• First Top Stories

    The Wise Man: Μυστήριο με μεγάλο συμβόλαιο της ΕΑΣ με την Interamerican

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Πρόσωπο έκπληξη στο ΤΧΣ; Γυναικείο άρωμα λέγεται ότι θα έχει η νέα διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Πρόκειται για κυρία που έχει θητεύσει σε μεγάλες θέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

    Αργεί η AVIS; Λίγες ημέρες πίσω φαίνεται ότι πάει η πώληση της AVIS. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι τον τελικό λόγο πρέπει να τον έχει ο νέος επικεφαλής της Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου. Πάντως είναι από τις λίγες δουλειές που συγκεντρώνουν διεθνές ενδιαφέρον.

    Βάζουν χέρι στο ταμείο; 

    Ο Νίκος Βαρβέρης προ ετών είχε στην κατοχή του μια ροζ Bentley. Η στήλη δεν γνωρίζει εάν είναι ακόμα στην κατοχή του αλλά σε  κάθε περίπτωση αυτό είναι δικαίωμα του. Όμως δικαίωμα των διοικούντων την εταιρία του δεν είναι να δανείζονται άτοκα από την εισηγμένη και μάλιστα όχι μόνο να μην εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους, αλλά εδώ και χρόνια προχωρούν σε συνεχείς διακανονισμούς.

    Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της Moda Bagno, άλλοι στην διοίκηση της εταιρίας να έπαιρναν προκαταβολές αποδοχών και άλλοι εμπορεύματα που δεν πλήρωναν, με αποτέλεσμα στις 31/12/2016 το συνολικό υπόλοιπο των απαιτήσεων της εταιρείας από τα μέλη ΔΣ και από τα διευθυντικά της στελέχη να ανέρχεται στο ποσό των 194 χιλ. ευρώ.

    Μάλιστα (ας δεχτούμε ότι είναι θέμα… συμπτώσεως και όχι της πίεσης που άσκησε η σχετική επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς), η διοίκηση της εταιρείας δηλώνει πως «έχει προγραμματιστεί η εντός μηνός οριστική τακτοποίηση των ανωτέρω απαιτήσεων».

    Η μάχη του ΟΠΑΠ για τα 200 εκατ. ευρώ 

    Εβδομάδα ΟΠΑΠ χαρακτηρίζεται αυτή που ξεκινάει από σήμερα, αφού ο οργανισμός πρόκειται να αντλήσει μέχρι 200 εκατ. ευρώ μέσω της έκδοσης ομολογιών.  Οι ομολογίες θα προσφερθούν στους επενδυτές μέσω δημόσιας προσφοράς και μιας πρωτόγνωρης διαδικασίας που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τη χρήση Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών.

    Το Βιβλίο Προσφορών το τηρούν οι συντονιστές της έκδοσης, δηλαδή οι τράπεζες που έχουν αναλάβει την διαδικασία Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Euroxx Χρηματιστηριακή, Επενδυτική Τράπεζα, Πειραιώς ΑΕΠΕΥ», Τράπεζα Πειραιώς κλπ.

    H δημόσια προσφορά θα λάβει χώρα το διάστημα 15-17 Μαρτίου 2017.  Αν όλα έχουν πάει καλά την Τετάρτη οι ομολογίες θα τεθούν σε διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Μυστήριο με ασφαλιστήριο συμβόλαιο 1 εκατ. ευρώ  στην ΕΑΣ 

    Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην εταιρία  Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ). Σύμφωνα με πληροφορίες το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας έχει υπογράψει ασφαλιστήριο συμβόλαιο με την Interamerican.

    Το ασφαλιστήριο λέγεται ότι ανέρχεται στο ποσό του 1 εκατ. Ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος. Και όταν λέμε προστατευόμενα, εννοούμε τα μέλη του ΔΣ και κάποια διευθυντικά στελέχη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το συμβόλαιο ανανεώνεται σε ετήσια βάση και ισχύει για 10 χρόνια.

    Ουσιαστικά προστατεύει όσους καλύπτονται από αυτό από τυχόν αστικές ευθύνες. Το ερώτημα βέβαια που τίθεται έχει να κάνει με τη νομιμότητα του συμβολαίου αυτού. Στο υπουργείο Οικονομικών γνωρίζουν την ύπαρξή του και αλήθεια οι μέτοχοι των ΕΑΣ το έχουν εγκρίνει;

    O Χαρίτσης τα 7 δισ. και τα χρήματα που δεν έπεσαν ποτέ

    Πάνω από 7 δις. ευρώ θα πέσουν στην πραγματική οικονομία μέσα στο 2017 από κοινοτικά κονδύλια και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης. Και μακάρι να  γίνει έτσι, αλλά επειδή η στήλη γνωρίζει αρκετά καλά το θέμα της διαχείρισης των κοινοτικών κονδυλίων θα θέλαμε να μεταφέρουμε στον κ. Χαρίτση την εικόνα από την αγορά.

    Μέχρι στιγμής χρήματα στην πραγματική οικονομία δεν έχουν πέσει ειδικά για τις επιχειρήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι 2 από τα 4 προγράμματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα, το πρόγραμμα «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ» και «Αναβάθμιση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων» δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η αξιολόγηση των προτάσεων.

    Ομοίως στον τομέα της βιομηχανίας προγράμματα τα οποία έχουν εγκριθεί επί των ημερών της πρώην υφυπουργού Θεοδώρας Τζάκρη, ακόμη δεν έχουν εκδοθεί οι σχετικές προσκλήσεις.

    Επιτέλους η Αθήνα στο κέντρο του κόσμου 

    Τα γκρίζα χρώματα της Αθήνας σε λίγες μόλις εβδομάδες θα γίνουν πιο φωτεινά. Το Bollywood «μετακομίζει» στη χώρα μας. Τις πρώτες ημέρες του Απριλίου θα πραγματοποιηθούν στην ελληνική πρωτεύουσα οι γάμοι του γιου του ινδού μεγιστάνα στον χώρο της τεχνολογίας Καράν Ισράνι

    Τα τριήμερα parties των Ισράνι

    Το Bollywood style επιβάλλει μυσταγωγία, glamour, εκτυφλωτικά χρώματα για τα χειροποίητα κοστούμια με λεπτομέρειες από real gold. Μυθικά κοσμήματα που θυμίζουν μαχαραγιάδες άλλων εποχών και ένα ιδιαίτερα απαιτητικό μενού για τους υψηλούς προσκεκλημένους οι οποίοι φθάνουν με ιδιωτικά αεροπλάνα από διάφορες περιοχές του πλανήτη.

    Η οικογένεια Ισράνι επέλεξε αυτή τη φορά την Ελλάδα για να γιορτάσει μέσα σε «κινηματογραφική ατμόσφαιρα» τους γάμους του γιου της. Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής και το vima.gr (όπως τονίζεται στην στήλη Σίβυλλα) λίγα χρόνια πριν ο μεγαλοεπιχειρηματίας Ισράνι προτίμησε να διοργανώσει τους γάμους της κόρης του Σαμίρα με τον Σουμπίρ Κιματράι στην πόλη Udaipur (την επονομαζόμενη πόλη με τις λίμνες).

    Οι πάμπλουτοι Ισράνι είχαν κλείσει περισσότερα από 250 δωμάτια για τους καλεσμένους τους σε ξενοδοχεία όπως τα super luxury «Taj Lake Palace» και «The Oberoi Udaivilas». Οι εορτασμοί κράτησαν τρεις ολόκληρες ημέρες και νύχτες. Κάτι ανάλογο θα συμβεί και στην «πτωχή» Αθήνα.

    Τα διεθνή φώτα της δημοσιότητας αναμένεται να στραφούν στην Ελλάδα, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται εγκλωβισμένη μέσα σε χιλιάδες προβλήματα.

    Ο υψηλής στάθμης τουρισμός είναι μια πραγματικά σημαντική ανάσα για την οικονομία μας. Κροίσοι από ολόκληρο τον κόσμο, private jets, πολλά χρήματα τα οποία θα ξοδευτούν για διαμονή σε ξενοδοχειακά καταλύματα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  The Wise Man: Πως ο Δημήτρης Σπυρίδης του Metropolitan έβγαλε σε ένα χρόνο κέρδη 6,4 εκατ. ευρώ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: The Wise Man: Το σοκ του τραπεζίτη και οι επόμενες κινήσεις του Βασίλη Αποστολόπουλου (Ιατρικό Κέντρο)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: The Wise Man: Τι λένε οι φήμες για το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας και τον κ. Θωμόπουλο



    ΣΧΟΛΙΑ