Δημοφιλή στο Internet

Η τέλεια νηστίσιμη σπιτική συνταγή: Vegan λαχανοντολμάδες

  • NewsRoom
συνταγή

Vegan λαχανοντολμάδες από τον Γιώργο Τσούλη, πηγή: giorgostsoulis.com


Το αγαπημένο μας παραδοσιακό πιάτο στη vegan εκδοχή του

Μία εξαιρετική συνταγή, κατάλληλη για τις ημέρες της νηστείας μας δείχνει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης, που ετοιμάζει vegan λαχανοντολμάδες. Ένα σπιτικό πιάτο που θα σας ξετρελάνει.

Δοκιμάστε το!

#tsoulotip: Τοποθετούμε τους λαχανοντολμάδες με το σημείο κλεισίματος από την κάτω πλευρά, έτσι ώστε να μην ανοίξουν.

Υλικά

1 μεγάλο λάχανο

580 γρ. φακές, βρασμένες

190 γρ. άγριο ρύζι

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή

½ κ.γ. μπαχάρι, σε σκόνη

¼ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Για τη σάλτσα:

800 γρ. ντομάτα κονκασέ

400 γρ. χυμό ντομάτας

600 ml ζωμό λαχανικών

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

50 γρ. σταφίδες σουλτανίνα

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Γεμίζουμε με αρκετό αλατισμένο νερό μια κατσαρόλα και τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά.

Αφού βράσει, ρίχνουμε το λάχανο και το βράζουμε ολόκληρο για 10-12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Μόλις ετοιμαστεί, το βάζουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Έπειτα, αδειάζουμε σε ένα μπολ τις φακές, το ρύζι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, την πάπρικα, το μπαχάρι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Στη συνέχεια, παίρνουμε το λάχανο, αφαιρούμε τα 4 πρώτα μεγάλα φύλλα και τα τοποθετούμε στον πάτο μιας βαθιάς κατσαρόλας.

Ύστερα, παίρνουμε ένα άλλο φύλλο, κόβουμε το κοτσάνι του κάτω-κάτω και βάζουμε περίπου 1 κ.σ. από τη γέμιση στο κάτω μέρους του φύλλου.

Κατόπιν, μαζεύουμε τα πλάγια προς τα μέσα και τυλίγουμε σε ρολό. Μόλις ετοιμάσουμε το λαχανοντολμά, τον τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, μέχρι να τελειώσει η γέμιση, τοποθετώντας τους λαχανοντολμάδες κολλητά τον έναν δίπλα στον άλλο μέσα στην κατσαρόλα (όσο πιο κολλητά είναι, τόσο πιο πολύ αποτρέπουμε το να ανοίξουν).

Αμέσως μετά, προσθέτουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα κονκασέ, το χυμό ντομάτας, το ζωμό λαχανικών, τον πελτέ ντομάτας, τις σταφίδες, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε με κλειστό καπάκι σε μέτρια φωτιά για 50-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι λαχανοντολμάδες.

Σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες ζεστούς.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Διαβάστε ακόμη:

Μία πεντανόστιμη συνταγή για το τραπέζι της Μεγάλης Δευτέρας: Σουβλάκι λαχανικών με μακαρονοσαλάτα

Η σπιτική συνταγή που θα σας ενθουσιάσει: Γίγαντες με σπανάκι και μυρωδικά

Πασχαλινά κουλουράκια: Η συνταγή του Άκη για πεντανόστιμο αποτέλεσμα

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ