• First Top Stories

    Π. Χατζηιωάννου: Νέα συμφωνία της Safe Bulkers με στόχο την εξασφάλιση ρευστότητας

    Πόλυς Χατζηιωάννου ναυτιλία

    Πόλυς Χατζηιωάννου, επικεφαλής Safe Bulkers


    Η ναυτιλιακή Safe Bulkers, συμφερόντων του εφοπλιστή Πόλυ Χατζηιωάννου, ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε συμφωνία με την γερμανική τράπεζα DVB για να τροποποιήσει τους όρους και τις ρήτρες της υφιστάμενης δανειακής της σύμβασης συνολικού ύψους 101,2 εκ. δολαρίων. Έπειτα από αυτές τις τροποποιήσεις, η εταιρεία θα πληρώσει φέτος μια μεγαλύτερη δόση του δανείου της τάξεως των 10,5 εκ. δολαρίων και για δύο συνεχόμενα έτη (2017-2018) δε θα καταβάλει κανένα ποσό έτσι ώστε να διατηρήσει τη ρευστότητά της.

    Ο δρ. Λουκάς Μπαρμπαρής, πρόεδρος της Safe Bulkers, δήλωσε σχετικά ότι: “Αυτή η συμφωνία με την DVB αποτελεί την τρίτη κατά σειρά και συμβάλλει στην αναπροσαρμογή των οικονομικών όρων και την αναβολή πληρωμής δόσεων ύψους 10,5 εκ. δολαρίων, οι οποίες θα έπρεπε κανονικά να αποπληρωθούν μέχρι το 2018 αλλά τώρα θα μοιραστούν αναλογικά ως το 2019. Με αυτή τη συμφωνία, οι τροποποιημένες ρήτρες αντιστοιχούν στο 51% του συνολικού μας χρέους, χωρίς να συνυπολογιστούν τα κόστη πώλησης και επαναμίσθωσης και τα χρέη προς κρατικούς οργανισμούς”.

    Μία από τις προϋποθέσεις των τροποποιήσεων της δανειακής σύμβασης της εταιρείας αποτελεί μεταξύ άλλων η αναγκαιότητα της εταιρείας να διαθέτει και να διαχειρίζεται έναν στόλο τουλάχιστον 30 πλοίων συνολικής αξίας όχι μικρότερης από 150 εκ. δολάρια από το 2018 και έπειτα.

    Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο ότι η ναυτιλιακή ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2016 καθαρές ζημίες της τάξεως των 15,5 εκ. ευρώ, αυξημένες σημαντικά σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2015, όταν είχε εμφανίσει ζημίες της τάξεως των 5,3 εκ. ευρώ.

    Η Safe Bulkers είναι μια εταιρεία με διεθνή παρουσία και παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου, όπως φορτία άνθρακα, σιτηρών και σιδηρομεταλλευμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο για λογαριασμό των μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου. Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (δείκτης NYSE) και διαχειρίζεται έναν στόλο 36 πλοίων τύπου panamax, kamsarmax, post-panamax και capesize συνολικής χωρητικότητας 3.261.800-dwt.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/epiasan-pato-parangelies-neon-plion-sta-koreatika-nafpigia/58627

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/afto-ine-neo-chartonomisma-ton-50-evro/58714



    ΣΧΟΛΙΑ