• First Top Stories

    The Wise Man: Ποιος τραπεζίτης δήλωσε ότι χορτάσαμε από Hedge Funds

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Το παρασκήνιο για τον τέως διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ:  Λίγους μήνες μετά τις περίφημες κυβερνητικές κορώνες για την «πτωχή πλην τίμια Ελλάς» των γεμιστών και του μουσακά, τις τελευταίες ώρες λανσάρεται και το σενάριο της «μικρής πλην τίμιας και υγιούς ΔΕΗ». Τα ενεργειακά είναι άλλο ένα μέτωπο στο οποίο η κυβέρνηση επιτέθηκε καβάλα στ’ άλογο, δηλώνοντας πως δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω στο σχέδιο πώλησης μονάδων της ΔΕΗ, αλλά επιστρέφει σε …φορείο!

    Ήδη, πάντως, κυκλοφορεί και το νέο «σενάριο αντίμετρων»: Θα τους πουλήσουμε τις κλειστές μονάδες, όπως αυτή του Κερατσινίου που απασχολεί και 77 υπαλλήλους σε θέσεις βαθιάς κατάψυξης. Τα είπε ο τομεάρχης Ενέργειας της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας, αλλά ποιος ακούει.

    illustrate the wise manΓια παράδειγμα, ποιος ξεχνάει την πρόσφατη καρατόμηση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του ΑΔΜΗΕ, Μανώλη Κορωνιωτάκη και Γιάννη Μπλάνα επειδή, νομίμως, οι άνθρωποι επωφελήθηκαν από διάταξη που είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και αύξησαν αναδρομικά τους μισθούς τους.

    Ο κ. Κορωνιωτάκης μπορεί στην επιστολή παραίτησης να πρόσθεσε με μικρή καθυστέρηση πως “επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του”, αλλά επέστρεψε τα χρήματα.

    Ο κ. Μπλάνας δεν τα έχει επιστρέψει ακόμα και ακούγεται πως θα κινηθεί νομικά κατά του ΑΔΜΗΕ.

    Μαθαίνουμε, όμως, πως ο τέως διευθύνων σύμβουλος παραμένει στέλεχος πρώτης γραμμής στη θυγατρική της ΔΕΗ και μάλιστα με ονομαστικό μισθό που θα ζήλευαν οι υπόλοιποι διευθυντές.

    Διατηρεί, επίσης, και εταιρικό αυτοκίνητο (τύπου τζιπ) που είχε όταν ήταν διευθύνων σύμβουλος, αλλά και δύο γραφεία.

    Ένα μεσοτοιχία με τη σημερινή διοίκηση και ένα στον Αγιο Στέφανο όπου υπηρετούσε στο παρελθόν ως διευθυντής. Ως ανώτερο στέλεχος εκπροσωπεί τον ΑΔΜΗΕ σε συναντήσεις με υποψήφιους ή νυν συνεργάτες ενώ συμμετέχει και σε συσκέψεις για κρίσιμες επενδύσεις.

    Οσο για την κόρη του, η οποία όπως είχε πει ο επικεφαλής της ΔΕΗ, Μαν. Παναγιωτάκης εργάζεται στη νομική υπηρεσία του ΑΔΜΗΕ, δε γνωρίζουμε αν μονιμοποιήθηκε. Θυμίζουμε μόνο πως ο κ. Παναγιωτάκης είχε δηλώσει πως η συμπεριφορά των δύο τέως επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ ήταν “βλαπτική και ζημιογόνα”.

    Καυστικός Νίκος Καραμούζης

    Νίκος Καραμούζης. Πρόεδρος Eurobank
    Νίκος Καραμούζης. Πρόεδρος Eurobank

    Χορτάσαμε από hedge funds που αναζητούν γρήγορα κέρδη είπε χθες ο πρόεδρος της Eurobank Νίκος Καραμούζης, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Grivalia. «Θέλουμε μακροπρόθεσμους επενδυτές που βλέπουν αξία σε ελληνικά περιουσιακά στοιχεία» δήλωσε Καραμούζης με αφορμή και τα δέκα χρόνια παρουσίας της Grivalia στο Χρηματιστήριο.

    Η επενδυτική εταιρεία ακινήτων είναι μία από τις πέντε που προσφέρουν θετική απόδοση στους επενδυτές για την περίοδο από το 2006 μέχρι σήμερα!

    Fraport Greece: Κέρδη 100 εκ ευρω για το 2017

    Και επειδή μιλάμε για επενδύσεις, τις τελευταίες ώρες τα media ασχολούνται με το σχέδιο, ύψους 300 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε η Παπαστράτος και τις λεπτομέρειες του αντίστοιχου σχεδίου της Fraport για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που πρόκειται να αναλάβει. Αν την αφήσει, ο κ. Αλεβιζόπουλος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, φυσικά.

    Οι Γερμανοί προσδοκούν αξιόλογα οφέλη από τα ελληνικά αεροδρόμια πάντως. Όποιος ρίξει μια ματιά στον τελευταίο ετήσιο απολογισμό της Fraport θα εντοπίσει τις προβλέψεις για τα κέρδη από την Ελλάδα στην τρέχουσα χρήση. Θα φτάσουν τα 100 εκατ. ευρώ σε επίπεδο EBITDA και τα 60 εκατ. ευρώ σε επίπεδο προ φόρων.

    ΕΛΤΑ: Θα εισπράξουν 50 εκ ευρω 

    Ο γνωστός αγωνιστής (κατά του χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων) της Κερατέας, τέως χρηματιστής, και διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων Γιάννης Ζαρολιάγκης υποστηρίζει με κάθε ευκαιρία πως θα τα βυθιζόμενα ΕΛΤΑ θα εισπράξουν τα 50 εκατ. ευρώ για τη λεγόμενη Καθολική Υπηρεσία.

    Στην κυβέρνηση, πάντως, τον έχουν ειδοποιήσει να κρατάει πολύ μικρό καλάθι και ας δηλώνουν πως θα πληρώσουν για να καθησυχάσουν τους συνδικαλιστές.

    Γιατί; Μα γιατί στο παρελθόν (προ Ζαρολιάγκη) είχαν αναθέσει σε εταιρεία συμβούλων να εκτιμήσει το κόστος της Καθολικής Υπηρεσίας, δηλαδή το γεγονός πως τα ΕΛΤΑ είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμα να παραδώσουν επιστολές σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας.

    Η εταιρεία συμβούλων είχε αρχικά υπολογίσει το κόστος σε 14 εκατ. ευρώ ετησίως. Ένα χρόνο μετά, η ίδια εταιρεία συμβούλων ανέβασε το κόστος στα 50 εκατ. ευρώ! “Δεν πήγαιναν τουλάχιστον σε άλλη εταιρεία για να μην τους πάρουν χαμπάρι στις Βρυξέλλες;” αναρωτιούνται τα κυβερνητικά στελέχη που προσπαθούν τώρα να εξασφαλίσουν τη μηνιαία μισθοδοσία του προσωπικού του ιστορικού οργανισμού.

    Καλογρίτσας και Τακης Θωμόπουλος 

    Θωμόπουλος
    Τάκης Θωμόπουλος

    Την ταυτότητα του ηλικιωμένου κυρίου με τον οποίο συνέτρωγε την Κυριακή ο γνωστός εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας στο εστιατόριο «Ζέφυρος» στο Μικρολίμανο προσπαθούσαν να βρουν όσοι έτρωγαν στα διπλανά τραπέζια. Σας διαβεβαιώνω πως ουδείς το κατάφερε. Πάντως σε καλύτερο τραπέζι, πάνω στο κύμα, έτρωγε ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Παναγιώτης Θωμόπουλος.

    Λονδίνο και Έλληνες τραπεζίτες 

    Για όσους ανησυχούσαν για τους Έλληνες τραπεζίτες που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο Λονδίνο για δουλειές πρέπει να τονίσουμε ότι όλοι ήταν μακριά από το σημείο που έγινε η τρομοκρατική ενέργεια.



    ΣΧΟΛΙΑ