Οικονομία & Επιχειρήσεις

Αδωνις Γεωργιάδης: Έκτακτη επιδότηση €3.000 στις επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές τα Χριστούγεννα και €1.000 για κάθε εργαζόμενο

Άδωνις Γεωργιάδης


Η έκτακτη επιδότηση αφορά επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές τα Χριστούγεννα και τους εργαζομένους τους.

Έκτακτη κρατική επιδότηση για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στον κλάδο του λιανεμπορίου περιοχών που παρέμειναν σε αυστηρό lockdown την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης ότι οι επιχειρήσεις του συγκεκριμένου κλάδου που παρέμειναν κλειστές στις εορτές και δεν μπορούσαν να δουλέψουν ούτε με το σύστημα του click away θα λάβουν εκτάκτως 3.000 ευρώ η κάθε επιχείρηση και 1.000 ευρώ ο κάθε εργαζόμενος.

«Θα υπάρξει επιδότηση στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου σε περιοχές που ήταν κλειστές στην περίοδο εορτών και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ούτε με μέθοδο click away» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, «μιλάμε για περιοχές της Δυτικής Αττικής όπως Ελευσίνα, Ασπρόπυργος κ.α. ή η περιοχή της Κοζάνης που ήταν σε σκληρό lockdown. Θα λάβουν έκτακτη επιχορήγηση – όχι επιστρεπτέα ή δάνειο – 3.000 ευρώ ανά επιχείρηση και 1.000 ευρώ ο κάθε εργαζόμενος. Αυτές οι επιχειρήσεις θα έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση και στήριξη από την κυβέρνηση».

Γεωργιάδης: Το ζήτημα μιας εξεταστικής για το πρώτο εξάμηνο του 2015 παραμένει ανοιχτό

Γεωργιάδης: Στόχος του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συμβάσεις η ταχύτερη απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων

Γεωργιάδης: Έχουμε σχέδιο για το άνοιγμα της αγοράς – Περιμένουμε τη μέρα που θα μπορούμε να το εφαρμόσουμε


ΣΧΟΛΙΑ