• Architecture & Design

    Εσείς θα δίνατε 100.000 δολ. το μήνα για αυτό το διαμέρισμα;

    • Bloomberg


    Ο Pier Guerci, ο πρώην πρόεδρος του αμερικανικού βραχίονα του οίκου μόδας Loro Piana, δεν ήταν έτοιμος να αφήσει το penthouse του στην Πέμπτη Λεωφόρο. Είχε αγοράσει έναν «λαβύρινθο» εννέα δωματίων που προορίζονταν για τη φιλοξενία οικιακών βοηθών στο ρετιρέ ενός προπολεμικού κτηρίου του 2000, το ισοπέδωσε εσωτερικά και αφιέρωσε οκτώ χρόνια διαμορφώνοντας μια μεζονέτα με θέα στο Σέντραλ Παρκ.

    Το διαμέρισμα που έφτιαξε, για το οποίο αναγκάστηκε μάλιστα να «προεκτείνει» τον ανελκυστήρα του κτηρίου και να αγοράσει τον «αέρα» του κτηρίου, διαθέτει τρία υπνοδωμάτια, τρία μπάνια και ένα WC, καλύπτοντας ένα εμβαδό γύρω στα 352 τμ. Εξίσου σημαντικό είναι ότι διαθέτει άλλα 256 τμ ανοιχτού χώρου διαμορφωμένου με μεγάλα δέντρα, θάμνους και λουλούδια.

    Το διαμέρισμα βρίσκεται στο ρετιρέ ενός προπολεμικού κτηρίου στη γωνία της 79ης Οδού και της Πέμπτης Λεωφόρου.
    «Είναι ένα είδος όασης», λέει ο Guerci σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο Bloomberg. «Είναι σαν να βρίσκεσαι στην εξοχή, μόνο που είσαι στη Νέα Υόρκη», προσθέτει. Το διαμέρισμα, σημειώνει, έχει και τρία υπαίθρια ντους.

    Όταν άφησε, όμως, τη θέση του στον οίκο Loro Piana και «πήρε άδεια από την καριέρα του για κανά δυο χρόνια» για να γυρίσει τον κόσμο, ο Guerci δεν θέλησε να αφήσει το διαμέρισμά του άδειο ή να το πουλήσει. Τον Αύγουστο, αποφάσισε να το νοικιάσει μέσω της κτηματομεσιτικής Corcoran Group.Το ενοίκιο; 100.000 δολάρια το μήνα ή 1,2 εκατ. δολάρια το χρόνο.

     

    Το συγκεκριμένο ακίνητο δεν έχει όμοιό του, λέει ο ίδιος. «Υπάρχουν πολλά διαφορετικά penthouse στην πόλη, αλλά να έχεις κάτι σε αυτό το σημείο», λέει, «είναι μοναδικό. Δεν συγκρίνεται με ένα διαμέρισμα στον 60ο όροφο, δεν είναι ένα μέρος με θέα σαν από ελικόπτερο. Είναι μια εντελώς διαφορετική αίσθηση».

    Ζητείται ενοικιαστής

    Παρ’ όλα αυτά, ακόμη δεν έχει βρεθεί ενοικιαστής πρόθυμος να πληρώνει πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια ετησίως. Ενδιαφέρον υπάρχει, αλλά οι υποψήφιοι ενοικιαστές θέλουν να το νοικιάσουν για μικρά χρονιά διαστήματα και δεν συμφωνούν στο ελάχιστο όριο του δωδεκαμήνου για το οποίο διατίθεται.Ο ίδιος λέει ότι το γεγονός ότι δεν έχει νοικιαστεί δεν έχει σχέση με το ύψος του ενοικίου.

     

    «Αν δείτε πόσο κοστίζουν τα δωμάτια στα καλύτερα ξενοδοχεία, θα δείτε οι τιμές είναι πολύ πιο ακριβές, ούτε καν συγκρίσιμες», λέει και προσθέτει: «Επιπλέον, το σπίτι έχει οικονόμο που είναι εκεί καθημερινά, φρέσκα λουλούδια κάθε εβδομάδα και κηπουρό που φροντίζει την ταράτσα».

     

    Επίσης, είναι και η διακόσμηση. Η Misa Poggi, η Ιταλίδα αρχιτέκτονας που έχει σχεδιάσει και τους εσωτερικούς χώρους των ανά τον κόσμο καταστημάτων του οίκου Loro Piana, συνεργάστηκε με τον Guerci στη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων του σπιτιού.

     

    Και, επιπλέον, ο εξωτερικός χώρος είναι εντυπωσιακός, λέει. «Στη βεράντα, μπορείς να παραθέσεις δείπνο σε 30 άτομα», προσθέτει ο ιδιοκτήτης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Για τη μητρική του οίκου Gucci τα Puma δεν είναι του… επιπέδου της

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η παραμυθένια έπαυλη αξίας 90 εκατ. δολ. της Όπρα Γουίνφρεϊ (11 pics)



    ΣΧΟΛΙΑ