• Food

    Τηγανιά κοτόπουλο από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom


    Κλασική και ελληνική συνταγή για ζουμερή τηγανιά κοτόπουλου με πιπεριές και σάλτσα λεμονιού με μουστάρδα!

    Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει και ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει την πιο νόστιμη επιλογή για τους λάτρεις του κοτόπουλου!

    Η πιο εύκολη και γρήγορη τηγανιά με μπουκίτσες κοτόπουλο που λιώνουν στο στόμα.

    Συστατικά

    • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 πιπεριά Φλωρίνης
    • 1 πράσινη πιπεριά, κέρατο
    • 600 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
    • 1 κ.σ. νοστιμιά
    • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
    • 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
    • 2 κ.σ. μουστάρδα
    • 1 κ.σ. κοφτή μέλι

    Για το σερβίρισμα

    • πίτες για σουβλάκι
    • πατάτες τηγανητές

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
    • Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση κατά μήκος, αφαιρούμε τα σποράκια τους, τις κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια, και τις ρίχνουμε στο τηγάνι να σοταριστούν για 3-4 λεπτά.
    • Αφαιρούμε τις πιπεριές από το τηγάνι και τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
    • Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο και το μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι με 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
    • Προσθέτουμε τη νοστιμιά, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, και σοτάρουμε μέχρι να πάρει το κοτόπουλο ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.
    • Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, τη μουστάρδα και το μέλι, και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
    • Μόλις εξατμιστεί η περισσότερη υγρασία και κάνει κρούστα το κοτόπουλο, ρίχνουμε τις πιπεριές, και ανακατεύουμε για ακόμα 2 λεπτά.
    • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε με πίτες και πατάτες τηγανητές.

    Δείτε βίντεο με τη συνταγή:

    Διαβάστε επίσης:

    Σοκολατένια cupcakes με κομμάτια σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

    Γεμιστό giant cookie από τον Άκη Πετρετζίκη



    ΣΧΟΛΙΑ