• Food

    Πεντανόστιμη vegan σαλάτα με κινόα

    Πεντανόστιμη vegan σαλάτα με κινόα


    Ελαφριά και ταυτόχρονα θρεπτική σαλάτα με κινόα, είναι το ιδανικό πιάτο για τα μεσημέρια του καλοκαιριού.

    Εύκολη και γρήγορη, με μία απλή βινεγκρέτ λεμονιού, δεν θα σας απογοητεύσει.

    Υλικά

    Για τη σαλάτα

    2 φλιτζάνια μαγειρεμένη κινόα

    1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αγγούρι

    1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα cherry τοματίνια

    1 φλιτζάνι βρασμένα ρεβίθια

    Αλάτι και πιπέρι

    Για τη βινεγκρέτ λεμονιού

    1/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού

    1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο

    1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν

    1 κ.σ. μέλι

    Αλάτι και πιπέρι

    Εκτέλεση

    Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα.

    Σε ένα μικρότερο σκεύος βάζουμε τα υλικά της βινεγκρέτ και ανακατεύουμε πολύ καλά.

    Ρίχνουμε τη βινεγκρέτ στη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά, ώστε να πάει παντού. Αν δε σερβίρετε αμέσως, καλό είναι να την αποθηκεύσετε σε ένα τάπερ και να την αφήσετε στο ψυγείο, μέχρι να έρθει η ώρα του γεύματος.

    *Πώς μαγειρεύουμε την κινόα

    Για να μαγειρέψουμε την κινόα, κάνουμε ακριβώς ό,τι και με το πλιγούρι.

    Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι 1 φλιτζάνι κινόα και 2 φλυτζάνια νερό. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε το καπάκι.

    Βράζουμε για 15 – 18 λεπτά και είναι έτοιμη!

     

    Διαβάστε επίσης:

    Γρήγορη και καλοκαιρινή συνταγή για πένες primavera

    H υγιεινή εναλλακτική: Πίτσα με βάση από κουνουπίδι

    Ταξίδι στην παράδοση με μια κουταλιά γλυκό τριαντάφυλλο!

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ