• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Γιώργος Οικονόμου: Τσουνάμι για τη DryShips μετά την προειδοποίηση του Nasdaq


    Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις για τη ναυτιλιακή DryShips, συμφερόντων του εφοπλιστή κ. Γιώργου Οικονόμου, καθώς η εταιρεία έλαβε στις 27 Ιουλίου του 2016 επιστολή συμμόρφωσης από το δείκτη Nasdaq. Στην επιστολή αναφέρεται ότι η τιμή της μετοχής βρισκόταν για 30 συνεχείς ημέρες διαπραγμάτευσης – συγκεκριμένα από τις 14 Ιουνίου του 2016 ως και τις 26 Ιουλίου του 2016 – κάτω από το ελάχιστο όριο του 1 δολαρίου που απαιτείται για να παραμείνει εισηγμένη στο δείκτη.

    Η ναυτιλιακή έλαβε προειδοποίηση ότι μέσα σε 180 ημέρες, ή αλλιώς μέχρι τις 23 Ιανουαρίου του 2017, θα πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Η DryShips μπορεί να πετύχει την παραμονή της στο Nasdaq εάν η τιμή της μετοχής της διαπραγματευτεί για τουλάχιστον 10 συνεχόμενες ημέρες διαπραγμάτευσης πάνω από το 1 δολάριο κατά την περίοδο χάριτος των 180 ημερών.

    H DryShips επίσης ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε reverse split των μετοχών της (με αναλογία 4 προς 1) έτσι ώστε να συμμορφωθεί και πάλι με τους κανόνες για το ελάχιστο όριο της τιμής της μετοχής που θέτει ο Nasdaq. Εάν η εταιρεία δεν κατορθώσει να συμμορφωθεί μέσα στην προθεσμία των 180 ημερών αλλά εξακολουθεί να πληροί όλα τα υπόλοιπα κριτήρια, υπάρχει το ενδεχόμενο να λάβει μια επιπρόσθετη περίοδο χάριτος 180 ημερών προκειμένου να επανέλθει.

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips
    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips

    Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι οι δραστηριότητές της δεν επηρεάζονται στο ελάχιστο από την επιστολή συμμόρφωσης του Nasdaq.

    Στον απόηχο αυτής της επιστολής συμμόρφωσης, οι δυσκολίες για τη ναυτιλιακή του κ. Οικονόμου συνεχίζονται καθώς η επιστολή αυτή αποτέλεσε και τον κύριο λόγο της αποχώρησης του Ziad Nakhleh, του οικονομικού διευθυντή της εταιρείας. Η παραίτησή του μάλιστα ισχύει από τις 29 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

    Ο κ. Nakhleh διετέλεσε οικονομικός διευθυντής της DryShips για σχεδόν 7 χρόνια μέχρι σήμερα που ανακοίνωσε την παραίτησή του.

    Πρέπει να σημειωθεί ότι, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η DryShips, ο κ. Οικονόμου ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες τις προθέσεις του για νέες φιλόδοξες επενδύσεις στον κλάδο της αγοράς ξηρού φορτίου. Μάλιστα, βρίσκεται σε αναζήτηση επενδυτή που θα χρηματοδοτήσει αυτά τα φιλόδοξα σχέδιά του, θέλοντας να εκμεταλλευθεί τις σημερινές πολύ χαμηλές τιμές που καταγράφονται στον κλάδο.

    Ο κ. Οικονόμου φημολογείται ότι συνεργάζεται με τον κ. Αντώνη Αργυρόπουλο, πρώην στέλεχος των Jefferies και Cantor Fitzgerald, που τον είχε βοηθήσει και πριν από 11 χρόνια, όταν αποφάσισε να εισαγάγει μετοχές της DryShips στο χρηματιστήριο, και ήδη έχει έρθει σε επαφή με πιθανούς επενδυτές στη Νέα Υόρκη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/theodoros-veniamis-33-ek-dolaria-epanerchete-stin-agora-xirou-fortiou/65057

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/k-konstantakopoulos-kinisi-pou-ekane-tin-jp-morgan-na-ipoklithi-ke-na-anavathmisi-ti-metochi-tis-costamare/64980



    ΣΧΟΛΙΑ