• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Η εντυπωσιακή έπαυλη της αδερφής του Ναπολέοντα που πωλείται 8 εκατ. ευρώ

    • Bloomberg


    Μετά την ήττα του Ναπολέοντα στη Μάχη του Βατερλό, τα αδέρφια του -επτά στον αριθμό- βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση, αφού ήταν πλέον personae non gratae στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.

    Η Πολίν, η μικρότερη αδερφή του Ναπολέοντα, η οποία είχε παντρευτεί τον Ιταλό πρίγκιπα Καμίλο Μποργκέζε αποσύρθηκε για λίγο στο Ανάκτορο των Μποργκέζε στη Ρώμη και, εν συνεχεία, άρχισε να αναζητεί ένα πιο κατάλληλο μέρος θέλοντας να ζήσει τα επόμενα χρόνια της ζωής της σχετικά αφανής.

    Τελικά, εγκαταστάθηκε σε μια έπαυλη του 18ου αιώνα (η οποία ήταν παλιότερα κυνηγετικό καταφύγιο) στην περιοχή Λούκα, της Ιταλίας, την οποία αγόρασε όπως ήταν επιπλωμένη. Έμεινε εκεί μέχρι τον θάνατό της, το 1825.

    Μετά τον θάνατο της αδερφής του Βοναπάρτη, η βίλα άλλαξε πολλές φορές χέρια, μένοντας πάντα με την ίδια επίπλωση, μέχρι που κατέληξε στα χέρια ενός Ιταλού, οι εύπορες Αμερικανίδες σύζυγοι του οποίου (η πρώτη πέθανε, όπως και η δεύτερη) έκαναν σημαντικές αλλαγές στο σπίτι τις δεκαετίες του 1920 και του 1930.

    Όμως, τη δεκαετία του 1960, τα χρήματα του χήρου, πλέον, Ιταλού άρχισαν να… στερεύουν, οπότε αναγκάστηκε να πουλήσει το σπίτι σε συγγενείς της Clare Mahon Pardini, μίας Αμερικανίδας συγγραφέως η οποία μπήκε στην ιταλική οικογένεια των Pardini τη δεκαετία του 1980. Οι Pardini ανακαίνισαν τη βίλα, μετατρέποντάς την σε ξενώνα, ενώ συνέχισαν να ζουν σε διάφορες πτέρυγες του σπιτιού. Όμως, όταν η τρίτη γενιά αποφάσισε να μετακομίσει και ο πατριάρχης της οικογένειας πέθανε, ήρθε η ώρα να την πουλήσουν. Έτσι, η θρυλική αυτή κατοικία βγήκε προς πώληση από την κτηματομεσιτική Sotheby’s International Realty προς 8 εκατ. ευρώ.

    Το κυρίως σπίτι, το οποίο έχει σχήμα «Π», εμβαδόν περίπου 1486 τμ, επτά υπνοδωμάτια και 10 μπάνια.

    Τις δύο πτέρυγες του σπιτιού καταλαμβάνουν καθιστικοί χώροι, ενώ στο κέντρο υπάρχει ένα τεράστιο σαλόνι, βιβλιοθήκη και τραπεζαρία.

    Το εξωτερικό του σπιτιού κοσμούν μαρμάρινα αγάλματα και μια μεγαλειώδης διπλή σκάλα, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει μια πισίνα μήκους 43 μέτρων.

    Το παλιό, δε, θερμοκήπιο, με τα διαφόρων ειδών εσπεριδοειδή, ανακαινίστηκε και πλέον φιλοξενεί δύο ιδιωτικές σουίτες, καθώς και δωμάτια για το υπηρετικό προσωπικό. Τα δύο κτήρια εξακολουθούν να περιβάλλονται από τους τυπικούς ιταλικούς κήπους τους, τους οποίους κοσμούν ανά διαστήματα συντριβάνια.

    Η έπαυλη βρίσκεται σε μια έκταση 48,5 στρεμμάτων, στην οποία υπάρχουν ακόμη ένα σπιτάκι για τον φύλακα, στάβλοι και διάφορα μικρότερα βοηθητικά κτίσματα. Και ενώ, όπως λέει η σημερινή ιδιοκτήτριά του, είναι ολοφάνερο ότι πρέπει να γίνουν κάποιες εργασίες ανακαίνισης, η τιμή στην οποία πωλείται είναι, κατά την ίδια, εξαιρετική.

    «Προφανώς, χρειάζεται λίγη δουλειά, αλλά αν επενδύσεις λίγο, θα πάρεις την επένδυσή σου πίσω χίλιες φορές», λέει χαρακτηριστικά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εσείς θα δίνατε 100.000 δολ. το μήνα για αυτό το διαμέρισμα;



    ΣΧΟΛΙΑ