• Food

    Κριθαρότο με σπανάκι: Το σπανακόρυζο αλλιώς σε 10 λεπτά

    • NewsRoom
    Κριθαρότο με σπανάκι

    Πηγή φωτογραφίας: https://akispetretzikis.com/


    Πανεύκολο, νόστιμο και, κυρίως, έτοιμο μέσα 10 λεπτά, το κριθαρότο με σπανάκι αποτελεί μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική του παραδοσιακού σπανακόρυζου. Η σημερινή συνταγή είναι από τον αγαπημένο Άκη Πετρετζίκη.

    Υλικά για το κριθαρότο με σπανάκι

    Θα χρειαστούμε:

    • 3 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα 2 κ.σ. για το σερβίρισμα
    • 1 κρεμμύδι, μέτριο
    • 600 ml ζωμό, λαχανικών
    • 250 γρ. κριθαράκι
    • 300 γρ. σπανάκι
    • 50 γρ. βούτυρο
    • 150 γρ. φέτα, τριμμένη
    • 1 ματσάκι βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
    • αλάτι
    • πιπέρι , + έξτρα, για το σερβίρισμα

    Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε σε 3 κ.σ. ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για τουλάχιστον 8 λεπτά.”>

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε σε 3 κ.σ. ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για τουλάχιστον 8 λεπτά.
    • Παράλληλα, ζεσταίνουμε τον ζωμό. Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά χωρίς να αφήσουμε να πάρει «χρώμα».
    • Πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι.
    • Σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό βάζουμε το σπανάκι και το βράζουμε για 2 λεπτά. Μόλις μαλακώσει, σουρώνουμε, και στύβουμε με τα χέρια πολύ καλά, για να φύγουν τα επιπλέον νερά που έχει. Το χοντροκόβουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
    • Διατηρώντας μέτρια τη θερμοκρασία, ρίχνουμε αρκετό ζωμό στο κριθαρότο, ώστε να το καλύψει ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός, ρίχνουμε άλλη μία κουταλιά και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μαγειρεύοντας για περίπου 12 λεπτά.
    • Μόλις το κριθαρότο είναι έτοιμο, βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο, το σπανάκι, τη φέτα, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
    • Ανακατεύουμε, αφήνουμε το κριθαρότο για 1 λεπτό να «ξεκουραστεί», ελέγχουμε τα καρυκεύματα, και σερβίρουμε αμέσως τρίβοντας ακόμα λίγο πιπέρι από πάνω.
    • Σερβίρουμε με λίγο ωμό λάδι, περίπου 2 κ.σ. σε κάθε μερίδα.

    Και το tip του Άκη

    Δοκιμάστε να βάλετε λίγο κουκουνάρι, θα γίνει υπέροχο!

    Διαβάστε επίσης:

    Γιουβαρλάκια αυγολέμονο από τον Άκη Πετρετζίκη

    Σπιτικά τυροπιτάκια κουρού από τον Άκη Πετρετζίκη

    Σοκολατένιο banana bread από τον Άκη Πετρετζίκη



    ΣΧΟΛΙΑ