• Business

    Αυστρία – κορονοϊός: Οδηγίες για το apres ski party – Οι σκιέρ να κάθονται στο τραπέζι, όχι να χορεύουν πάνω του

    • NewsRoom


    Οι σκιέρ στην Αυστρία θα πρέπει αυτό τον χειμώνα να κάθονται στα τραπέζια στα μπαρ και όχι να χορεύουν πάνω σε αυτά, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση περιγράφοντας τα σχέδιά της για την διαχείριση των πάρτι μετά το σκι που έχουν πυροδοτήσει την εξάπλωση του κορονοϊού.

    Τα χειμερινά αθλήματα είναι σοβαρή επιχείρηση για την Αυστρία, μια υπερδύναμη στον χώρο του αγωνιστικού σκι όπου τα άμεσα και έμμεσα έσοδα από τον τουρισμό αντιστοιχούν στο 15% περίπου του ΑΕΠ της.

    Αλλά τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας δεν φημίζονται μόνο για τις υψηλού επιπέδου πίστες που μπορούν να απολαύσουν οι λάτρεις του αθλήματος.

    Όταν κλείνουν τα λιφτ, οι σκιέρ μεταφέρονται από τις πίστες στα κατάμεστα μπαρ, τα οποία την περασμένη χειμερινή σεζόν έγιναν εκκολαπτήρια του ιού πυροδοτώντας την έξαρση κρουσμάτων, μεταξύ των οποίων και στο χιονοδρομικό κέντρο Ισγκλ του Τιρόλου.

    «Δεν θα υπάρξουν apres-ski όπως συνέβαιναν παλαιότερα» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Τουρισμού Ελιζαμπέτ Κέστινγκερ προσθέτοντας ότι η υποχρέωση των σκιέρ να κάθονται θα ισχύει και για τους εξωτερικούς χώρους.

    «Το να είναι κάποιος όρθιος, να χορεύει και να τραγουδάει σε κατάμεστα μικρά μπαρ ή στα μπαρ που έχουν ομπρέλες (σε εξωτερικό χώρο) είναι μια πιθανή πηγή μόλυνσης και παίρνουμε αποστάσεις από αυτό» πρόσθεσε.

    Η ίδια επισήμανε ότι στα κλειστά λιφτ θα είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και οι επιβαίνοντες θα πρέπει να τηρούν την μεταξύ τους απόσταση του ενός μέτρου, όπως συμβαίνει και με τα μέσα μεταφοράς.

    Η υποχρέωση των σκιέρ να κάθονται σε τραπέζια συμβαδίζει με τους νέους κανόνες που ισχύουν για τα μπαρ και τα εστιατόρια στην Αυστρία, η οποία προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων.

    Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων είναι το ίδιο υψηλός με εκείνον στα τέλη Μαρτίου, όπου το πρώτο κύμα είχε αρχίσει να μειώνεται λόγω του εθνικού lockdown που είχε επιβληθεί.



    ΣΧΟΛΙΑ