• LIFE&STYLE

    Μακρύ καρέ: Η απόλυτη τάση του φθινοπώρου και πώς να την υιοθετήσετε

    • NewsRoom
    λομπ κούρεμα


    Την σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2018, όπως είδαμε και στις αντίστοιχες επιδείξεις μόδας, τα 90’s επιστρέφουν δυναμικά και όχι μόνο στα ρούχα και στα αξεσουάρ, αλλά και στα μαλλιά, με το μακρύ καρέ να βρίσκεται κυριολεκτικά παντού. Η μόνη διαφορά ανάμεσα στο τότε (βλέπε το διάσημο The Rachel cut της Jennifer Aniston στα Φιλαράκια) και στο τώρα είναι ότι τα σημερινά long bobs χτενίσματα είναι πολύ πιο ευέλικτα και στιλάτα και γι’ αυτό τα έχουν υιοθετήσει ήδη οι μεγαλύτερες stars του εξωτερικού, από την Kim Kardashian West και την Emma Stone μέχρι την αγαπημένη μας Lea Seydoux.

    Μία αλλαγή στα μαλλιά, βέβαια, και πόσο μάλλον όταν πρόκειται να αποχωριστείτε τις μακριές μπούκλες σας, φαντάζει πάντα τρομακτική και καθ’ όλα αποτρεπτική. Σύμφωνα με την celebrity hairstylist Nikki Nelms όμως, δε θα πρέπει να ανησυχείτε, καθώς το bob haircut παραμένει το ίδιο μοντέρνο από την ώρα που θα το τολμήσετε μέχρι και όταν μακρύνει. «Έχω πελάτισσες που θέλουν το καρέ τους να είναι κοντό, ώστε να μπορούν να ευχαριστηθούν κάθε πιο μακρύ στάδιο, πριν έρθουν ξανά για τριμάρισμα» δηλώνει σχετικά. Υποστηρικτής του bob κουρέματος είναι και ο celebrity hairstylist Chris Appleton, ο οποίος προσθέτει ότι το bob look ταιριάζει σε κάθε texture μαλλιών.

    Ακόμη να πειστείτε; Δείτε τις παρακάτω 7 προτάσεις μας και είμαστε σίγουροι ότι θα αλλάξετε γνώμη.

    Laser cut

    jenna-dewan.jpgJenna Dewan

    Τη στιγμή που ο Chris Appleton δημιούργησε ένα ίσιο, sleek καρέ στην Kim Kardashian West, μία νέα τάση γεννήθηκε, το glass hair trend. Πλέον αυτό το «glossy, φουτουριστικό και laser-cut look», όπως το χαρακτήρισε ο hairstylist, μετρά δεκάδες φανατικές celebrity υποστηρίκτριες μεταξύ των οποίων οι Dua Lipa, Ashley Graham και Jenna Dewan. Για να το υιοθετήσετε κι εσείς, ζητήστε από τον κομμωτή σας να σας κουρέψει σε ίσιες γραμμές και πείτε ναι σε ένα high-shine hairspray για το styling.

    Με σκάλες

    hailey-baldwin-1.jpgHailey Baldwin

    Πέρα από το sleek bob look της Kim K, ξεχωρίζουμε κι αυτή την πιο κυματιστή και με σκάλες εκδοχή της Hailey Baldwin. Πριν αποφασίσετε να ενδώσετε στο μακρύ καρέ, όμως, η Nelms σας συμβουλεύει: «Μην ξεχάσετε να υπολογίσετε τον παράγοντα styling, αν δηλαδή θα έχετε τα νέα σας μαλλιά ίσια ή σγουρά». «Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποιο κούρεμα σας ταιριάζει καλύτερα. Και να θυμάστε ότι οι μπούκλες έχουν την τάση να συρρικνώνονται όταν στεγνώνουν» εξηγεί.

    Με αφέλειες

    hailey-baldwin-2.jpgTaylor Swift

    Σύμφωνα με τον celebrity hairstylist Garren, οι αφέλειες είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στα μαλλιά αυτό το φθινόπωρο. Και το καλύτερο; Συνδυάζονται τέλεια με το bob κούρεμα. «Είτε είναι πολύ μακριές είτε πολύ κοντές, πειραματίζονται με το σχήμα του προσώπου» δηλώνει ο ειδικός. 2 τάσεις σε ένα look λοιπόν, γιατί όχι;

    Κυματιστά και με όγκο

    leaseydoux.jpgLea Seydoux

    Η Kim Kimble, η hairstylist που συνεργάζεται με την Beyoncé και την Nicki Minaj, προτείνει 2 hairstyles για το φθινόπωρο: το εντελώς ίσιο ή το σγουρό με όγκο, όπως αυτό της Lea Seydoux στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών 2018. Στην τελευταία περίπτωση, το tip της είναι να χρησιμοποιήσετε μερικές σταγόνες ελαίου argan από τη ρίζα μέχρι τις άκρες μετά το styling για έξτρα λάμψη και ενυδάτωση.

    Φυσικές μπούκλες

    curly-short-hair.jpg

    Αν τάσσεστε κατά της χρήσης θερμότητας και προτιμάτε να αφήνετε τα μαλλιά σας στο φυσικό τους texture, ένα καρέ κούρεμα με σκάλες είναι ό,τι πρέπει για εσάς. «Δε χρειάζεται να κάνετε πολλά στο styling» προσθέτει η Kimble, η οποία συστήνει ανεπιφύλακτα αυτό το hairstyling.

    Πίσω από το αυτί

    long-bob-hair.jpg

    Σύμφωνα με τον hairstylist Garren, «η νέα εκδοχή του bob look έχει μερικές τούφες πίσω από τα αυτιά και μερικές φορές μικρές αφέλειες, όπως αυτές της Louise Brooks στα 20s». Όπως αντιλαμβάνεστε, για το συγκεκριμένο hairstyle δεν έχετε παρά να στερεώσετε τα μαλλιά σας πίσω από το αυτί, είτε στη μία είτε και στις 2 πλευρές. Πιο εύκολο και γρήγορο look από αυτό δε γίνεται!

    “The halo” cut

    long-nob.jpgMiu Miu SS19

    Άλλη μία παραλλαγή του καρέ που μας ενθουσίασε είναι το «the halo look», όπως το παρουσίασε ο οίκος Miu Miu στην SS19 επίδειξή του. Με δομή, ρετρό μπούκλες στις άκρες, μήκος μέχρι τον λαιμό και όγκο ψηλά στο κεφάλι (εξ’ού και το όνομα) είναι ό,τι πιο in αυτή τη στιγμή. «Αν πρόκειται να έχετε τα μαλλιά σας σγουρά, καλύτερα να τα κουρέψετε λίγο πιο μακριά» συμβουλεύει ο Garren για το συγκεκριμένο look. Το ίδιο συστήνει και για το μήκος των αφελειών.

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πέντε ρολόγια που ξεχώρισαν στη δημοπρασία του οίκου Heritage Auctions στη Νέα Υόρκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 9+1 ελληνικοί instagram λογαριασμοί για τη μόδα που αξίζει να ακολουθήσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Ποιο jean να διαλέξετε σύμφωνα με τον σωματότυπό σας



    ΣΧΟΛΙΑ