Food

Εύκολα και τραγανά μπισκότα shortbread με καραμέλα

Εύκολα και τραγανά μπισκότα shortbread με καραμέλα


Τραγανά μπισκότα shortbread με λαχταριστή καραμέλα: Υπάρχει καλύτερο σνακ από αυτό; Είναι το απόλυτο γλυκό που όλοι λαχταράμε είτε για πρωινό, είτε για επιδόρπιο.

Υλικά

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρύσεις

75 γρ. ζάχαρη

175 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την καραμέλα

100 γρ. βούτυρο

100 γρ. μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη Muscovado

Μία κονσέρβα γάλα συμπυκνωμένο (400 γρ.)

Για επικάλυψη, 200 γρ. σοκολάτα της επιλογής σας, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς με αέρα και βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι.

Για τη βάση των μπισκότων, ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μία ωραία ζύμη. Την απλώνουμε στο ταψάκι και την τρυπάμε απαλά με ένα πιρούνι. Ψήνουμε για 20 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει. Προσοχή, δεν τη βγάζουμε ακόμη από το ταψάκι.

Για την καραμέλα, τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, τη ζάχαρη Muscovado, το συμπυκνωμένο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Στη συνέχεια, αυξάνουμε τη θερμοκρασία χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, μέχρι το μίγμα να αρχίσει να βράζει. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία ξανά και αν ακατεύουμε για 5-10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Τη χύνουμε, έπειτα, πάνω στη βάση που φτιάξαμε παραπάνω και την αφήνουμε να κρυώσει.

Για την επικάλυψη, λιώνουμε τη σοκολάτα αργά, σε ένα μπολ πάνω από βραστό νερό. Τη χύνουμε πάνω από την κρύα καραμέλα και την αφήνουμε να σταθεί. Κόβουμε σε μπάρες ή τετραγωνάκια και είμαστε έτοιμοι.

 

Διαβάστε επίσης:

Απόλαυση 2 σε 1: Όταν το cheesecake συναντά τη μηλόπιτα

Καλοκαιρινή απόλαυση: Λαχταριστό cheesecake καρπούζι από τον Άκη

Ελαφρύ καλοκαιρινό επιδόρπιο: Γλυκό ψυγείου με Oreo

 

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ