυο παρουσιαστές πήγαν στον γάμο του Αντώνη Ρέμου και ο γαμπρός κυριολεκτικά άφησε τον γάμο και πήγε για να τους κάνει να φιλιώσουνε.

    Ο Γρηγόρης τώρα επιστρέφει με το μεταμεσονύχτιο σόου συνεντεύξεων διότι και ο ΑΝΤ1, εδώ που τα λεμέ, βράχος στον προγραμματισμό του είναι και όλα μελετημένα τα έχει! Πήρε ο κύριος Λιάγκας τον λόγο και εξήγησε στην Μάρτζυ Λαζάρου, που δεν ρώτησε κιόλας, γιατί ενώ τον κάλεσαν στο σόου του Γρηγόρη, αυτός δεν πάει:

    «Είπα όχι για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι πρόπερσυ που έκανε εκπομπή, ήμουν ο πρώτος καλεσμένος. Άρα θεωρώ ότι είναι κουτό να πας δεύτερη φορά πρώτος καλεσμένος. Δεύτερον, σε ένα κανάλι με το οποίο οι σχέσεις μου είναι κάπως αυτή τη στιγμή, δεν θα με ρωτούσε για αυτό; Δεν θα έπρεπε να απαντήσω; Ναι! Θα μπορούσα να πω την πλήρη αλήθεια; Όχι! Θα ήταν όλο ένα fake πράγμα. Θεωρώ ότι το late night που έκανα πέρυσι, ήταν ότι πιο κοντά σε αμερικάνικο έχει γίνει. Τις εύκολες μέρες έκανα 30% μέσο όρο, δεν το έχει κάνει κανένα άλλο late night στην Ελλάδα».

    Σε μια αποστροφή ραδιοφωνικού πολύτιμου χρόνου, είπε «κουτό» όποιον τον κάλεσε, πως δεν θα είναι ειλικρινής, πως έσκιζε ο ίδιος με αυτή την ίδια εκπομπή και πως «αμερικανικό» ήταν αυτό, μη το συζητάτε και το μάθουνε στο FOX και τρέχουνε να τον κλείσουνε να τους δείξει πως να το κάνουν και οι δικοί τους, διότι τελευταία σα να πέρασε η μόδα και να έχουν υποχωρήσει αυτά τα σόου, ύστερα από 50 χρόνια στον αέρα και νισάφι! Φυσικά και «η μετριοπάθεια είναι μια εξαιρετικά υπερτιμημένη αρετή» όπως έχει πει και ο Γκαλμπρέιθ και ο ειλικρινής κύριος Λιάγκας, δεν αγαπά τις υπερτιμήσεις!

    Σ.σ: Μην μπείτε στον κόπο να μου απαντήσετε κύριε Λιάγκα απ’ την εκπομπή σας, το είχατε κάνει και στην περσινή, άρα θα ανατρέξω σε εκείνη… και φιλιά στην Μάρτζυ…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Open TV: Να γιατί η Στάη, η Καινούργιου, η Χρηστίδου και οι σειρές δεν αφορούν το κοινό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόπη Τσαπανίδου: Νέα διευθύντρια της Alter Ego TV η γυναίκα που πίστευε πάντα πως το καλό θα νικήσει

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σοφία Γιαννικοπούλου: Η ηθοποιός της βιντεοκασέτας που ζήτησε στο διαζύγιο 171 εκατ. και λέει πως συχνάζει στης βασίλισσας Ελισάβετ



    ΣΧΟΛΙΑ