• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Εστίαση: Τι συζήτησαν οι επιχειρηματίες των μεγάλων αλυσίδων με Σκέρτσο – Γεωργιάδη

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Ρομίνα Νικηφόρου
    Eστίαση: To πρώτο crash test για τους ανεμβολίαστους

    Γιάννης Λιάρος, διευθυντής της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης


    Στοχευμένα μέτρα για τη στήριξη του κλάδου λόγω των επιπτώσεων από τα μέτρα κατά του κορονοϊού αλλά και από τις διεθνείς ανατιμήσεις, ζήτησαν οι επιχειρηματίες των μεγάλων αλυσίδων εστίασης κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα με τους αρμόδιους υπουργούς της Κυβέρνησης.

    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, με τον υπουργό Επικρατείας  Άκη Σκέρτσο, τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, και τον ΓΓ Εμπορίου, Σωτήρη Αναγνωστόπουλο, σύμφωνα με όσα επισημαίνει ο διευθυντής της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης, Γιάννης Λιάρος.

    ΦΠΑ, ενοίκια και τιμολόγια ρεύματος

    Οι επιχειρηματίες ζήτησαν μείωση του ΦΠΑ από το 13% στο 6%, κατάργηση του ΕΦΚ στον καφέ, παρεμβάσεις για το θέμα των ενοικίων καθώς και παράταση της εφαρμογής της εισφοράς για τα πλαστικά προϊόντα που αναμένεται να επιβληθεί από την 1η Ιανουαρίου 2022.

    Όπως επισημαίνει ο κ. Λιάρος στο mononews, υπήρξε διαβεβαίωση όσον αφορά στα αυξημένα τιμολόγια της ενέργειας που λαμβάνουν οι επιχειρήσεις, την οποία τους μετέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ότι οι επόμενοι λογαριασμοί θα είναι μειωμένοι καθώς θα υπάρχει πρόβλεψη και για τη μεσαία τάση που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις εστίασης.

    Όσον αφορά στα υπόλοιπα αιτήματά τους, επισημάνθηκε ο περιορισμένος δημοσιονομικός χώρος που δεν αφήνει πολλά περιθώρια ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Λιάρο υπήρξε η δέσμευση να εξεταστούν και έως το τέλος της εβδομάδας να υπάρξει νέα επικοινωνία.

    Αρμόδια πηγή του υπουργείου Ανάπτυξης με την οποία επικοινώνησε το mononews επεσήμανε πως εξετάζονται συνολικά από την κυβέρνηση και όχι μόνο για τον κλάδο της εστίασης ενδεχόμενα αιτήματα των κλάδων που συνεχίζουν να πλήττονται και ποια από αυτά θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που υπάρχουν. «Εξετάζεται ό,τι δεν είναι τελείως απαγορευτικό στο πλαίσιο του του διαθέσιμου δημοσιονομικού χώρου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Ερωτηθείσα τέλος για το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω περιοριστικών μέτρων στην εστίαση η ίδια πηγή τόνισε πως οτιδήποτε συζητείται και βρίσκεται στο τραπέζι, δεν θα αφορά στους εμβολιασμένους πολίτες.

    Διαβάστε επίσης:

    Αποκλειστικό: Τα 3 μέτρα που θα συζητήσουν Γεωργιάδης – Σκρέκας με τους επιχειρηματίες αλυσίδων εστίασης

     



    ΣΧΟΛΙΑ