• Food

    Το γιουβέτσι του καλοκαιριού με γαρίδες – Η ενδιαφέρουσα συνταγή του Άκη Πετρετζίκη

    Το γιουβέτσι του καλοκαιριού με γαρίδες - Η ενδιαφέρουσα συνταγή του Άκη Πετρετζίκη

    Γιουβέτσι με γαρίδες από τον Άκη Πετρετζίκη, πηγή: akispetretzikis.com


    Μία χορταστική αλλά και ελαφριά συνταγή για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού

    Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή μας δείχνει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης, που μαγειρεύει γιουβέτσι με γαρίδες, ένα πιάτο χορταστικό και παράλληλα πιο ελαφρύ από το κλασσικό γιουβέτσι, για να ταιριάζει στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

    Δοκιμάστε το!

    Υλικά

    500 γρ. γαρίδες, Νο1, ακαθάριστες
    1 λίτρο νερό
    2 φύλλα δάφνης
    1 κρεμμύδι
    2 σκ. σκόρδο
    5 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
    250 γρ. κριθαράκι, μέτριο
    1-2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    100 γρ. ντοματίνια
    50 γρ. ούζο
    αλάτι
    πιπέρι
    χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
    150 γρ. φέτα

    Για το σερβίρισμα

    φέτα
    ρόκα
    ελαιόλαδο
    λεμόνι
    πιπέρι

    Εκτέλεση

    Χωρίζουμε τα κελύφη των γαρίδων από τη σάρκα. Μεταφέρουμε τα κελύφη σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό, τα φύλλα δάφνης και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Βράζουμε για 10-15 λεπτά.

    Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

    Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά να καραμελώσουν.

    Προσθέτουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

    Βάζουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε. Κόβουμε τα ντοματίνια σε φέτες και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον ζωμό από τις γαρίδες.

    Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 10-12 λεπτά για να μαγειρευτεί το κριθαράκι.

    Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τη φέτα τριμμένη ή σε κομμάτια.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: akispetretzikis.com

    Διαβάστε ακόμη:

    Ένα πιάτο που «μυρίζει» παράδοση: Πολίτικα γεμιστά με ρύζι

    Η συνταγή για ψάρι που θα λατρέψετε: Σολομός με κάρι και ρύζι από τον Άκη Πετρετζίκη

    Strata: Η ιταλική συνταγή για ομελέτα φούρνου που θα ερωτευθείτε

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ