• HealthStories.gr

    Νέα υπηρεσία για δωρεάν εξετάσεις σε δημόσια δομή (video) – Μέσα σε 4 ώρες κλείστηκαν 10.000 ραντεβού

    • NewsRoom


    Μία νέα υπηρεσία για τον προγραμματισμό ραντεβού για δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις σε δημόσια δομή προστέθηκε σήμερα 2 Μαΐου στο finddoctors.gov.gr και ήδη τις πρώτες 4 ώρες λειτουργίας της, περισσότεροι από 10.000 πολίτες έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού.

    Η έναρξη λειτουργίας της νέας δωρεάν υπηρεσίας συμπίπτει με την εφαρμογή του μέτρου της χρέωσης του 1€ για όλες τις αιματολογικές εξετάσεις στα ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα.

    Την νέα υπηρεσία ανακοίνωσαν με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, δίνοντας παράλληλα τις ευχές τους για Καλό Πάσχα.

    Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Γεωργιάδης, “Από χθες ξεκίνησε η εφαρμογή της χρέωσης του 1€ για όλες τις αιματολογικές εξετάσεις στα ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα. Από χθες λοιπόν εργαστήκαμε σκληρά και ανεβάσαμε στην ειδική πλατφόρμα, τη νέα διαδικτυακή υπηρεσία, με την οποία όποιος χρειάζεται αιματολογικές εξετάσεις, μπορεί να κλείσει δωρεάν ραντεβού στην πλησιέστερη σε αυτόν Δημόσια Δομή. Δείτε το βίντεο και πόσο εύκολο και γρήγορο είναι. Εκεί που η Αντιπολίτευση βρίσκει ευκαιρία για γκρίνια, εμείς βρίσκουμε ευκαιρία για λύσεις”.

    Παρουσιάζοντας το νέο πεδίο “Νέο Ραντεβού για Αιματολογικές Εξετάσεις” της πλατφόρμας, ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει ότι πρόκειται για μια πολύ απλή και εύκολη διαδικασία. Με τους κωδικούς Taxis και με λίγα κλικ μπορεί κάποιος να κλείσει ραντεβού για αιματολογικές εξετάσεις άμεσα και σύντομα στην πιο κοντινή δημόσια δομή υγείας.

    Μάλιστα, ο ίδιος χρησιμοποιώντας την εφαρμογή έκλεισε ένα ραντεβού στο Κέντρο Υγείας Αγίας Παρασκευής το πρωί της επόμενης μέρας.

    Η εφαρμογή με βάση τη διεύθυνση του χρήστη, παρουσιάζει όλες τις διαθέσιμες ημερομηνίες για αιματολογικές εξετάσεις στα πλησιέστερα Κέντρα Υγείας. Στο άμεσο μέλλον, εκτός από τα Κέντρα Υγείας θα προστεθούν και οι Κινητές Μονάδες Υγείας, προκειμένου να υπάρξει στην Ελλάδα το μεγαλύτερο δίκτυο για αιματολογικές εξετάσεις.

    Από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, είπε ότι “η αντιπολίτευση έχει ένα “όχι” σε κάθε λύση που προτείνουμε και εμείς έχουμε μία αποστολή να λύσουμε τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε”.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε το κρέας στο ψυγείο και την κατάψυξη

    Δείτε πόσα λιπαρά πρέπει να τρώτε κάθε μέρα, για να χάσετε βάρος

    Πόσο γρήγορα μπορείτε να αποκτήσετε κοιλιακούς



    ΣΧΟΛΙΑ