• Portraits.gr

    Πέντε ρολόγια που ξεχώρισαν στη δημοπρασία του οίκου Heritage Auctions στη Νέα Υόρκη


    Η πολυαναμενόμενη περίοδος των δημοπρασιών ρολογιών ξεκίνησε για φέτος με τη δημοπρασία του οίκου Heritage Auctions στη Νέα Υόρκη, η οποία περιελάμβανε συνολικά 643 ρολόγια, από κειμήλια του 19ου αιώνα μέχρι σύγχρονα αριστουργήματα, με κομμάτια για όλα τα γούστα. Σας παρουσιάζουμε πέντε από αυτά που, για το δικό του λόγο το καθένα, ξεχωρίζουν:

    Rolex Daytona Ref. 6241 ‘John Player Special’

    Φυσικά και από αυτή τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει ένα Rolex Daytona, ένα ρολόι για το οποίο οι συλλέκτες θα έκαναν τα πάντα για να το αποκτήσουν. Ειδικά το John Player Special είναι ακόμα πιο ποθητό, με την κάσα του από συμπαγή χρυσό και το μαύρο καντράν με τις χρυσές λεπτομέρειες, και οι φωτογραφίες πραγματικά το αδικούν. Πρέπει να το νιώσει κανείς στο χέρι του για να αισθανθεί το μεγαλείο αυτού του τόσο ρολογιού. Δε χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός στα ρολόγια για να καταλάβει πως πρόκειται για ένα πολύ ξεχωριστό κομμάτι. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάιο ένα όμοιο ρολόι πωλήθηκε έναντι 800.000 ευρώ.

    Cartier Tank Mecanique In Platinum

    Τα παλιά ρολόγια της σειράς Tank ήταν κατά κύριο λόγο χρυσά, και τα ρολόγια της σειράς σε άλλους χρωματισμούς πριν από τη δεκαετία του 1990 είναι σπάνια – και τα πιο σπάνια απ’ όλα είναι τα πλατινένια. Αυτό ακριβώς έχουμε εδώ: ένα σπάνιο Cartier Tank με κάσα από συμπαγή πλατίνα και διάμετρο 30 χιλιοστών στο ύψος και 23,5 στο πλάτος του καντράν.

    Σε κάποια σημεία διακρίνει κανείς ορισμένα σημάδια που μαρτυρούν φθορά, όμως ακόμα κι αυτά προσδίδουν γοητεία και χαρακτήρα στο μοναδικό αυτό ρολόι. Εξάλλου, το λογότυπο της Cartier στο πίσω μέρος του ρολογιού είναι σε άριστη κατάσταση, ενδεικτικό του ότι δεν έχει φορεθεί πολύ.

    F.P. Journe T-30 Tourbillon

    Το 2013, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από τη δημιουργία του πρώτου της ρολογιού, η F. P. Journe λάνσαρε μία σειρά ρολογιών σε περιορισμένη έκδοση, εμπνευσμένων από αυτό το πρώτο της ρολόι. Η κάσα είναι δίχρωμη, με ροζ χρυσό και ασήμι, με τα ασημί κομμάτια της κάσας να εμφανίζουν κάποια φθορά, και θα έλεγε κανείς ότι έτσι είναι ακόμα πιο ταιριαστός ο συνδυασμός με τον ροζ χρυσό.

    Το διακριτικό καντράν με τις φίνες γραμμές κερδίζει τις εντυπώσεις, ενώ αξιοσημείωτος είναι και ο μηχανισμός του ρολογιού, που παραπέμπει στα τουρμπιγιόν του 18ου αιώνα, αλλά φυσικά με ιδανικά, σύγχρονα τελειώματα.

    Tudor Big Crown Submariner Ref. 7924

    Δεν υπάρχει δημοπρασία ρολογιών που να μην έχει έστω και ένα Submariner, όμως σε λίγες δημοπρασίες βρίσκει κανείς ένα τέτοιο Submariner. To Tudor Big Crown ref. 7924 είναι κατά κάποιον τρόπο το αντίπαλον δέος του ref. 6538 Submariner της Rolex, που έγινε διάσημο από τον Τζέιμς Μποντ. Είναι εξαιρετικά σπάνιο, με χοντρή κάσα, με ένα χαρακτηριστικό κόκκινο τρίγωνο στην κορυφή του στεφανιού και με ένα ιδιαίτερο καντράν. Είναι αυτό που θα λέγαμε ένα “τίμιο” ρολόι, που ναι μεν δεν κρύβει τα χρόνια που έχουν περάσει από πάνω του (κατασκευάστηκε το 1958), αλλά το κάνει με χάρη και γοητεία.

    Rolex Ref. 1655 Double Red Sea-Dweller With Full Set

    Ένα ακόμα ρολόι κατάδυσης, όμως εδώ έχουμε την εξής ιδιαιτερότητα: το ρολόι βγήκε σε πλειστηριασμό με τα δύο κουτιά του και όλα τα συνοδευτικά χαρτιά, μεταξύ των οποίων η εγγύηση και η απόδειξη αγοράς του, καθώς δεν προέρχεται από κάποιον συλλέκτη, αλλά από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του. Πρόκειται ούτως ή άλλως για ένα εμβληματικό και περιζήτητο ρολόι, αλλά με όλα αυτά τα στοιχεία κίνησε ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον των συλλεκτών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γνωρίστε το θρυλικό Rolex Daytona: Μία ιστορία 55 χρόνων!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 9+1 ελληνικοί instagram λογαριασμοί για τη μόδα που αξίζει να ακολουθήσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Δήμητρα Αλεξανδράκη: Η πιο glam και σέξι παίκτρια του Nomads



    ΣΧΟΛΙΑ