• Food

    Η συνταγή που θα ξετρελάνει τη γεύση σας: Ριζότο με φρούτα του δάσους

    Η συνταγή που θα ξετρελάνει τη γεύση σας: Ριζότο με φρούτα του δάσους


    Μία διαφορετική συνταγή, που θα απογειώσει τους γευστικούς σας κάλυκες

    Ο σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει ένα κυρίως πιάτο που θα σας ταξιδέψει από τη πρώτη κιόλας μπουκιά. Λαχταριστό ριζότο με φρούτα του δάσους, vegetarian συνταγή, χωρίς γλουτένη, με αρώμα και γεύση που σκοτώνει.

    #tsoulotip: Μπορούμε να βάλουμε και από πάνω φρούτα του δάσους. Τα φρούτα δεν τα βάζουμε κατευθείαν από την κατάψυξη, γιατί θα βγάλουν πολλά υγρά. Το βούτυρο και το τυρί το βάζουμε αφού κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, για να μην βγάλουν τα λάδια τους.

    Δοκιμάστε το!

    Υλικά

    1 L ζωμό λαχανικών

    80 ml κόκκινο ημίγλυκο κρασί

    250 γρ. ρύζι αρμπόριο

    200 γρ. φρούτα του δάσους

    2 κ.σ. βούτυρο

    1 ψιλοκομμένο λευκό κρεμμύδι

    Για το τελείωμα:

    60 γρ. βούτυρο

    60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Βρώσιμα λουλούδια

    Εκτέλεση

    Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 με 4 λεπτά.

    Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να καραμελώσει.

    Μόλις καραμελώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε.

    Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε τα φρούτα του δάσους και βάζουμε σε δόσεις το ζωμό ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

    Επαναλάβουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο ζωμός. Προς το τέλος μπορούμε να χαμηλώσουμε ελάχιστα τη φωτιά και να δοκιμάζουμε το ρύζι ώστε να δούμε το επιθυμητό σημείο.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά , αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο με την παρμεζάνα ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να αποκτήσει μια ωραία κρεμώδη υφή

    Σερβίρουμε με βρώσιμα λουλούδια.

    Πηγή: giorgostsoulis.com

    Διαβάστε ακόμη:

    Το γιουβέτσι του καλοκαιριού με γαρίδες – Η ενδιαφέρουσα συνταγή του Άκη Πετρετζίκη

    Ένα πιάτο που «μυρίζει» παράδοση: Πολίτικα γεμιστά με ρύζι

    Η συνταγή για ψάρι που θα λατρέψετε: Σολομός με κάρι και ρύζι από τον Άκη Πετρετζίκη

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ