• First Top Stories

    Βασίλης Θεοχαράκης: Μετά το ΙΑΣΩ ακολουθεί και η Σφακιανάκης;

    the wise man

    the wise man


    Διαγωνισμός φημών και διαρροών στα ψάρια, με Γάλλο Πρωταγωνιστή, τη Lazard: Στο μέτωπο των ψαριών και στη διαδικασία για την πώληση των Νηρέα και Σελόντα έχουν μπερδευτεί αρκετοί. Πόσοι είναι οι υποψήφιοι που κατέθεσαν προσφορές; Τί είδους προσφορές κατέθεσαν; Ποιοι πέρασαν στη β΄φάση και ποιοι αποκλείστηκαν;  Πότε θα τελειώσει η διαδικασία;

    Είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα. Γιατί όλα αυτά που δημοσιεύονται είναι φήμες και διαρροές της Lazard, που είναι ο σύμβουλος των τραπεζών στη διαγωνιστική διαδικασία.

    Όταν καταλήξει η διαδικασία και οι διοικήσεις των τραπεζών λάβουν τις τελικές αποφάσεις, τότε ίσως μάθουμε. Μέχρι τότε έχουμε, αρκετές εβδομάδες, λένε οι γνωρίζοντες.

    Πολλοί Γάλλοι πάντως μαζεύονται στην υπόθεση, κάτι που φαίνεται να μην αρέσει στους Αγγλοσάξονες.

    Μάχη μέχρις εσχάτων ΔΕΠΑ – Λαυρέντη;

    Σε νέα προσωρινή διαταγή ελπίζει η ELFE (η πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων της Καβάλας), συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ώστε να συνεχίσει η ΔΕΠΑ την παροχή φυσικού αερίου.

    Εξαιτίας των μεγάλων οφειλών της ELFE που συνεχώς διογκώνονταν, η διοίκηση της ΔΕΠΑ αναγκάστηκε την προηγούμενη Παρασκευή να κόψει την παροχή φυσικού αερίου στο 20% των προηγούμενων ποσοτήτων και την Τρίτη επρόκειτο να την κόψει εντελώς.

    Η ELFE, που μέχρι πρόσφατα έπαιρνε αέριο μέσω προσωρινής διαταγής, επιχείρησε την Τρίτη να πάρει μια ακόμα με προσφυγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

    Το Πρωτοδικείο ζήτησε από τη διοίκηση της βιομηχανίας να προσκομίσει έγγραφα που να αποδεικνύουν πως δε μπορεί να πάρει φυσικό αέριο από άλλο προμηθευτή. Δεν γνωρίζουμε τι έγγραφα προσκόμισε χθες η πλευρά της ELFE.

    Οι οφειλές προς την ΔΕΠΑ φτάνουν τα 100 εκατ. ευρώ και η διοίκηση της τελευταίας δε μπορούσε πλέον να σφυρίζει αδιάφορα, όπως έκανε μέχρι πρόσφατα, αφού ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ εργαζόταν προηγουμένως για τον Λαυρεντιάδη και τις προβληματικές του εταιρείες.

    Οι κινήσεις Θεοχαράκη στην υγεία και οι πονοκέφαλοι στα αυτοκίνητα

    Η νέα κίνηση της CVC Capital, η οποία συνεργάζεται μεταξύ άλλων και με την οικογένεια Θεοχαράκη, με τη συμφωνία για το ΙΑΣΩ General δείχνει πως το σχήμα θα συνεχίσει αρκετά επιθετικά στην υγεία.

    Η συμφωνία με το ΙΑΣΩ General έρχεται λίγο καιρό μετά την εξαγορά από το CVC του  Metropolitan Hospital και εν μέσω φημολογίας για deal και με το Ερρίκος Ντυνάν.

    Όλα δείχνουν πως η πλευρά Θεοχαράκη (κατέχει σημαντικό ποσοστό στην CVC capital)  θα διευρύνει την παρουσία της στην υγεία. Αρκετοί θεωρούν, όμως, πως θα υπάρξει αναδιάταξη και στον τομέα των αυτοκινήτων. Πολλοί στοιχηματίζουν πως κάτι τέτοιο θα γίνει αρκετά νωρίτερα από την Σφακιανάκης…

    Η άγνωστη κυρία της ΔΕΗ

    Στην τελετή των εγκαινίων της ιστορικής έκθεσης της ΔΕΗ με θέμα «Έτσι σώθηκε η Ηλεκτρική… Μια μάχη στην καρδιά της Απελευθέρωσης» που έγιναν χθες στον ιστορικό χώρο του εργοστασίου της στο Κερατσίνι, στις 7 το βράδυ με την συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, η ξενάγηση των υψηλών προσκεκλημένων έγινε από δύο κυρίες.

    Η μια εξ΄αυτών, η κα Μ. Μαυροειδή είναι στέλεχος της ΔΕΗ και πρόεδρος του ελληνικού βραχίονα της TICCIH, της Διεθνούς Επιτροπής για τη Διατήρηση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς.

    Πολλοί στη ΔΕΗ δεν κατάλαβαν ποια είναι η άλλη κυρία που ξενάγησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Είναι υπάλληλος της ΔΕΗ; Έχει κάποια σύμβαση εξαρτημένης εργασίας; Πώς απασχολείται στην ΔΕΗ και σε ποια διεύθυνση ανήκει;

    Η ΔΑΚΩΝ και οι κατσίκες

    Επί χρόνια κυκλοφορούσε στην αγορά ακινήτων πως ο ιδιοκτήτης της ΔΑΚΩΝ, ο Κ. Ζαρμπής, είχε τόσο εκνευριστεί με την ατυχία που τον δέρνει ώστε όταν έφυγε η Allianz από το μεγάλο κτίριο γραφείων που μίσθωνε, απέναντι από το Γηροκομείο, έκανε κάτι απίστευτο.

    Επειδή αρκετοί όροφοι του πολυώροφου κτιρίου έμεναν για καιρό ξενοίκιαστοί πήρε και έβαλε μερικές κατσίκες!

    Τώρα φαίνεται πως η οικογένεια Ζαρμπή βρίσκει άκρη με το στοιχειωμένο ακίνητο της Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, δίπλα στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, καθώς το μισθώνει η Leroy Merlin.



    ΣΧΟΛΙΑ