• Δημοφιλή στο Internet

    Ένα υπέροχο μεσογειακό πιάτο: Κριθαρότο με θαλασσινά

    Κριθαρότο με θαλασσινά από τον Γιώργο Τσούλη


    Κριθαρότο ολικής άλεσης με γαρίδες, μύδια και μεσογειακά αρώματα!

    Την τέλεια συνταγή για ένα μεσογειακό κριθαρότο μας δείχνει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης. Άρωμα Μεσογείου στο τραπέζι μας με λίγα μόνο βήματα! Ο σεφ μας συμβουλεύει να μην σοτάρουμε τις γαρίδες, ώστε να μη στεγνώσουν.

    Υλικά

    500 γρ. κριθαράκι, ολικής άλεσης

    300 γρ. ντομάτα κονκασέ

    200 γρ. μύδια, φρέσκα

    20 γαρίδες, καθαρισμένες

    2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

    2 στικ σέλερι, ψιλοκομμένα

    1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

    1,5 lt ζωμό λαχανικών

    150 ml λευκό κρασί

    10 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα

    2 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

    1 κ.γ. πελτέ ντομάτας

    1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Ελαιόλαδο

    Εκτέλεση

    Ζεσταίνουμε το ζωμό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και το αφήνουμε στην άκρη. Έπειτα, τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σέλερι, τον πελτέ ντομάτας και τα καραμελώνουμε για 5 λεπτά.

    Στη συνέχεια, ρίχνουμε το σκόρδο, μαγειρεύουμε για αλλά 2 λεπτά κι έπειτα, προσθέτουμε το κριθαράκι μαζί με το θυμάρι ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, ώστε να μην κολλήσει το κριθαράκι στον πάτο της κατσαρόλας.

    Κατόπιν, σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και αφού εξατμιστεί, ρίχνουμε τη ντομάτα κονκασέ, την πάπρικα και το ζωμό σε δόσεις με μια βαθιά κουτάλα.

    Παράλληλα, αδειάζουμε σε ένα μπολ τις γαρίδες, τις πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

    Μόλις το κριθαρότο κοντεύει να δέσει, καθαρίζουμε εξωτερικά με ένα σύρμα τα μύδια, αφαιρούμε την τριχούλα που βρίσκεται στο κάτω μέρος τους και αφού τα καθαρίσουμε, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κριθαρότο. Τη σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν όλα τα μύδια.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: giorgostsoulis.com



    ΣΧΟΛΙΑ