• HealthStories.gr

    Η τροφή «έκπληξη» που βοηθά στην απώλεια βάρους

    • NewsRoom

    Πηγή: healthstories.gr


    Μία τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, τα αμύγδαλα, αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, πρωτεϊνών, μαγνησίου, χαλκού, φωσφόρου, μαγγανίου και βιταμίνης Ε.

    Μια «καλή» ποσότητα αμυγδάλων κάθε τόσο, μάλιστα, μπορεί να συμβάλει και στην απώλεια βάρους, ενώ μια χούφτα αμύγδαλα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αύξησης του σωματικού βάρους, αναφέρει μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας.

    Τρώγοντας σαν σνακ 30-50 γραμμάρια αμύγδαλα θα μπορούσατε να γλυτώσετε από πολλές περισσότερες θερμίδες.

    Πιο συγκεκριμένα, εκείνοι που επέλεξαν τα αμύγδαλα αντί για ένα σνακ που περιείχε την ίδια ποσότητα ενέργειας σε υδατάνθρακες κατανάλωσαν 300 λιγότερα κιλοτζάουλ (μια διαφορετική μέτρηση της διατροφικής ενέργειας), τα περισσότερα από τα οποία ήταν από πρόχειρο φαγητό, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο European Journal of Nutrition.

    Τα αμύγδαλα, είναι τροφή, πλούσια σε υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και κορεσμένα λιπαρά, κάτι που τα κάνει εξαιρετικά χορταστικά!

    Σύμφωνα με τους ερευνητές της μελέτης, η κατανάλωση αμυγδάλων συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων των αποκρίσεων του C-πεπτιδίου και στην αύξηση των επιπέδων της γλυκαγόνης, των αποκρίσεων του παγκρεατικού πολυπεπτιδίου και των αποκρίσεων του εξαρτώμενου από τη γλυκόζη ινσουλινοτροπικού πολυπεπτιδίου.

    Η βελτιωμένη ευαισθησία στην ινσουλίνη και ο μειωμένος κίνδυνος διαβήτη και καρδιαγγειακών παθήσεων είναι δύο οφέλη των αποκρίσεων του C-πεπτιδίου.

    Απώλεια βάρους

    Τόσο το παγκρεατικό πολυπεπτίδιο όσο και η γλυκαγόνη, βοηθούν στην απώλεια βάρους και επιβραδύνουν την πέψη, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της πρόσληψης θερμίδων.

    Προσοχή στο μέγεθος της μερίδας

    Αυτή η τροφή θρεπτικών ουσιών είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη δίαιτά σας αν έχετε στόχο την απώλεια βάρους, όμως μπορεί να φέρει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα εάν καταναλωθεί σε υπερβολική ποσότητα!

    Τα αμύγδαλα περιέχουν, στην πραγματικότητα, αρκετές θερμίδες, κάτι που σημαίνει πως η υπερκατανάλωση μπορεί να σαμποτάρει τα σχέδιά σας για απώλεια βάρους. Επομένως, το κλειδί εδώ είναι το… μέτρο.

    Μην το παρακάνετε με την υπερβολική κατανάλωση αμυγδάλων. Μια χούφτα αρκεί για να σας βοηθήσει…. να χάσετε βάρος, όπως αναφέρουν αρκετές μελέτες.

    Διαβάστε επίσης:

    Κορονοϊός: Εξαπλώνεται η νέα υποπαραλλαγή Eris – Ποια είναι τα συμπτώματα

    Ο αμφιλεγόμενος Νίκος, ο προσεχτικός Μιχάλης και οι χαρούμενοι του Ντυνάν

    ΕΟΔΥ: 20 θάνατοι από κορονοϊό και 14 διασωληνωμένοι ασθενείς



    ΣΧΟΛΙΑ