• LIFE&STYLE

    Ποιο jean να διαλέξετε σύμφωνα με τον σωματότυπό σας

    • NewsRoom
    τζιν


    Mε τόσες πολλές εκδοχές denim στην αγορά από τα skinny, τα straight μέχρι τις καμπάνες, τα boyfriend και όλα τα ενδιάμεσα είναι αρκετά δύσκολο να βρείτε εκείνο το τζιν παντελόνι που κολακεύει καλύτερα τον σωματότυπό σας. Και ενώ σίγουρα υπάρχουν ορισμένα στιλ, που ταιριάζουν στη σιλουέτα σας, το πιο σημαντικό είναι να ανακαλύψετε αυτό που θα πηγαίνει γάντι στο σώμα σας, και πιστέψτε μας θα κάνει το ντύσιμο, αλλά και το shopping σας πολύ πιο εύκολο!

    Άλλωστε, θα πρέπει να νιώθετε άνετα και όμορφα μέσα στα ρούχα σας, να σας γεμίζουν αυτοπεποίθηση και όχι να φανερώνουν τις ατέλειές σας. Plus, να έχουν μέτρια εφαρμογή. Συνεπώς, καλό θα ήταν να διαβάσετε τον οδηγό που σας παραθέτουμε παρακάτω, σχετικά με το ποιο τζιν παντελόνι είναι το ιδανικό για εσάς.

    Hourglass

    Ο σωματότυπος κλεψύδρα πρέπει να τονίζει το μικρότερο μέρος του σώματός του και αυτό είναι η μέση. Επομένως, εάν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, τότε η ιδανική επιλογή για εσάς είναι τα ψηλόμεσα skinny jeans, που θα δίνουν έμφαση στις καμπύλες σας. Αποφύγετε τα πολύ χαλαρά παντελόνια, που μπορεί να χαλάσουν τη φιγούρα σας.

    jeans-3.jpg

    Boyish

    Όσες από εσάς έχετε πιο στενό και αγορίστικό σώμα -ελαφρώς αθλητικό- επιλέξτε ένα ίσιο vintage denim παντελόνι με ψηλή μέση, τα γνωστά και ως mom fit, από σκληρό ύφασμα και όχι ελαστικό, ώστε να σας δίνει σχήμα και να δημιουργεί καμπύλες. Προτιμήστε τα ανοιχτόχρωμα κομμάτια, που δίνουν μία αληθινή vintage αισθητική.

    jeans-11.jpg

    Curvy

    Η μικρή κοντή καμπάνα, γνωστή και ως kick flare, πηγαίνει σχεδόν σε όλα τα σώματα. Κολακεύει, όμως, πολύ περισσότερο τις juicy σιλουέτες με καμπύλες και ιδιαίτερα το 70’s flare style. Αναζητήστε καμπάνες, που θα ξεκινάνε πάνω από το γόνατο για να εξισορροπήσετε τους γοφούς με το τελείωμα του παντελονιού και προτιμήστε τα ψηλόμεσα κομμάτια που θα κρύψουν σημεία που δε θέλετε να φανούν.  Μία εξαιρετική επιλογή είναι και τα skinny jeans άριστης ποιότητας, που θα μπορούν να ρουφήξουν και να σμιλέψουν το σώμα σας Φορέστε τα με τακούνι, για να επιμηκύνετε τα πόδια σας και πιστέψτε μας το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.

    jeans-1.jpg

    Pear Shaped

    Όσες ανήκετε στην κατηγορία «αχλάδι», συσσωρεύετε το λίπος στο κάτω μέρος του σώματος σας. Συνήθως οι γλουτοί και τα πόδια σας είναι μεγαλύτερα από το πάνω μέρος. Να θυμάστε, ότι πάντα πρέπει να προσπαθείτε να πετύχετε την ισορροπία, μιας και οι ώμοι σας είναι στενοί και το κάτω μέρος φαρδύτερο. Ιδανικό jean για εσάς είναι τα wide leg jeans ή οι καμπάνες, που έχουν ειδική fit τεχνολογία, που βοηθάει στο να «αγκαλιάζει» το σώμα.

    jeans-7.jpg

    Petite

    Τα παντελόνια, που είναι εφαρμοστά επάνω και τείνουν να ανοίγουν προς τα κάτω, δημιουργώντας το λεγόμενο flare, είναι τα ιδανικά για τις μικρόσωμες γυναίκες, καθώς μπορούν να προκαλέσουν την εντύπωση ενός πιο μακριού ποδιού. Πρέπει να είναι είτε πολύ μακριά, είτε να σταματούν στον αστράγαλο τα λεγόμενα cropped jeans. Η εφαρμογή μπορεί να είναι είτε skinny είτε straight ανάλογα με τα κιλά σας.

    jeans-8.jpg

    Long & Tall

    Είστε ιδιαίτερα τυχερές, εάν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, καθώς μπορείτε να φορέσετε σχεδόν ό,τι θέλετε και όλα τα σχέδια θα δείχνουν εξαιρετικά επάνω στο σώμα σας. Ίσως, όμως, είναι προτιμότερο, για να το αναδείξετε περισσότερο, να κινηθείτε σε στενές μακριές καμπάνες, που θα σας απογειώσουν.

    jeans-6.jpg
    Πηγή: www.glow.gr



    ΣΧΟΛΙΑ