• HealthStories.gr

    Τα φαρμάκια της Ειρήνης, τα βιβλία του Άδωνι και η νέα «αποκάλυψη» του Παύλου

    • NewsRoom
    healthsecrets


    Με χιούμορ ο Υπουργός Υγείας εμφανίστηκε σε εκδήλωση του ΠΟΥ, τονίζοντας το ταλέντο του στο να προωθεί βιβλία.

    «Είμαι καλός στο να προωθώ βιβλία…»

    Τα γέλια τους δεν μπόρεσαν να κρατήσουν, όσοι παρακολούθησαν (δια ζώσης και διαδικτυακά) την εκδήλωση του Υπουργείου Υγείας και του ΠΟΥ Ευρώπης. Η εκδήλωση αφορούσε στην εγκαινίαση της «Ηλεκτρονικής Εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα του Βιβλίου Τσέπης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για Παιδιά και Εφήβους».

    Ο Υπουργός στο ξεκίνημα της ομιλίας του ανέφερε ότι, όσοι τον ξέρουν από παλιά, γνωρίζουν πόσο καλός είναι στην προώθηση των πωλήσεων βιβλίων, προκαλώντας τα ενθουσιώδη γέλια των παρευρισκόμενων.

    Κατά τα λοιπά, πάντως, η εν λόγω εκδήλωση σαν να σχεδιάστηκε κάπως πρόχειρα. Την ημέρα εκείνη (Μ. Δευτέρα 29/4) η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είχε σημαντική κοινοβουλευτική εργασία, καθώς στις δύο και μισή το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένη συζήτηση στη Βουλή για την τροπολογία, που αφορούσε στο ιδιωτικό έργο γιατρών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Έτσι όλα τα πρόσωπα του Υγείας έκαναν ένα γρήγορο πέρασμα σε διαφορετικές ώρες, με μόνη σταθερά παρούσα τη Γενική Γραμματέα Φωφώ Καλύβα.

    Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε κι ένα app, μια εφαρμογή για το βιβλίο, που αφορούσε κατά βάση σε παιδιάτρους, αν και δεν γνωρίζουμε αν οι παιδίατροι ξέρουν καν την ύπαρξη του βιβλίου.

    Πιλότος για το healthflix

    Πάντως ο Υπουργός Υγείας δεν είναι καλός μόνο στο να προωθεί βιβλία, αλλά και στην προώθηση νέων εφαρμογών για τους πολίτες, τις οποίες αναπτύσσει η ΗΔΙΚΑ. Όπως είδαμε χθες, Μ. Πέμπτη 2/5, ο κ. Γεωργιάδης μαζί με την κα Ειρήνη Αγαπηδάκη παρουσίασαν σε βιντεάκι στα social media την νέα διαδικτυακή εφαρμογή για το κλείσιμο ραντεβού για εξετάσεις.

    Αυτό μοιάζει κάπως με τα βιντεάκια που θα προβάλλονται, για να δίνουν συμβουλές στους πολίτες από το healthflix, που αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στην επόμενη χρονιά. Ελπίζουμε δηλαδή. Διότι τα λεφτά υπάρχουν από το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά δεν είμαστε και σίγουροι ότι δεν θα τα χάσουμε, όπως σε άλλες περιπτώσεις…

    Ο προσυμπτωματικός έλεγχος και ο ΕΟΠΥΥ

    Μιας και μιλήσαμε για την κα Αγαπηδάκη, να πούμε και για την άρτια εκδήλωση για τον προσυμπτωματικό έλεγχο για καρκίνους και καρδιαγγειακά, πριν από μια βδομάδα, την οποία διοργάνωσε.

    Πριν από περίπου δύο χρόνια είχε γίνει κάτι αντίστοιχο για την έναρξη του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά». Τότε παρούσα ήταν και η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη, διότι ο Οργανισμός είχε ενεργό ρόλο στις μαστογραφίες για τον έλεγχο των γυναικών. Τώρα η διοικήτρια δεν παρέστη, αν και υπήρχαν στελέχη του ΕΟΠΥΥ στην εκδήλωση.

    Ο λόγος είναι ότι πλέον οι εξετάσεις για τους ελέγχους έχουν περάσει στην ευθύνη της ΗΔΙΚΑ και ο ΕΟΠΥΥ δεν θα έχει ανάμιξη. Προφανώς για να μην υπάρχουν μπλεξίματα στο κλείσιμο των ραντεβού. Άλλα κουτσομπολιά, που ακούγονται, τα κρατάμε για μας…

    Το λουκέτο της Ειρήνης  

    Πάμε τώρα σε μια άλλη Ειρήνη (επίσης Κρητικιά), την κα Μαρκάκη, της ομώνυμης φαρμακαποθήκης στην Κρήτη. Με σχετική έκπληξη διαβάσαμε στον ΕΟΦ την εξής απόφαση για:

    «Την ανάκληση της υπ’ αριθ. 65834/14.6.2022 άδειας χονδρικής πώλησης φαρμακευτικών προϊόντων της φαρμακαποθήκης ΕΙΡΗΝΗ Κ. ΜΑΡΚΑΚΗ ΑΕ, Κατεχάκη 18, 712 01 Ηράκλειο Κρήτης, επειδή κατά την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της διαπιστώθηκε, ότι δεν ήταν σε λειτουργία».

    Μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η κα Μαρκάκη ήταν πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακαποθηκών και σήμερα είναι γραμματέας. Από ό,τι διαβάσαμε, η φαρμακαποθήκη είχε οικονομικά προβλήματα. Παρόλα αυτά δεν υπήρξε κάποια σχετική ενημέρωση. Απορούμε πώς μπορεί να είναι μέλος μια επιχειρηματικής ένωσης μια εταιρεία, η οποία δε λειτουργεί.

    Όσο για τα αντανακλαστικά του ΕΟΦ δεν συζητάμε. Μάλλον περίμενε να βγει η ανακοίνωση στο ΓΕΜΗ ότι η εταιρεία δεν ήταν δυνατό να δημοσιεύσει οικονομικά στοιχεία για το 2022 και μετά να στείλει κλιμάκιο, για να διαπιστώσει αν λειτουργεί.

    Νέα αποκάλυψη Πολάκη

    Μπορεί να έχει τα γνωστά στοιχεία της υπερβολής, αλλά δεν μπορεί να περάσει και τόσο αδιάφορα η νέα καταγγελία Πολάκη.

    Όπως αναφέρει ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας: «Σοβαρό ζήτημα προκύπτει για τον Υπουργό Παιδείας κ. Πιερρακάκη, καθώς και για τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Σιάσο, μετά τις σημερινές αποκαλύψεις του Τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παύλου Πολάκη. Πιο συγκεκριμένα, στις 08/05/2024 συνεδριάζει το εκλεκτορικό σώμα, προκειμένου να αποφασίσει για τη θέση του διευθυντή της Πανεπιστημιακής Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αττικόν. Για τη συγκεκριμένη θέση ένας από τους δυο υποψηφίους είναι ο καθηγητής κ. Νίκος Βραχνής».

    Ο κ. Πολάκης αναφέρει πολλά και ειδικά ότι παράνομα έγινε η ανέλιξη του κ. Βραχνή στην θέση του καθηγητή. Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Βραχνής έφυγε κακήν κακώς από τη θέση του προέδρου της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

    *Η στήλη Healthsecrets αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Healthstories. Δημοσιεύεται αυτούσια και στο Mononews.

    Διαβάστε επίσης:

    Προπόνηση Tabata σε λιγότερο από 10 λεπτά

    Νέα υπηρεσία για δωρεάν εξετάσεις σε δημόσια δομή (video) – Μέσα σε 4 ώρες κλείστηκαν 10.000 ραντεβού

    Μ. Εβδομάδα και Πάσχα: Οι διατροφικές ιδιαιτερότητες των διαβητικών



    ΣΧΟΛΙΑ