ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Το ζήτημα της εξεταστικής επιτροπής για το τι συνέβη το πρώτο 6μηνο του 2015, παραμένει πάντα ανοιχτό», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή.
Το ζήτημα ανακίνησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, ο οποίος μιλώντας από το βήμα της Βουλής ζήτησε ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση. «Όταν κάποιος, κύριε Γεωργιάδη, κατηγορεί κάποιον για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, ή ότι χάθηκαν τα λεφτά αυτά ή ότι έκλεψαν τα λεφτά αυτά, ή ότι με κάποιον τρόπο εξαφανίστηκαν τα λεφτά αυτά, χρήματα του ελληνικού λαού, αλλά δεν προχωράει στο να βρεθούν οι ένοχοι, ποια είναι η μοναδική λέξη που έρχεται στο δικό σας μυαλό, κύριοι της κυβέρνησης και κύριε Γεωργιάδη; Εμάς είναι μία η λέξη: συγκάλυψη», ανέφερε ο κ. Χήτας και πρόσθεσε: «Καλύπτει η Νέα Δημοκρατία τον ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί δεν προχωράει, λοιπόν, στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής; Γιατί ενώ τους κατηγορείτε – είναι οξύμωρο – ότι στο πρώτο εξάμηνο εξαφανίστηκαν, έχασε η πατρίδα μας, ο ελληνικός λαός τις συντάξεις του, ογδόντα, εκατό δισεκατομμύρια ευρώ και λέμε να βρεθούν πού πήγαν τα χρήματα αυτά, δεν προχωράτε στο να αναδειχθούν οι ένοχοι; Τους καλύπτετε».
«Το ζήτημα της εξεταστικής επιτροπής για το τι συνέβη το πρώτο 6μηνο του 2015, παραμένει πάντα ανοιχτό», απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και πρόσθεσε: «Ο Κρέων στο κλείσιμο της τραγωδίας του Σοφοκλέους «Οιδίπους Τύραννος» λέει: «Τι ωραία που είναι όλα όταν γίνονται στην ώρα τους». Από αυτό προέρχεται η ελληνική λέξη «ωραίος». Ο ωραίος είναι ο ώριμος, δηλαδή ως την κατάλληλη ώρα. Νεοελληνιστί αυτό σήμερα το λέμε «timing». Στην κατάλληλη ώρα θα γίνει. Και ποτέ δεν είπε η Νέα Δημοκρατία ότι δεν θα γίνει. Εν μέσω πανδημίας, καραντίνας και lockdown δεν είναι η κατάλληλη ώρα. Ούτως ή άλλως, αυτές οι ποινικές υποθέσεις έχουν παραγραφεί προ πολλού. Άρα, δεν μας δεσμεύει ο χρόνος».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τράπεζα Κύπρου: «Χρυσή» επιστροφή στους μετόχους – Μέρισμα έως 90% των κερδών και στόχος το 100%
- A AND O Architects: Μάθημα αρχιτεκτονικής εγκράτειας
- ΔΕΘ: Η μεγάλη ανάπλαση και η διαδρομή προς τον διαγωνισμό των 205 εκατ. ευρώ
- Bancassurance: Η μεγάλη μάχη για τα τραπεζικά δίκτυα – Οι συμμαχίες και οι ασφαλιστικές που μένουν εκτός
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.