• Food

    Μοσχάρι κατσαρόλας µε λαχανικά και σως γιαουρτιού: Μία σπιτική συνταγή για το τραπέζι της Δευτέρας

    Μοσχάρι κατσαρόλας µε λαχανικά και σως γιαουρτιού: Μία σπιτική συνταγή για το τραπέζι της Δευτέρας

    Μοσχάρι κατσαρόλας µε λαχανικά και σως γιαουρτιού από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πηγή: argiro.gr


    Μία γευστική σπιτική συνταγή, που θα μας χορτάσει και με το παραπάνω

    Μοσχάρι κατσαρόλας με λαχανικά και σως γιαουρτιού ετοιμάζει σήμερα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και μας δείχνει την εύκολη συνταγή για να το ετοιμάσουμε για το τραπέζι της Δευτέρας. Ένα θρεπτικό σπιτικό φαγητό, που θα μας χορτάσει.

    Δοκιμάστε το!

    Υλικά

    1½ κιλό μοσχάρι (ελιά) κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
    1/2 φλ. ελαιόλαδο
    1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    1 πράσο ψιλοκομμένο
    1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε καρέ
    2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε καρέ
    1 καρότο κομμένο σε μικρά καρέ
    1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
    1/2 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
    2 καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
    1 κ.γλ. ρίγανη
    1 κ.γλ. δυόσμος

    Για τη σως γιαουρτιού

    500 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
    1/2 κ.γλ. ρίγανη
    1/2 κ.γλ. δυόσμος
    1 κ.σ. ξίδι
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση

    Για το μοσχάρι κατσαρόλας με λαχανικά, συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά μας.

    Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κομμάτια του κρέατος γύρω-γύρω για το μοσχάρι κατσαρόλας.

    Προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, το πράσο, το καρότο και τις καυτερές πιπεριές, και τα αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά.

    Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι λαχανικά σας αρέσουν. Ταιριάζει πολύ ο αρακάς και τα στρογγυλά φασολάκια.

    Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα.

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

    Σιγοβράζουμε για το μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.

    Εάν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό κατά τη διάρκεια του βρασμού για το μοσχάρι κατσαρόλας με λαχανικά.

    Δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά το φαγητό! Τα υγρά που θα βγάλουν τα λαχανικά είναι αρκετά.

    Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπίπερο.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: argiro.gr

    Διαβάστε ακόμη:

    Η συνταγή για γλυκό που θα σας κάνει να κολλήσετε: Κορμός τιραμισού

    Ένα καλοκαιρινό πιάτο που αγαπάμε: Η συνταγή για παραδοσιακό μπριάμ από τον Άκη Πετρετζίκη

    Η συνταγή που θα ξετρελάνει τη γεύση σας: Ριζότο με φρούτα του δάσους

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ