• ΥΓΕΙΑ

  Γεωργιάδης για «Ευαγγγελισμό»: Υποχρεωτικό να οριστεί νοσοκομείο αναφοράς για τον τελικό του Conference League

  Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης

  Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης


  Άμεση ήταν η απάντηση του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, στις αντιδράσεις σχετικά με την αξιοποίηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», ως νοσοκομείο αναφοράς για τις απαιτήσεις της διεξαγωγής του τελικού της ευρωπαϊκής διοργάνωσης του Conference League.

  Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξηγεί, ότι πάντοτε οι επίσημοι προσκεκλημένοι διοργανώσεων τέτοιου βεληνεκούς, εάν απαιτηθεί, δηλώνεται ότι θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα στο εκάστοτε νοσοκομείο αναφοράς, κατηγορώντας, μάλιστα, για λαϊκισμό και υποκρισία όσους στηλιτεύουν την συγκεκριμένη οδηγία.

  Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με την οδηγία του νοσοκομείου που έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο, αλλά και την σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, ο Ευαγγελισμός τίθεται σε τρίημερη ετοιμότητα για να υποδεχτεί VIP περιστατικά εν όψει του τελικού της διοργάνωσης Conference League, που θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου, στην OPAP Arena, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

  Αναλυτικά η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

  «Ως προς διάφορες αναρτήσεις και ανακοινώσεις σχετικά με την οδηγία της διοικήσεως του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για την διεξαγωγή του Τελικού του Conference Cup στις 29 Μαΐου τα πραγματικά περιστατικά είναι τα εξής: Σε κάθε επίσημο γεγονός που συμβαίνει στην Χώρα μας, από την διοργάνωση ενός αθλητικού γεγονότος έως την υποδοχή ξένων ηγετών το Νοσοκομείο Αναφοράς που δηλώνεται από τις Ελληνικές Αρχές είναι ο Ευαγγελισμός. Πάντοτε δηλ οι επίσημοι προσκεκλημένοι της Χώρας, εάν απαιτηθεί, δηλώνεται ότι θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα σε αυτό το Νοσοκομείο. Μία τέτοια δέσμευση είναι υποχρεωτική για να διεξαχθεί ένα γεγονός τέτοιου βεληνεκούς όπως ο τελικός. Κατά συνέπεια όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές».

  Αντιδράσεις

  Νωρίτερα, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), στην ανακοίνωσή της μίλησε για «πρόκληση», αναφερόμενη στην σχετική οδηγία, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η διοίκηση του Ευαγγελισμού και το υπουργείο καλά θα κάνουν να σταματήσουν τις υποδείξεις για το ποιός πρέπει να μπει σε προτεραιότητα σε ένα ΤΕΠ.

  Οι υγειονομικοί γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα ποιός έχει προτεραιότητα με βάση την επιστήμη και την εμπειρία μας. Και καλά θα κάνουν να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό για μειωθούν οι τεράστιες αναμονές στο ΤΕΠ του νοσοκομείου μας. Επίσης καλά θα κάνουν να σταματήσουν να δίνουν πακτωλούς χρημάτων στα κάθε λογής ιδιωτικά νοσηλευτήρια, εργολάβους, φαρμακοβιομηχάνους», καταλήγει η ανακοίνωσή της ΟΕΝΓΕ.

  Πηγή: healthstories.gr

  Διαβάστε επίσης

  Wall Street: Έκλεισε πάνω από τις 40.000 μονάδες ο Dow Jones – Στις 5.300 μονάδες επέστρεψε ο S&P 500

  Πετρέλαιο: Πάνω από τα 80 δολάρια επέστρεψε το WTI – Ανοδική η εβδομάδα και για το Brent

  Χαμάς: Απορρίπτει κάθε στρατιωτική παρουσία στην παλαιστινιακή γη  ΣΧΟΛΙΑ